Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Prosím nemáte někdo zkušenosti? Před lety mi odebrali dítě, které následně šlo do pěstounské péče a teď čekám druhé. Budu mít nějaký soudní dohled nebo mi dítě automaticky seberou?
Myslím, že bude záležet, v jaké jsi ted situaci.
Jestli máš zázemí, jsi schopna se o dítě dobře postarat, jsi sama v pořádku (nejsi závislá na alkoholu atd.).
@Anonymní píše:
Prosím nemáte někdo zkušenosti? Před lety mi odebrali dítě, které následně šlo do pěstounské péče a teď čekám druhé. Budu mít nějaký soudní dohled nebo mi dítě automaticky seberou?
Dítě Ti určitě automaticky neseberou.
Ale počítej s tím že Ti nejspíš minimálně ze strany OSPODu a pediatra bude věnována větší pozornost než normálním rodičům.
Pokud tedy žiješ stále na stejném místě.
@free333 píše:
Myslím, že bude záležet, v jaké jsi ted situaci.Jestli máš zázemí, jsi schopna se o dítě dobře postarat, jsi sama v pořádku (nejsi závislá na alkoholu atd.).
Ano mám dostatek prostředků a sil se o dítě postarat. Nenacházím se v žádné špatné situaci
@mamka.92 píše:
Ano mám dostatek prostředků a sil se o dítě postarat. Nenacházím se v žádné špatné situaci
Tak proč si nevezmeš zpět do péče první dítě?
Ne to není právně možné automatické odebrání. Bydlíš na stejném místě? Po přestěhování se to ani OSPOD nemá jak dozvědět.
@lamicina nebydlím, bydlím jinde.
Příspěvek upraven 24.04.22 v 19:54
@terien píše:
Co je Ti do toho
?
@prokr s tím počítám a nemám s tím žádný problém. Spíš mi jde o to aby u mě nebyli každý týden ![]()
@terien Myslím že tohle není ta správná odpověď a navíc a otázku otázkou ![]()
@mamka.92 píše:
Tak v roce 2013 jsi měla dvouletou holku a byla jsi znovu těhotná a přítel dítě nechtěl, tak který dítě ti bylo vlastně odebraný. Šla jsi na potrat nebo ne. A proč vlastně ti bylo odebrané.
@mamule42 píše:
Tak v roce 2013 jsi měla dvouletou holku a byla jsi znovu těhotná a přítel dítě nechtěl, tak který dítě ti bylo vlastně odebraný. Šla jsi na potrat nebo ne. A proč vlastně ti bylo odebrané.
Nesprávná otázka ![]()
@terien píše:
Si přece udělá další ne? Nový. Novej začátek. Tentokrát to přece musí vyjít!!!