Neplatí alimenty, ale chce přijet za synem

125
9.2.14 15:25

neplatí alimenty

Ahoj, otec ma platit od ledna 2000 / mesic…rozsudek nenabyl pravni moci, jelikoz se odvolal.ted chce poprve za pul roku prijet za malym. Mám po něm chtít ty 4000?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
sophinka1
9.2.14 15:27

Nějak nechápu, jakou sovislost má návštěva otce a alimenty :think:

• Citovat
  • Upravit
5436
9.2.14 15:29

@analfabetka A v rozsudku máte upravený i styk? A proti tomu se neodvolal, jen proti alimentům?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2674
9.2.14 15:29

Záleží na tom, co bude napsáno v rozsudku. Já mám v rozsudku o alimentech napsáno že jsou od data… (měla jsem je od data podání k soudu), takže jakmile to nabyde právní moci, tak pokud to bude mít zpětně, tak to bude muset zaplatit od toho datumu. Teď asi ještě neuděláš nic, ale nejsem si jistá (mmch. já jsem neviděla alimenty 13 let, otec platil jen první 3 měsíce, pak zmizel do ciziny, ale to by bylo na jinou diskusi. A loni si zažádal o střídavou péči na 15. letou dceru. Jo a neplatí dál).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
9.2.14 15:30

Já bych žádala. Dítě není žádná hračka na hraní. Když se mu zdá 2 000 moc, ještě k tomu neplatí, malého viděl naposled před půl rokem, at´si uvědomí priority. A děckovi nedělá bordel v hlavě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
9.2.14 15:31

V rozsudku upraveny styk nema, odvolal se proti vysi alimentu, chce dat 500 a chce malyho kazdy druhy vikend(ma 8 mesicu) @AliTad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
9.2.14 15:32

No ale placení nebo neplacení alimentů nemá na styk s dítětem vliv. Nebo na co se ptáš? Jestli to po něm už můžeš chtít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
9.2.14 15:32
@analfabetka píše:
V rozsudku upraveny styk nema, odvolal se proti vysi alimentu, chce dat 500 a chce malyho kazdy druhy vikend(ma 8 mesicu) @AliTad

To mu asi žádný soud nepřilepne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
9.2.14 15:34
@analfabetka píše:

Pokud není upravený styk, tak nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
9.2.14 15:37

@analfabetka Takhle malé dítě na víkend určitě ne. Pokud ho půl roku neviděl, pro začátek bych to viděla na procházku v kočárku. Pak postupně rozšiřovat, ale určitě ne s přespáním. Kojíš? Pokud to nemáte stanoveno v rozsudku, teoreticky mu ho nemusíš dávat vůbec, ale řešení dobré to není (on se bude domáhat a použije to u soudu). Proto bych na nějaký styk přistoupila, ale v omezeném rozsahu.
Pokud doteď zájem nejevil, myslím, že to teď bude jen takový výkřik do tmy a zase ho to brzy přejde.
Alimenty po něm chtít můžeš, ale dát ti je nemusí. Ať ti dá aspoň těch pět stovek na každý měsíc. Odkdy by je měl platit (podle rozsudku)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
9.2.14 15:37

Jestli mi @Sibyla0 uz ma davat penize…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
9.2.14 15:39

@AliTad od toho 1.ledna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
9.2.14 15:42
@analfabetka píše:

8o 8o 8o On si myslí, že náklady na 8. měsíční dítě jsou TISÍC korun…??? Co to je za člověka…??? Kde žije? Viděl co stojí plínky, jídlo, oblečení, hračky… 8o 8o 8o

• Citovat
  • Upravit
5436
9.2.14 15:43

@analfabetka V rozsudku je přímo uvedeno s účinností od prvního ledna? A zpětně jsi po něm nic nechtěla? Pokud předtím nic neplatil a ještě ti běží odvolací lhůta, požadovala bych to tedy i zpětně :think: Určitě si o to výživné řekni s tím, že jím požadovaných je dost směšné a žádný soud mu to nepřiklepne, tak ať toho pak nemusí platit najednou moc. Když ti je ale nedá, nic se nedá dělat, přinutit ho k tomu nemůžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
9.2.14 15:44

@Jitka1976 dela mu spatne pokud ma neco nekomu dat…at uz v jakekoli oblasti…ne jen u alimentu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna