Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, máte tu někdo zkušenosti s neoprávněným odebráním a zabránění kontaktů s dítětem OPODEM?
Dlouhodobé monitorování a pojali podezření, že kluk má na sobě modřiny. Má ještě dva mladší sourozence.
Mám z okolí spíše opačnou zkušenost. Kdy děti žily v otřesných podmínkách. A OSPODU trvalo několik let než děti nakonec odebral. Takže si nedovedu představit neoprávněné odebrání. Snad jen při podezření na trestný čin. Ale tam by se nejednalo o neoprávněné odebrání.
@Petan21 píše:
Dlouhodobé monitorování a pojali podezření, že kluk má na sobě modřiny. Má ještě dva mladší sourozence.
Dlouhodobý dohled měl jaké důvody? Kde byly modřiny?
Modřiny od běžného pošťuchování doma a ze školy. Vyzní to divně ale pokaždé jinde. Ze školy na rukách z domova po nohách. Jednou se vrátil ze školy z modřinou na zádech a tu měl od balónu.
Myslím že nepší než ptaní se na 10 stránkách bude lepší když to trochu sesumarozuješ to znamená napíšeš alepson ve zkrratce celý příběj..
jak to všechno začalo, m proč jste byli sledování odspodem proč odebrali jedno dítě a ostatní ne.. kde to dítě atd atd
Příspěvek upraven 26.04.22 v 17:37
A ve spisu uvedli důvod odebrání paragraf 15 což je úmrtí obou rodičů nebo jejich dlouhodobá hospitalizace.
Dlouhodobý dohled samo o sobě taky nebude úplně bezdůvodně, takže s bezdůvodným odebráním bych se moc neohanela. Kvůli čemu je ten dohled? Pokud třeba pro podezření na týrání a pak u ditete opakovane nachází modriny, tak je dobře, že to nenechají být.
@Petan21 píše:
A ve spisu uvedli důvod odebrání paragraf 15 což je úmrtí obou rodičů nebo jejich dlouhodobá hospitalizace.
Tak jde o modřiny nebo o to, ze dítě nemá rodiče? Trosku se v tom placam
@Petan21 píše:
Modřiny od běžného pošťuchování doma a ze školy. Vyzní to divně ale pokaždé jinde. Ze školy na rukách z domova po nohách. Jednou se vrátil ze školy z modřinou na zádech a tu měl od balónu.
Má v pořádku krev? Děti mají modřiny, ale od týrání to prece vypadá jinak, ne?
@Petan21 píše:
Takže někdo nahlásil možné týrání dítěte?
Ve škole si učitelka na klukovi všimla modřín a že nás musí nahlásit. Druhý den už byl kluk OSPODEM odebrán. Tentýž den když jsem se dostavil na OSPOD tak vedoucí mi udělila že jsme dlouhodobě monitorování a pojali podezření na domácí násilí.
@Petan21 píše:
Ve škole si učitelka na klukovi všimla modřín a že nás musí nahlásit. Druhý den už byl kluk OSPODEM odebrán. Tentýž den když jsem se dostavil na OSPOD tak vedoucí mi udělila že jsme dlouhodobě monitorování a pojali podezření na domácí násilí.
Promin tak tomuhle nevěřím.