Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak když tě pošťácká zastihne doma, tak ti dá dopis do ruky oproti podpisu. Když doma nejsi, tak ti dá do schránky výzvu, že máš na poště dopis a ať si to vyzvedneš.
Odesílatel tam podle mě může a nemusí být vyplněn. Podle toho, jak to vyplní on.
@Nicole 1234 No já právě doma na 100% nebudu protože jsem ted na měsíc pryč, tak abych věděla
ale doporučený dopis do ruky nikdo jiný převzít nemůže že? Krom mě
Pokud doma nejsi, tak ti nechá lístek ve schránce, ať si dopis vyzvedneš ty osobně na poště.
Obyčejný doporučený dopis může převzít kdokoliv, kdo pošťačce otevře. Dopois do vlastních rukou jen ten, komu je určen. Pokud nebude doma nikdo zastižen, hodí lístek do schránky a zajdeš si pro něj na poštu.
Tys ještě nikdy nedostala doporučený dopis?
@ugluk právěže je tohle moje premiéra, a máte tam vidět odesílatele nebo jen že si to mám vyzvednout na poště?
@Anonymní píše:
@ugluk právěže je tohle moje premiéra, a máte tam vidět odesílatele nebo jen že si to mám vyzvednout na poště?
Tohle ti hodí do schránky.
@Anonymní píše:
Odesílatel tam vidět nebude. A bacha, na poště ti to nechají maximálně 14 dní. Musíš si to vyzvednout osobně, ukazuješ občanku. Po 14 dnech se buď dopis hodí do schránky a nebo vrátí odesílateli jako nedoručitelné. Opět záleží na tom, v jakém režimu to odesílatel pošle.
@nozu ojeje, tak snad to stihnu. V té společnosti mi řekli že to pošlou do 14 dnů, tak bych to mohla stihnout :/
@Anonymní píše:
Měsíc na tebe dopis čekat nebude, je tam lhůta na vyzvednutí, a to čekáš dopis kvůli dluhům, že máš strach aby to nepřevzal někdo jiný? Pokud u Vás někdo doma bude a dopis nebude určen do vlastních rukou, tak ano může to teoreticky převzít někdo jiný.
@Anonymní píše:
@nozu ojeje, tak snad to stihnu. V té společnosti mi řekli že to pošlou do 14 dnů, tak bych to mohla stihnout :/
Ještě si můžeš na poště vyřídit průkaz pro zastupování. Pak by to za tebe mohl vyzvednout i někdo jiný
@mamule42 Proč hned kvůli dluhům? Jde mi o to že moje babička je dost akčí, a leze mi do všeho, a tento dopis mi má přijít kvůli začínajícímu podnikání takže, finančák atd atd
Musím podepsat nějaké smlouvy a nechci aby se mi v tom někdo hrabal.
jsem teď mimo ČR takže mi vše poslali doporučeně na adresu.
No ale jestli bydlíš s babičkou v jedné domácnosti, tak ten doporučený dopis, pokud není do vlastních rukou, jí pošťačka normálně předá.
Pokud je to financak (a jine statni instituce) jak pises, tak to babicce nedaji-ty posilaji veci do vlastnich rukou. Ale vzdy to posilaji s dodejkou-to znamena, ze pokud nebudes doma, tak to bude 14 dni lezet na poste a po 14-ti dnech ti to hodi postacka normalne do schranky a dopis se bere jako doruceny.
Ahoj holky, má mi přijít doporučený dopis z jedné společnosti. Jak to chodí? To dají do schránky že si mám vyzvednout zásilku? A prosím odesílatel je tem vedený nebo je to prázdné pole a píše se tam jen moje adresa? Děkuji moc