Devítiměsíční na UM a příkrmech, ale nechce pít žádnou vodu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nepiti vody, 9m
Ahoj!
Holky, prosím o radu o vylepšení nepiti vody, čaje, vody s ovocnou šťávou. Malý má za chvilku 9m, od začátku je na UM. Příkrmy jsou v pohodě, maso, zelenina, ovoce, všechno ji. Občas dám i řídkou kaši.
Vodu s ovocnou šťávou pil jenom, když byly strašně vedra, jinak s vodou dělá brrrmmmmmm a voda je úplně všude, jen v něm něm.
pomohlo Vám něco konkrétního nebo prostě jen čekat a čekat než se miminko uraci pít? ![]()
Jinak UM popíjí průběžně celý den, ráno dá 240, před obědem 100, k odpolední svačině 150, na noční usínání 150. Stačí to?
Zkouším tu vodu dávat třeba i do prikrmu, víc naředit mléko. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak ošidit to mlíko přes den. Udělat ho řitší?
Jako úplně asi neporadím. U nás se pije většinou jen voda. V 9m bylo um po jídle a před spaním. Jinak ta voda
- Citovat
- Upravit
A polévku už jsi zkoušela? Tam bys do něho taky dostala vodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vždyť má tekutin dost
mléko, ovoce i v těch příkrmech.
Určitě bych ho neučila na vodu se šťávou. Nabízej vodu a ono se to časem zlomí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak obyč voda časem nahradí UM. On má UM dobré množství a sní ti toho taky dost. Syn má 8m a 9,5 kg. Přes den dá oběd, svačinu, cca 500ml UM a kolem 60ml vody. Až teď se pití vody začalo postupně zvyšovat.
- Citovat
- Upravit
Moje dcera(7m) se napije, jen když má hlad.
Zatím má dostatečné množství Um, takže neřeším..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kojené děti, ale i jedno nekojené, mi začaly pít až po roce (tak do15ti měsíců), podle mě pomohla hlavně sklatba přijímané stravy, dokud obsahovala dost vody, tak prostě nepily. U kojených dětí mi to přišlo celkem normální, prostě jsem si říkala, že neumí pít z ničeho jiného než z prsu, rok jim byl přes horké léto a stejně pily jen mléko z něj, ale nekojená zvládala různé netekoucí hrnky i lahvičky, ale nic jiného než mléko z toho nechtěla ani v tom horkém létě, když ji byl rok, až právě později, stejně jako kojení sourozenci, ale přežila to, stejně jako oni ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tohle prskání vody jsme měli taky
Pro miminka je to prostě strašná zábava. Objevují, co umí s pusou, a to samotné pití je vedlejší.
Co se týče toho množství tekutin, 640 ml umělého mléka denně je pro devítiměsíční dítě naprosto dostačující. Když k tomu přičteš vodu, kterou do sebe dostane z příkrmů, kaší, ovoce a zeleniny, tak má tekutin pravděpodobně dostatek.
Tím nejlepším ukazatelem je počet počůraných plínek – pokud je jich přes den dost a moč není tmavá nebo nezapáchá, tak mu to opravdu stačí a zbytečně se nestresuj.
Nám na to prskání a odmítání nakonec nejvíc pomohlo úplně změnit způsob podávání. Z klasické lahvičky vodu dítě nechtělo, ale jakmile dostalo hrneček s brčkem, najednou ho to začalo bavit tahat. Dost záleží i na tom jakou vodu dáváš. Třeba náš prcek měl problém s kohoutkovou. Tak jsem pořídila filtrační konvici s filtrem FL-402H a pak mu ta voda začala najednou víc chutnat. Hlavně dál nabízej čistou vodu (šťávičky jsou k zahnání žízně zbytečné) a buď v klidu, ono to přijde samo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit