Co mi hrozí - odebrání dítěte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56030
25.4.22 17:17
@mamka.92 píše:
Nebudu se tady obhajovat, prostě důvod není že bych se na dítě vykašlala prostě mi trvalo než jsem se z finanční tísně dostala kvůli dluhům bývalého manzela.ale teď zas ve vašich očích jsem ta, která roztáhne nohy a nechá si nadělat dluhy. a pardon jako ale po 9 letech po mimoděložním jsem otěhotněla takže vaše komentáře že jsem plodná jak jabloň bych si odpustila. a je mi jedno co si o mě myslíte, možná by pomohlo se taky zamyslet sami nad sebou.

Prosím tě, kecy a kecy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2291
25.4.22 17:33
@Barbucha3 píše:
Moc děkuji za tenhle komentář. Už jsem se bála, že tu snad všechny uživatelky chtějí 11ti leté dítě rvát z pěstounské péče zpátky k matce. Jen tak jako by se nechumelilo tomu dítěti vzít poslední jistoty, které má. K zakladatelce se nevyjadřuji, neumím si nic takového ani představit. Ale řešením absolutně není se snažit dostat do péče pubertální dítě se kterým nemám sebemenší vztah jen pro dokázání něčeho. Samozřejmě o ni mohla bojovat už dávno. Ale teď maximálně může začít pomalu navazovat vztah, aby dítě znalo své kořeny.
@mamka.92 píše:
@topazio dcera se má u pěstounů dobře a to druhý komentovat nebudu, je to tak že stejně co napíšu je špatně. a fakt je mi jedno co si myslíte.

Tak kdyby se to napsalo ze začátku, tak tady nepadají ostré komentáře. Všechny Vám asi popřejeme, aby to druhé dítě mělo tradiční rodinu a klidné zázemí a Vaší starší dceři, aby jí to neovlivnilo, pro její dobro, když čtu Vaše komentáře je opravdu lepší, když zůstane u pěstounů.
Hodně štěstí a snad už bez turbulencí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.4.22 18:45

@mamka.92 Je fakt, že cokoli teď napíšete, bude asi špatně… je to proto, že jste se tu stala docela nedůvěryhodnou. Jsem tak trochu z branže a musím říct, že děti se rodičům skutečně neodebírají z finančních důvodů. Naopak je trend udržet děti u biologických rodin za téměř každou cenu. Možná mezi vámi a OSPODem došlo k dohodě, že vaše první dcera půjde k pěstounům, protože jste to nezvládala a cítila jste se vyčerpaná a už se ani nezvládla dál snažit. Bylo by velmi zvláštní, kdyby vám dítě „na sílu“ a proti vaší vůli odebrali kvůli dluhům, když je dnes tolik možných forem pomoci (jak psali ostatní - různé sociální dávky, potravinové banky, azylové domy). Ale nikdo jsme u toho nebyl, tak těžko soudit - jen říkám, že je to velmi nestandardní a mimo veškeré metodické pokyny a strategie a systém sociální pomoci v našem státě. No a tím, že jste si začala povídat sama se sebou jste to samozřejmě nevylepšila. Že jste chtěla znát reakce? Spíš jste se chtěla sama sebe zastat. Nedivím se, sesypalo se tu na vás mnoho kritiky, ale nebylo to úplně bezdůvodně. Zaujalo mě, že vaše první dcera je u pěstounů, kde má mladší sestru a obě dívky mají společného otce. Jde tedy o bývalého, který si nasekal dluhy a kvůli kterému jste se dcery vzdala a on je tedy asi pěstounem… takže ten to finančně zvládl… 8o Ale třeba jsem to špatně pochopila a každopádně to nebylo předmětem diskuze. Jen mě to břinklo do očí. Prosím nechat anonym kvůli práci, nebo smazat.

• Citovat
  • Upravit
8523
25.4.22 18:50
@Anonymní píše:
@mamka.92 Je fakt, že cokoli teď napíšete, bude asi špatně… je to proto, že jste se tu stala docela nedůvěryhodnou. Jsem tak trochu z branže a musím říct, že děti se rodičům skutečně neodebírají z finančních důvodů. Naopak je trend udržet děti u biologických rodin za téměř každou cenu. Možná mezi vámi a OSPODem došlo k dohodě, že vaše první dcera půjde k pěstounům, protože jste to nezvládala a cítila jste se vyčerpaná a už se ani nezvládla dál snažit. Bylo by velmi zvláštní, kdyby vám dítě „na sílu“ a proti vaší vůli odebrali kvůli dluhům, když je dnes tolik možných forem pomoci (jak psali ostatní - různé sociální dávky, potravinové banky, azylové domy). Ale nikdo jsme u toho nebyl, tak těžko soudit - jen říkám, že je to velmi nestandardní a mimo veškeré metodické pokyny a strategie a systém sociální pomoci v našem státě. No a tím, že jste si začala povídat sama se sebou jste to samozřejmě nevylepšila. Že jste chtěla znát reakce? Spíš jste se chtěla sama sebe zastat. Nedivím se, sesypalo se tu na vás mnoho kritiky, ale nebylo to úplně bezdůvodně. Zaujalo mě, že vaše první dcera je u pěstounů, kde má mladší sestru a obě dívky mají společného otce. Jde tedy o bývalého, který si nasekal dluhy a kvůli kterému jste se dcery vzdala a on je tedy asi pěstounem… takže ten to finančně zvládl… 8o Ale třeba jsem to špatně pochopila a každopádně to nebylo předmětem diskuze. Jen mě to břinklo do očí. Prosím nechat anonym kvůli práci, nebo smazat.

To mě taky zaujalo. Možná je pěstounkou matka otce? A ten u ní bydlí i s další dcerou? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.4.22 19:04
@PetraJ píše:
To mě taky zaujalo. Možná je pěstounkou matka otce? A ten u ní bydlí i s další dcerou? :nevim:

Jako to by dávalo smysl, to se dělává, že do pěstounské péče dostane dítě babička, u které otec bydlí. Přijde mi ale, že na tom je ošemetné to, že pak ale druhý rodič usne na vavřínech a nemá tendence pak své dítě získat zpět, protože dítě může vídat, ale nemusí se o něj vlastně starat, takže to vyřeší jeho problémy. To by odpovídalo i tomu, proč se zakladatelka nesnažila získat dceru zpět. Neměla motivaci. Každopádně tím spíš to nevypadá na odebrání dítěte z pouhé iniciativy OSPOD, ale spíš na umístění dítěte do pěstounské péče „tchyně“ po dohodě se všemi aktéry a po návrhu OSPODu, protože to v tu chvíli bylo nejlepší řešení a zakladatelka tomu říká odebrat.

Příspěvek upraven 25.04.22 v 19:05

• Citovat
  • Upravit
ludmilaadamkova
25.4.22 19:05
@Anonymní píše:
Jako to by dávalo smysl, to se dělává, že do pěstounské péče dostane dítě babička, u které otec bydlí. Přijde mi ale, že na tom je ošemetné to, že pak ale druhý rodič usne na vavřínech a nemá tendence pak své dítě získat zpět, protože dítě může vídat, ale nemusí se o něj vlastně starat, takže to vyřeší jeho problémy. To by odpovídalo i tomu, proč se zakladatelka nesnažila získat dceru zpět. Neměla motivaci. Každopádně tím spíš to nevypadá na odebrání dítěte z pouhé iniciativy OSPOD, ale spíš na umístění dítěte do pěstounské péče „tchýně“ po dohodě se všemi aktéry a po návrhu OSPODu, protože to v tu chvíli bylo nejlepší řešení a zakladatelka tomu říká odebrat.

Toto dává smysl narozdíl od vysvětlení zakladatelky. Třeba dítě vida velmi často a navíc osobně pěstounská bere pestounsky příspěvek. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
117
25.4.22 20:02

Mě strasne udivuje, ze když tady hned ze startu někdo nenapíše elaborát o celém jeho životě (kde se narodil, jakým rodičům, kolik sní denně jídla..) ale napíše stručnou a jasnou otázku a zbylé informace doplní později, je hned za „pohádkáře”. Vy fakt nemáte co dělat ženský :mrgreen:

Edit: a ještě to tady komentují pořad ty stejné opice. Opravdu žasnu, ze mate odpověď na jakékoliv téma :lol:

Příspěvek upraven 25.04.22 v 20:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
25.4.22 20:15
@Anonymní píše:

Otec dcery má další 3 děti o které se nezajímá a v pěstounské péči mají 2 holčičky jeho teta se strejdou. Svého nejstaršího potomka syna viděl asi třikrát v životě když se narodil.Jeho matka je moje kamarádka. Takže on pěstoun fakt ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
25.4.22 20:17

A co se týče jeho vztahů s rodinou, nikdo o něm nemluví pěkně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
25.4.22 20:24
@Anonymní píše:

Neměla jsem na jídlo a nebylo to poprvé a jediné co mi řekli bylo že když jim dceru nevydám tak to bude horší a půjde to soudně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
25.4.22 20:27

@Temik právě,nechtěla jsem psát svůj příběh protože otázka zněla jasně. založila jsem diskuzi a ne životní událost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35691
26.4.22 08:30
@mamka.92 píše:
Otec dcery má další 3 děti o které se nezajímá a v pěstounské péči mají 2 holčičky jeho teta se strejdou. Svého nejstaršího potomka syna viděl asi třikrát v životě když se narodil.Jeho matka je moje kamarádka. Takže on pěstoun fakt ne.
@mamka.92 píše:
A co se týče jeho vztahů s rodinou, nikdo o něm nemluví pěkně.

A proč jsi si sním proboha udělala dítě když už se o to první nezajímal? Případně o ty další, nevím jak je mate za sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
26.4.22 09:59

@JancaS84 já mám jen jedno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5928
26.4.22 10:34
@mamka.92 píše:
@JancaS84 já mám jen jedno

No ty s ním máš jen jedno, ale on už předtím syna měl a také na něj kašlal. Takže @JancaS84 se ptá, proč jsi chtěla mít dítě s člověkem (vaší společnou dceru), který se už v té době nezajímal o to své první dítě (syna) a bylo reálné, že tedy ani o ni se nebude zajímat. Ten syn měl asi alespoň štěstí na matku, protože ta si ho nechala, i když o něj otec nestál. Vaše dcera to „štěstí“ neměla, protože není ani s jedním z vás :nevim: Tak bych tu moc nezmiňovala, jaký je on hrozný. Podíl na tom máte oba, nevzal jste si ji zpět ani jeden. Doufám, že partner tvého druhého dítě je spolehlivější a že ty už jsi taky jinde - hlavou i financemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35691
26.4.22 13:29
@utopia píše:
No ty s ním máš jen jedno, ale on už předtím syna měl a také na něj kašlal. Takže @JancaS84 se ptá, proč jsi chtěla mít dítě s člověkem (vaší společnou dceru), který se už v té době nezajímal o to své první dítě (syna) a bylo reálné, že tedy ani o ni se nebude zajímat. Ten syn měl asi alespoň štěstí na matku, protože ta si ho nechala, i když o něj otec nestál. Vaše dcera to „štěstí“ neměla, protože není ani s jedním z vás :nevim: Tak bych tu moc nezmiňovala, jaký je on hrozný. Podíl na tom máte oba, nevzal jste si ji zpět ani jeden. Doufám, že partner tvého druhého dítě je spolehlivější a že ty už jsi taky jinde - hlavou i financemi.

Ano, přesně tak jsem to myslela. Mel už minimálně jedno dítě o který se absolutně nezajímal když jsi s ním poridila další. :nevim:
A co je s tou mámou druhé holčičky co mají ti jeho příbuzní v péči?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová