Neplánované těhotenství - interrupce??

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
15.8.26 13:05

Vlastní zkusenost. Otehotnela jsem pres mirenu neplanovane. Sla jsem na preruseni.
Jedno dite mam, zůstala jsem na nej sama.

Jedno dite uzivim sama dobre, se dvema uprimne si nejsem jista, protoze bych nemela pozici v praci co mam ted, nezvladla bych si dodelat dalsi vzdelani a tim padem bych mela s nejvetsi pravdepodobnosti vyrazne nizsi prijem.

Nelituju, vim, ze to bylo v tu chvili spravne rozhodnuti. Zadne trauma z toho nemam.

S tim co popisujes bych od toho individua kazdopadne zdrhla co nejdal at uz s ditetem nebo bez.

• Citovat
  • Upravit
34
15.8.26 13:08
@Anonymní píše: Více

Diky za odpověď k veci!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1546
15.8.26 13:58

No a když ten chlap to dítě chce, tak by tě finančně zajistil, ne? Nebyla bys na ty dvě děti minimálně „finančně“ sama. Nechápu, že s tebou chce dítě, ale nesestěhuje se s tebou pod jednu střechu, ta expartnerka asi není teda ex?
Mám druhé dítě neplánovaně, ale se stabilním chlapem, takže jsme si ho nechali. Teď zpětně - to dítě je skvělý kluk, neumím si představit, že bychom ho neměli. Měla jsem kamarádku, která v mládí byla na potratu (mladá, naprosto nevhodný tatínek, neměla podmínky) a nelitovala nikdy. Měla pak později už s manželem ještě další dvě děti a byla v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12047
15.8.26 14:49
@Anonym58585 píše: Více

Jaké psychické dopady má interrupce naštěstí nevím. Kolik ti je? Není možné že s tebou chce dítě, aby si zajistil levné bydlení a mohl se odstěhovat od ex? Nešla bych do toho. Myslíš že dítě bude šťastné až si ho budete odmala přehazovat? Až budeš zoufalá, že nemáš peníze? Protože týpek fakt nezní jako spolehlivý partner. On děti má?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
15.8.26 15:16

@jita22 je mi 30, on deti nema

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.8.26 15:19

Žádné psychické následky nemám. Ale stihla jsem interrupci ještě než začala srdeční akce, sotva tam byl vidět flíček. 8 dní po zjištění // jsem šla na zákrok ( farmakologické ukončení mi přišlo nejisté), byla jsem si jista. Trvalo asi den nez jsme se s manželem dohodli, že záleží hlavně na me, jak to cítím, a ze nemusíme nutně v těhotenství pokračovat. Uz jsme měli dohromady čtyři děti ( já tři, nejmladšímu byly dva roky) a bylo mi skoro 38. Už jsem znovu dítě nechtěla. Ani teď si neumím představit, že bych k puberťákům a školákovi měla skolkove dítě. Nelituju rozhodnutí. Lituju použití nespolehlivé metody ochrany. Toť vše.
Jinak byla jsem i sama se dvěma dětmi, ale otec platil a staral se. A našla jsem si druhého manžela. Ten tvůj mi teda jako vhodný partner a otec nepřijde. Rozhodni se podle sebe, protože na ty děti asi sama budeš.
Nemožnosti otěhotnění po potratu bych se nebála.

• Citovat
  • Upravit
1509
15.8.26 15:21

@Anonym58585
Ty ještě chceš mít další dítě? Proto se nechráníš? Nechápu, že někdo může být tak nezodpovědný.

Nikdo to za tebe nerozhodne. Obě varianty jsou špatně. Dítě nemá přijít do takových podmínek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.8.26 15:24

@Klávesa289 Je jí teprve 30, proč by ještě nemohla chtít dítě? V jiných podmínkách tedy. A chránila se. Kondom je normální forma ochrany. Cpeme to do mladých a sami to nevnímáme jako dost?

• Citovat
  • Upravit
79839
15.8.26 15:31

tak kondom, který „používá“ muž, který půl roku mluví o tom, že chce dítě asi nebude úplně normální forma ochrany,
myšlenkové pochody toho pána by mě teda zajímaly, žije s ex - je to ex? proč s ní žije? a chce dítě a používá kondom - nepochopitelné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9201
15.8.26 15:47
@stinga píše: Více

Přesně tak. Tady dost pochybuju o té ochraně, smrdí to :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17078
15.8.26 15:52
@Anonym58585 píše: Více

Já jsem teda interrupci nikdy nepodstoupila, ale když bych byla ve stejné situaci jako ty, tak bych o ni určitě uvažovala…
Neměla jsem to zrovna nijak jednoduchý s jedním dítětem a se dvěma bych to asi horko těžko zvládala. Navíc, když bych ho čekala s chlapem, který nebyl schopný se za celou tu dobu odstěhovat od své ex. Ale já bych hlavně ani žádný takový vztah s nikým neudržovala, natož abych s ním spala.
Je to na tobě, no. Ale ta vidina toho, že s tebou zůstane, je asi mizivá. Takže si uvědom, že na obě děti budeš možná nakonec sama… i když ti samozřejmě přeji, aby ti to všechno vyšlo. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.8.26 16:49
@stinga píše: Více

Tak k zvláštní situaci pána a jeho myšlenkovým pochodům se úplně nevyjadřuju. Jen k té absenci ochrany. A ta byla úplně normální.

• Citovat
  • Upravit
3502
15.8.26 17:01

Zakladatelko, ten tvůj chlap se chová jako naprostý pitomec. Žije s ex. Mluví o dítěti s tebou. Používá kondom - za který je sám zodpovědný (mimochodem tohle se nevyplácí nechat jen na chlapovi, známe muže :mrgreen: ) a ty neplánovaně otěhotníš. Po tomhle bych k němu naprosto ztratila zbytky důvěry i úcty. Sama nevím, co bych na tvém místě dělala. Ratio radí jít na potrat. Emoce a city radí dítě si nechat. Jako matka ti rozumím - té nesmírné tíži rozhodnutí. Ať bude jakékoliv, nenech se ovlivnit tím chlapem. Co dokáže, to už dokázal. Otcem by byl, tedy alimenty a jeho kontakt s dítětem, zákonné povinnosti a práva. Ono se racionálně opravdu lehce poradí - nechat nebo dát pryč. Ty s tím budeš žít celý život. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79839
15.8.26 17:04

ne, nebyla, muž, který půl roku mluví o tom, že chce dítě, přestože žije s expartnerkou :zed: a používá kondom - to je oxymoron, a zakladatelka je těhotná, takže ochrana nebyla normální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5212
15.8.26 17:15

Na počátku všeho byl nečestný blb, který má žaludek kukat jak s exmanželkou, tak bokovkou. Bokovce nedochází, že chce chlap žít s exmanželkou, co skutečně dělá a ji má jen na pokoutný kuk. Není náročná a proto má nekvalitního chlápka. Chlápek je nespolehlivý nejen ve vztazích, ale i v kuku a přivede bokovku do jinýho stavu. Jelikož o ni blb nemá zájem, byl by nejraději, kdyby šla bokovka na potrat. Ta má dilema, když si dítě nechá vzít, bude litovat, když si ho nechá, má na hrbu problémy s chlápkem, co o ni stejně nestojí. A přitom úplně stačilo si s ním nic nezačínat a najít si někoho kvalitního.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí