Nepije a má zácpu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
jancic
5.9.11 21:25

Nepije a má zácpu

Malý (14 měsíců) mi moc nepije. Dnes vypil jen 90 ml, což je asi nejmíň, co se mu kdy povedlo. Vždycky pil málo, ale co byly ty horka se to ještě víc zhoršilo. Vykadit se nemůže, nakonec něco vytvoří, ale za tu námahu to ani nestojí.
Máme doma různý hrnky (Nuk, Mam, Avent, s brčekem, Petka od Jupíka), dělám mu čaje a vodu, zkoušela jsem i šťávu (ty šťávičky od Hippu, ředěný), ale to bylo ještě horší. Do roka by kojený, teď je na UM, s tou nemá problém (za den dá 360 ml) …UM pije z učícího hrnku Nuk, z flašky pít neumí (nikdy z ní nepil).
Začínám mít o něj strach, přeci je, člověk tekutiny potřebuje (bohužel to má po mě, já taky moc nepiju) …
Vím, že je to daný, ale třeba někdo poradí!!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17310
5.9.11 21:40

No je jasný,že má zácpu z toho že nepije.Zkoušela jsi normální hrnečk a jako by si sním ťuknout na zdraví.To děti dost baví a mohl by se i víc napít.Nebo se napiješ ty a dáš mu od sebe ze skleničky(ne nějaký křehký,náš malý jí jednou překousnul)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
5.9.11 21:44

jj tak s tím musím souhlasit, tohle mi na dcerku taky platí, zavelím na zdraví, tukneme si a dcera pije o závod, nebo taky napít se jako první a pak udělat takové to áááá, a malá to pak po mě opakuje, a hrozně jí to baví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jancic
5.9.11 21:51

jéje, to mě nenapadlo, zkusím to, díky!

• Citovat
  • Upravit
81477
5.9.11 22:07

Dávat cucnout klidně 10× za hodinu. Dávala bych klidně i víc mlíka. Já ho ředím vodou, aby vypil víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
5.9.11 22:24

Když mi dcera nechce pít tak jí dávám panáky z víčka od pet lahve :mrgreen: prostě cokoli brčko s nějakou princeznou atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.9.11 00:19

Ahoj,
s pitím neporadím.
Taky bojuju (mám 2-letou stále kojenou) a bobky (tuhoně) z plíny pravidelně vyklepávám do WC.

Naše cácorka toho snad vypije ještě míň, ale bylo mi řečeno, že pokud čůrá je to OK.

Když jsme teď byly na jednom specializovaném pracvišti, tak jsme měla štěstí, že to nehrotili. Já se snažila psát každou kapku a hlavně to hlídali výdejem - vážila jsme plíny.
I když toho zvláště poslední 2 dny vypila fakt málo (méně jak 1/2 l i s kojením - měla nás už plný zuby a ned nedivím se jí), tak na nás naštěstí nikdo netlačil. Spokojili se s tvrzením, že s ní doma taky bojuju.

Mnohem horší to bylo na na jiném oddělení v červnu, kdy to hrotili víc a nakonec jsme byly obě na prášky z toho, že chtěli, aby pila a čím víc jsme to do ní tlačila, tím víc to odmítala. Navíc to byl v krátké době druhý pobyt tam. Rozpila se až po asi třech týdnech, co jsme byli doma.

No a teď jsme doma druhý týden a jediné, co je ochotna pít je „cinkací“ mlíčko - tedy plnotučný mlíko, které „projde“ mikrovlnkou…

Jo a do pití jí všude počítali jak kojení, tak mlíko z kelímku.

Pokud ti pije mlíko, dávala bych mu to.
Na zácpu nám zatím vždycky zabírala hrušková přesnídávka…

Omlouvám se za anonym, je kvůli těm nemocnicím a přeji hodně štěstí a málo boje. :wink:

• Citovat
  • Upravit
8petule8
19.9.11 09:27

Tak záleží kolik má za den pročůraných plen, mělo by jich být nejmíň šest. JInak psala jsi že nemáte problém s UM, co kdybys ho trochu naředila čistou vodou??

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko