Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@jkra píše:
Promiň, jsi hloupá. Nemusíš se svěřovat, ale to, že si první dítě nevezmes, je hnus. To dítě si to ponese celý život. A ty se jen klepes, co ti hrozí s minimem. Nula snahy, nic. Zázrak? No, jasně…
A nebo sebekazen, kdyz vidi, ze jejimu diteti je nekde opravdu dobre
?
@mamka.92 píše:
@Janli a tohle jste vzala kde když jsem se k tomu nevyjádřila? z vašich doměnek. protože vám co mě tu tak krásně špiníte se nehodlám svěřovat.
A co tu čekáš za odpovědi? Že budeme všechny sluníčkové?
Pro nás je nemyslitelné odložit dítě a pak si udělat další. Kdybys byla k něčemu, už dávno mohla být dcera u tebe.
Příspěvek upraven 24.04.22 v 21:18
@Anonymní píše:
@mamka.92 Počitej s tím, že si na tebe OSPOD může dát větší pozor, stejně tak pediatr.
Zřejmě bude záležet na tvé finanční situaci, zázemí, partnerovi a důvodu, proč ti odebrali první dítě.
Mám známou, co otěhotněla ještě na škole, odešla ze školy, ale nedávala to. Dítě šlo ještě malé (rok a půl) do pěstounské péče. Ona se vrátila do školy. Když bylo dítěti pět, tak se teprve úplně postavila na své nohy a začala pořádně vydělávat. Do té doby měla jen brigády a domácí zázemí na nic. Finance na to, aby dítě zvládla měla ve chvíli, kdy chlapečkovi bylo 7. Byl v dobré rodině, oslovoval pěstouny mami a tati. Ona pro něj byla a je jen teta. Teď je klucikovi 13, je stále i pěstounů a je tam rád. Ví kdo je jeho matka, vídají se. A má teď s manželem roční holčičku. Sama říká, že jejímu synovi někdo dokázal dat to, co ona by tenkrát nedokázala. A už tam je dlouhou dobu doma. Po narození dcery u ní byl jednou někdo z OSPODU, zkontroloval, že mají kde bydlet, že má dítě své „zázemí“ a od té doby nic.
Děkuji za odpověď
víte já nemám strach jen mě to zajímalo ale i tak jsem si stejně myslela že nějaký dohled tam určitě bude.
@Hobitka píše:
A nebo sebekazen, kdyz vidi, ze jejimu diteti je nekde opravdu dobre![]()
?
Sebekázeň? Aha… No, to by nebyla těhotná.
@Janli píše:
Pořád jsme u toho, že jedno dítě vychovávají cizí lidi, tobě je to jedno a hrozně se bojíš, aby ti nevzali druhý. To je pro většinu tady nepochopitelný. Že o svoji dceru nebojuješ. Ale pokud jsi vůči ní tak bez citu a je ti ukradená, asi je jí u pěstounů líp.
Tato situace není až tak neobvyklá. Jedno dítě v PP, druhé, které se narodí o pár let později, zůstává v péči rodičů, kterým se změnila situace a mohli taky osobnostně dozrát. Co se týče toho prvního dítěte, většinou nebývá matce ukradené, i když ty vazby nejsou vytvořeny nebo jsou přerušeny, když spolu nebyli. Vždy se jedná v jeho zájmu. Mezitím vyrostlo, vytvořilo si vazby na pěstouny, kteří jsou mu schopni zajistit budoucnost. Dále si vytvořilo vazby i v místě bydliště pestounů, chodí někam do školy, má mimoškolní aktivity atd. Není jednoduché ani v zájmu toho dítěte situaci na lusknutí prstu zrušit a změnit.
Pokud má za sebou zkušenost týrání, pestouni s ním i terapeuticky pracují.
Klidně si dovedu představit, že pro to první bude lepší zůstat v PP a tomu druhému bude dobrou matkou.
@jkra podle vás nemám nárok mít druhé dítě, protože nechci brát svou dceru od rodiny kde se má dobře a nic jí nechybí? kde je zvyklá a vím že by to ani měnit nechtěla? tak radši budu sobec podle vás.
@mamka.92 píše:
@jkra podle vás nemám nárok mít druhé dítě, protože nechci brát svou dceru od rodiny kde se má dobře a nic jí nechybí? kde je zvyklá a vím že by to ani měnit nechtěla? tak radši budu sobec podle vás.
Ti musela Pears napovědět, viď ![]()
@jkra píše:
Sebekázeň? Aha… No, to by nebyla těhotná.
Hele, lidem se deji ruzne veci. Pokud je dite nekde spokojene uz delsi dobu… Samozrejme v tom budou spis jine zadrhely. Ale ja zas myslim, ze neni idealni vzdy a za kazdou cenu uplatnovat sva prava
. A byly by spekulace premyslet, jak se bude mit u zakladatelky to nenarozene dite. Mozna se vyhrabala ze sacek a bude to dobre a mozna za dva roky bude ve sackach stejnych, to nikdo nevi. Ale pokud bude B spravne, tak pro prvni dite je lepsi zustat ve stavajicim prostredi. Podle me. ![]()
@Pears206 píše:
Tato situace není až tak neobvyklá. Jedno dítě v PP, druhé, které se narodí o pár let později, zůstává v péči rodičů, kterým se změnila situace a mohli taky osobnostně dozrát. Co se týče toho prvního dítěte, většinou nebývá matce ukradené, i když ty vazby nejsou vytvořeny nebo jsou přerušeny, když spolu nebyli. Vždy se jedná v jeho zájmu. Mezitím vyrostlo, vytvořilo si vazby na pěstouny, kteří jsou mu schopni zajistit budoucnost. Dále si vytvořilo vazby i v místě bydliště pestounů, chodí někam do školy, má mimoškolní aktivity atd. Není jednoduché ani v zájmu toho dítěte situaci na lusknutí prstu zrušit a změnit.
Pokud má za sebou zkušenost týrání, pestouni s ním i terapeuticky pracují.
Klidně si dovedu představit, že pro to první bude lepší zůstat v PP a tomu druhému bude dobrou matkou.
Pro některé bohužel nepochopitelné, opravdu mi trvalo se postavit na vlastní nohy. A teď najednou vytrhnout holčičku ze života ve kterém je spokojená a vím že mě za nic neodsuzuje, má v té rodině i svojí mladší sestru se kterou má jen společného otce. Samozřejmě ji budu vídat a chci aby poznala svého sourozence, chci pro ni to nejlepší a to že ji vezmu život který má ráda tím si ji nezískám. A netýrala jsem ji jen sem ji nemohla dát to co potřebovala. Když mi ji odebrali pořád sem si kladla otázky, pořád jsem brečela nechápala jsem proč mi nikdo nepomůže. Byl to pro nás obě šok. Teď jsem otěhotněla když už sem si myslela že se to ani nepovede a jsem šťastná. S přítelem se moc těšíme a už jsem ponaučení a nedopustím aby mé druhé dítě mi sebrali
@mamka.92 bude to dobrý, dáte to. S prvorozenou buď co nejvíce v kontaktu, třeba jednou bude chtít k vám.
@mamka.92 píše:
@terienNe ale konečně někdo kdo je rozumnej
A že sis na ten příběh rozpomněla až po jejím příspěvku
![]()
@mamka.92 Pokud tam má sestřičku, na kterou je navázaná, tím spíš ji nedostaneš zpět. Chápu to dobře, že jde už o starší holčičku, aspoň ve školním věku?
Mně to nepřekvapuje, věřím Ti to. Znám takových příběhů více(přes spolupráci s neziskovkou).
Přeji Ti, ať už stojíš na vlastních nohou, zdravé druhé dítě. Věřím, že i přesto mu můžeš být dobrou mámou. Co se týče starší dcerky, taky bych doporučila jít cestou co nejčastějšího pravidelného kontaktu. Obě na něj máte nárok.
Tomuhle nerozumím, promiň. Jen tu všechny zajímá důvod, proč je první dítě stále u pěstounů, když na druhé dítě máš evidentně finance i zázemí…. Pro normální ženu milující děti je to nepochopitelný.