Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@mamka.92 píše:
@jkra dobře tak já půjdu na potrat a nejdřív si vezmu dítě do péče. bouhžel milá dámo jsem si nepískla abych otěhotněla. Byl to pro mě zázrak a nemusí vás zajímat proč a jak opravdu se nehodlám svěřovat protože ať napíšu cokoliv stejně jsem ta nejhorší matka
Ty kokos, ty jsi tedy dáreček ![]()
@mamka.92 píše:
@jkra dobře tak já půjdu na potrat a nejdřív si vezmu dítě do péče. bouhžel milá dámo jsem si nepískla abych otěhotněla. Byl to pro mě zázrak a nemusí vás zajímat proč a jak opravdu se nehodlám svěřovat protože ať napíšu cokoliv stejně jsem ta nejhorší matka
Slovo zázrak bych nepoužívala protože už dítě máš, a podle toho co píšeš v předešlých diskuzích už jsi byla potom min. 2× těhotná. Slovo zázrak je pro ty co otěhotní po mnoha nezdařených pokusech a jsou rádi za 1 dítě.
@mamka.92 píše:
Záleží, co bylo důvodem odebrání dítěte a jestli máš omezenou svéprávnost. Taky je důležité, s kým teď žiješ a jestli partner mentálně stačí na výchovu dítěte a na to podpořit Tě.
Vždy je snaha, aby dítě zůstalo v původní rodině. Všichni se Vám budou snažit pomoct. Doporučuji kontaktovat i sociálně aktivizační služby pro rodiny.
Pokud máš teď zázemí a partnera, rozhodně Ti dítě neodeberou. Naopak máš šanci získat větší styk se svým prvním dítětem nebo si ho časem i převzít zpět od pestounů.
@Majda1980 píše:
Nahodou je to velice dobra otazka
Zakladatelka polozila nejakou otazku a pouze par jedincu odpovedelo na to, co se ptala.. ostatni nejspis nevedeli odpoved, ale jsou tak zvedavi, ze za kazdou cenu potrebovali vedet vic..proc bylo dite odebrany, proc si ho nevezme zpet, atd. I kdyby zakladatelka odpovedela jakkoli, tak ji ve finale vyhejti
Dost se to tady hemzi takovyma lidma
Jsem ráda, že alespoň někdo chápe, jak jsem to myslela
![]()
@Janli v roce 2013 jsem měla mimoděložní těhotenství, nevím kdo přišel na to že mi ji v roce 2013 odebrali.
@mamka.92 píše:
@Janli v roce 2013 jsem měla mimoděložní těhotenství, nevím kdo přišel na to že mi ji v roce 2013 odebrali.
Pořád jsme u toho, že jedno dítě vychovávají cizí lidi, tobě je to jedno a hrozně se bojíš, aby ti nevzali druhý. To je pro většinu tady nepochopitelný. Že o svoji dceru nebojuješ. Ale pokud jsi vůči ní tak bez citu a je ti ukradená, asi je jí u pěstounů líp.
@Majda1980 píše:
Nahodou je to velice dobra otazka
Zakladatelka polozila nejakou otazku a pouze par jedincu odpovedelo na to, co se ptala.. ostatni nejspis nevedeli odpoved, ale jsou tak zvedavi, ze za kazdou cenu potrebovali vedet vic..proc bylo dite odebrany, proc si ho nevezme zpet, atd. I kdyby zakladatelka odpovedela jakkoli, tak ji ve finale vyhejti
Dost se to tady hemzi takovyma lidma
No mě to až překvapilo jak během chvilky se tu objevili tak zákeřné komentáře. Ale asi je zvykem když o někom nic nevím ho soudit atd..
@mamka.92 píše:
@mamule42 Bylo mi odebráno z nedostatku finančních prostředků o které mě otec dítěte a následně pak přítel okrádal. Prostě moje naivita. A ano byla jsem těhotná, ale měla jsem mimoděložní.
A proč sis ho po čase nevzala k sobě?
@mamka.92 píše:
Jo, jste. Než jste otěhotněla, mohla jste si vzít to 11 létě dítě. Jste póvl.
@mamka.92 Počitej s tím, že si na tebe OSPOD může dát větší pozor, stejně tak pediatr.
Zřejmě bude záležet na tvé finanční situaci, zázemí, partnerovi a důvodu, proč ti odebrali první dítě.
Mám známou, co otěhotněla ještě na škole, odešla ze školy, ale nedávala to. Dítě šlo ještě malé (rok a půl) do pěstounské péče. Ona se vrátila do školy. Když bylo dítěti pět, tak se teprve úplně postavila na své nohy a začala pořádně vydělávat. Do té doby měla jen brigády a domácí zázemí na nic. Finance na to, aby dítě zvládla měla ve chvíli, kdy chlapečkovi bylo 7. Byl v dobré rodině, oslovoval pěstouny mami a tati. Ona pro něj byla a je jen teta. Teď je klucikovi 13, je stále i pěstounů a je tam rád. Ví kdo je jeho matka, vídají se. A má teď s manželem roční holčičku. Sama říká, že jejímu synovi někdo dokázal dat to, co ona by tenkrát nedokázala. A už tam je dlouhou dobu doma. Po narození dcery u ní byl jednou někdo z OSPODU, zkontroloval, že mají kde bydlet, že má dítě své „zázemí“ a od té doby nic.
@Janli píše:
Pořád jsme u toho, že jedno dítě vychovávají cizí lidi, tobě je to jedno a hrozně se bojíš, aby ti nevzali druhý. To je pro většinu tady nepochopitelný. Že o svoji dceru nebojuješ. Ale pokud jsi vůči ní tak bez citu a je ti ukradená, asi je jí u pěstounů líp.
Na prvním dítěti jí nezáleží ale dál se bude množit.
@Janli a tohle jste vzala kde když jsem se k tomu nevyjádřila? z vašich doměnek. protože vám co mě tu tak krásně špiníte se nehodlám svěřovat.
@jkra píše:
Jo, jste. Než jste otěhotněla, mohla jste si vzít to 11 létě dítě. Jste póvl.
Mám na to názor, že když někdo cítí, že není schopen se o to děcko postarat, je lepší ho dát do péče nebo k adopci, než aby pak docházelo k něčemu neblahému.
I to je velká síla to udělat.
Asi pak zakl. nebyla schopna si to zázemí zařídit a ted se srovnala, má nového chlapa, tak snad to bude lepší než s těmi předchozími..
Navíc není nikde napsáno, že dítě nevídá, u pěstounské péče bývají návštěvy.
@mamka.92 píše:
@Janli a tohle jste vzala kde když jsem se k tomu nevyjádřila? z vašich doměnek. protože vám co mě tu tak krásně špiníte se nehodlám svěřovat.
Promiň, jsi hloupá. Nemusíš se svěřovat, ale to, že si první dítě nevezmes, je hnus. To dítě si to ponese celý život. A ty se jen klepes, co ti hrozí s minimem. Nula snahy, nic. Zázrak? No, jasně…