Neoprávněné odebrání dítěte OSPODEM

12
26.4.22 17:22

Neoprávněné odebrání dítěte OSPODEM

Dobrý den, máte tu někdo zkušenosti s neoprávněným odebráním a zabránění kontaktů s dítětem OPODEM?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
jahuhudka
26.4.22 17:24

Ne. Jaký uvedli důvod odebrani

• Citovat
  • Upravit
12
26.4.22 17:26

Dlouhodobé monitorování a pojali podezření, že kluk má na sobě modřiny. Má ještě dva mladší sourozence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2639
26.4.22 17:27

Mám z okolí spíše opačnou zkušenost. Kdy děti žily v otřesných podmínkách. A OSPODU trvalo několik let než děti nakonec odebral. Takže si nedovedu představit neoprávněné odebrání. Snad jen při podezření na trestný čin. Ale tam by se nejednalo o neoprávněné odebrání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
26.4.22 17:28

Žádné řešení s policií a ani s OSPODEM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
26.4.22 17:28
@Petan21 píše:
Dlouhodobé monitorování a pojali podezření, že kluk má na sobě modřiny. Má ještě dva mladší sourozence.

Dlouhodobý dohled měl jaké důvody? Kde byly modřiny?

• Citovat
  • Upravit
12
26.4.22 17:34

Modřiny od běžného pošťuchování doma a ze školy. Vyzní to divně ale pokaždé jinde. Ze školy na rukách z domova po nohách. Jednou se vrátil ze školy z modřinou na zádech a tu měl od balónu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
26.4.22 17:36

Myslím že nepší než ptaní se na 10 stránkách bude lepší když to trochu sesumarozuješ to znamená napíšeš alepson ve zkrratce celý příběj..

jak to všechno začalo, m proč jste byli sledování odspodem proč odebrali jedno dítě a ostatní ne.. kde to dítě atd atd

Příspěvek upraven 26.04.22 v 17:37

• Citovat
  • Upravit
12
26.4.22 17:36

A ve spisu uvedli důvod odebrání paragraf 15 což je úmrtí obou rodičů nebo jejich dlouhodobá hospitalizace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8712
26.4.22 17:37

Dlouhodobý dohled samo o sobě taky nebude úplně bezdůvodně, takže s bezdůvodným odebráním bych se moc neohanela. Kvůli čemu je ten dohled? Pokud třeba pro podezření na týrání a pak u ditete opakovane nachází modriny, tak je dobře, že to nenechají být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
26.4.22 17:38
@Petan21 píše:
A ve spisu uvedli důvod odebrání paragraf 15 což je úmrtí obou rodičů nebo jejich dlouhodobá hospitalizace.

Tak jde o modřiny nebo o to, ze dítě nemá rodiče? Trosku se v tom placam

• Citovat
  • Upravit
53518
@Petan21 píše:
Modřiny od běžného pošťuchování doma a ze školy. Vyzní to divně ale pokaždé jinde. Ze školy na rukách z domova po nohách. Jednou se vrátil ze školy z modřinou na zádech a tu měl od balónu.

Má v pořádku krev? Děti mají modřiny, ale od týrání to prece vypadá jinak, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33543
@Petan21 píše:

Takže někdo nahlásil možné týrání dítěte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
26.4.22 17:40

Ve škole si učitelka na klukovi všimla modřín a že nás musí nahlásit. Druhý den už byl kluk OSPODEM odebrán. Tentýž den když jsem se dostavil na OSPOD tak vedoucí mi udělila že jsme dlouhodobě monitorování a pojali podezření na domácí násilí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
26.4.22 17:42
@Petan21 píše:
Ve škole si učitelka na klukovi všimla modřín a že nás musí nahlásit. Druhý den už byl kluk OSPODEM odebrán. Tentýž den když jsem se dostavil na OSPOD tak vedoucí mi udělila že jsme dlouhodobě monitorování a pojali podezření na domácí násilí.

Promin tak tomuhle nevěřím.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová