Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@izabe píše: Více
No tak teď má báječnou příležitost a můžou začít tvořit šťastnou rodinku. Dobře, blbej humor. Ale zajímalo by mě, jak si to chlápek prakticky představoval, když tvrdil, že chce dítě - jakože se pak sestěhujou? Nebo bude dál bydlet u tzv. ex a na dítě bude jen zpovzdálí mávat?
Zakladatelce teda situaci nezávidím a poradit nedokážu. Asi záleží, jak by si to představoval v praxi ten otec roku, jestli má práci, jestli by dostatečně platil nebo jestli by se zakladatelkou fakt žil? A zakladatelka s ním i přes ten podraz s kondomem? Ovšem spoleh na něj asi není, takže zase teď může navykládat, co chce… No těžko radit.
@Klávesa289 píše: Více
Předpokládám, že tím myslela další dítě, pokud by si toto s tímto otcem a v této situaci nenechala. O třetím to určitě nebylo.
@Anonym58585 píše: Více
UPT je bezpečné a riziko neplodnosti nízké, zvláště když už děcko máte. Odpovězte si na otázky, zda chcete prožít život ve stresu, ve finanční nejistotě a ponižující závislosti na sociálních dávkách, které se podle mne budou v budoucnu výrazně omezovat. Zda máte žaludek na to psát na Donio o peníze cizím lidem, abyste měl a třeba na běžné věci, jako dnes spousta matek dělá. S otcem tak jako tak budete muset být v kontaktu… V nemocnici s vámi nesmí personál nijak manipulovat pro ani proti těhotenství, to že vám to řekla doktorka je v rozporu s lékařskou etikou a je to na stížnost. Dnes je tam spousta fanatiků, kteří vás mohou manipulovat jinam než to cítíte vy, ale nikdo už za vás nebude řešit běžný život se dvěma dětmi bez otců. Na interrupci nebudete první ani poslední, která ji podstoupí. Spíše bych řešila sebe tak, aby se podobná situace do budoucna neopakovala ať se rozhodnete tak nebo tak.
@Markéta188
Znám několik žen, které sice mají své děti rády, ale litují rozhodnutí je mít… Akorát to není IN říkat nahlas!
@Rosebery píše: Více
Pokud byla u lékaře s tím, že chce UPT a ten jí přesto sdělovat podobné info, tak je to účelová hrubá manipulace, porušení lékařské etiky a je to na potrestání lékaře od lékařské komory. Toto nesmí dělat!
A exsituje reálná šance, že zvládnete na rodičovské několik let táhnout domácnost se dvěma dětmi úplně sama? Protože sama na to budete. Ten váš donchuan teď dítě hrozně chce, ale jakmile bude na světě, bude mít amnezii na všechno, co se týká vás i dítěte. Vůbec bych se nedivila, kdyby ta ex, se kterou žije, vůbec netušila, že je ex… S tímhle chlapem prostě nepočítejte. Ten už dokázal, za co stojí - a moc to opravdu není… Já bych na vašem místě šla na ukončení. Osobně se možnosti, že pak už dítě nebudete moct mít, nebojím. Je to totiž poměrně vzácný důsledek. Pokud pak někdo má potíže otěhotnět, nebývá to tím, že se tělesně něco poškodilo. Je to většinou hlava. A ta se může bloknout z mnoha dalších důvodů, než ze strachu, že už to kvůli jednomu zákoku nepůjde… Pro mě je i dost důležité, kdo by byl otec těch dětí. A vcelku mě zaráží, jak málo na tom záleží ostatním ženám. Pak se třeba diví, že je jejich dítě celé po tom budižkničemu a z nich nemá skoro nic… Ale úplně nejvíc by mě děsilo být samoživitelka na rodičovské, která musí někde vzít peníze pro osmiletého, mimino a sebe. To nebude záhul jen v případě, že vás bude někdo ochotný finančně dobře podpořit…
@Rosebery píše: Více
Pokud byla u lékaře s tím, že chce UPT a ten jí přesto sdělovat podobné info, tak je to účelová hrubá manipulace, porušení lékařské etiky a je to na potrestání lékaře od lékařské komory. Toto nesmí dělat!
Příspěvek upraven 15.08.26 v 21:28
@izabe píše: Více
Může být…
Ale kdyby to mezi nimi bylo až tak horké, tak mu to bydlení zakladatelka nabídla už dávno sama. Teda alespoň já, bych to tak udělala. ![]()
Už jen proto, že bych nesnesla, že pořád žije v jedné domácnosti se svojí ex. ![]()
@Liska69 píše: Více
Také mám kamarádu se 4 dětmi a říkala, že 4. už mít neměla.
Nicméně jestli lituje toho, že UŽ ho má? To ne.
Lituje Toho rozhodnutí, ale ne toho, že je to dítě na světě a přeje si, aby ho neměla.
A jestli lituje někdo toho, že to dítě už je, tak k tomu nemám co říct ![]()
@Černá Madonna píše: Více
Kdybych ještě neměla dítě, tak bych to asi taky udělala (být to opravdu horké). Ale k dítěti bych ho hned rozhodně stěhovat nechtěla. Ovšem to, že žije s ex, by mi vadilo hodně. Nebyla bych si jistá, zda je to skutečně už ex a zda on nedoufá, že to ještě nedají dohromady.
Ale to, že chtěl po půl roce dítě s nevyřešeným bydlením a celkově minulostí, by byla pro mě 🚩.
@Prelesta píše: Více
Máš pravdu…
Kdybych byla v té situaci, ve které jsem dnes, tak bych byla taky určitě opatrná. Domů jsem si žádné chlapy nevodila.
Ale teď jsem to spíš brala z pohledu zakladatelky. Když už si teda s takovým chlapem vůbec něco začala.
Protože, mě by někdo takový nepřesvědčil, že to se mnou myslí vážně, ani kdyby mi sliboval dvojdomek se zahrádkou.
![]()
@Anonym58585 píše: Více
Takže se chceš s partnerem rozejít? Protože když půjdeš na potrat, tak to váš vztah definitivně pohřbí. Chceš se rozejít? Pořád to můžeš risknout a můžete mít spolu rodinu. Záleží taky na tom, kolik ti je. Dítě je dost velký důvod, aby se odstěhoval od ex a pokud koná, hledá byt, tak proč jít na potrat? Ještě bych zvážila, jestli chci, aby dítě bylo jedináček. Myslím, že v tomhle směru tě to může časem hodně mrzet. A taky pokud spolu zůstanete, tak to asi neustojíte, takže další bolest navíc, že jste si to dítě nenechali.
@Anonymní píše: Více
jo zakládat rodinu s chlapem, co bydlí s ex a propichuje kondomy, to bude životní štěstí ![]()
@Anonym58585 Odpověděla sis sama. Nemohla bys uživit dvě děti po dobu 3 let. Jinak bych se příště nespoléhala jen na chlapa a šprcku ale i na možnost jiné ochrany když nemůžeš antinu.
@Černá Madonna píše: Více
No zřejmě to takové horké nebylo, tak to chtěl zařídit jinak
těch red flags tam bylo od začátku dost