Doporučený dopis - jak?

Anonymní
21.4.22 08:32

Doporučený dopis jak

Ahoj holky, má mi přijít doporučený dopis z jedné společnosti. Jak to chodí? To dají do schránky že si mám vyzvednout zásilku? A prosím odesílatel je tem vedený nebo je to prázdné pole a píše se tam jen moje adresa? Děkuji moc

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4124
21.4.22 08:34

Tak když tě pošťácká zastihne doma, tak ti dá dopis do ruky oproti podpisu. Když doma nejsi, tak ti dá do schránky výzvu, že máš na poště dopis a ať si to vyzvedneš.
Odesílatel tam podle mě může a nemusí být vyplněn. Podle toho, jak to vyplní on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.4.22 08:36

@Nicole 1234 No já právě doma na 100% nebudu protože jsem ted na měsíc pryč, tak abych věděla :( ale doporučený dopis do ruky nikdo jiný převzít nemůže že? Krom mě

• Citovat
  • Upravit
np10021
21.4.22 08:38

Pokud doma nejsi, tak ti nechá lístek ve schránce, ať si dopis vyzvedneš ty osobně na poště.

• Citovat
  • Upravit
68967
21.4.22 08:39

Obyčejný doporučený dopis může převzít kdokoliv, kdo pošťačce otevře. Dopois do vlastních rukou jen ten, komu je určen. Pokud nebude doma nikdo zastižen, hodí lístek do schránky a zajdeš si pro něj na poštu.
Tys ještě nikdy nedostala doporučený dopis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.4.22 08:43

@ugluk právěže je tohle moje premiéra, a máte tam vidět odesílatele nebo jen že si to mám vyzvednout na poště?

• Citovat
  • Upravit
np10021
21.4.22 08:46
@Anonymní píše:
@ugluk právěže je tohle moje premiéra, a máte tam vidět odesílatele nebo jen že si to mám vyzvednout na poště?

Tohle ti hodí do schránky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.4.22 08:47

@np10021 super, děkuji moc :hug:

• Citovat
  • Upravit
21602
21.4.22 08:49
@Anonymní píše:
@ugluk právěže je tohle moje premiéra, a máte tam vidět odesílatele nebo jen že si to mám vyzvednout na poště?

Odesílatel tam vidět nebude. A bacha, na poště ti to nechají maximálně 14 dní. Musíš si to vyzvednout osobně, ukazuješ občanku. Po 14 dnech se buď dopis hodí do schránky a nebo vrátí odesílateli jako nedoručitelné. Opět záleží na tom, v jakém režimu to odesílatel pošle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.4.22 08:50

@nozu ojeje, tak snad to stihnu. V té společnosti mi řekli že to pošlou do 14 dnů, tak bych to mohla stihnout :/

• Citovat
  • Upravit
5921
21.4.22 08:51
@Anonymní píše:

Měsíc na tebe dopis čekat nebude, je tam lhůta na vyzvednutí, a to čekáš dopis kvůli dluhům, že máš strach aby to nepřevzal někdo jiný? Pokud u Vás někdo doma bude a dopis nebude určen do vlastních rukou, tak ano může to teoreticky převzít někdo jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21602
21.4.22 08:52
@Anonymní píše:
@nozu ojeje, tak snad to stihnu. V té společnosti mi řekli že to pošlou do 14 dnů, tak bych to mohla stihnout :/

Ještě si můžeš na poště vyřídit průkaz pro zastupování. Pak by to za tebe mohl vyzvednout i někdo jiný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.4.22 08:59

@mamule42 Proč hned kvůli dluhům? Jde mi o to že moje babička je dost akčí, a leze mi do všeho, a tento dopis mi má přijít kvůli začínajícímu podnikání takže, finančák atd atd
Musím podepsat nějaké smlouvy a nechci aby se mi v tom někdo hrabal. :zed: jsem teď mimo ČR takže mi vše poslali doporučeně na adresu.

• Citovat
  • Upravit
21602
21.4.22 09:01

No ale jestli bydlíš s babičkou v jedné domácnosti, tak ten doporučený dopis, pokud není do vlastních rukou, jí pošťačka normálně předá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
21.4.22 09:07

Pokud je to financak (a jine statni instituce) jak pises, tak to babicce nedaji-ty posilaji veci do vlastnich rukou. Ale vzdy to posilaji s dodejkou-to znamena, ze pokud nebudes doma, tak to bude 14 dni lezet na poste a po 14-ti dnech ti to hodi postacka normalne do schranky a dopis se bere jako doruceny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová