Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky ![]()
Mám dotaz ohledně občanky, před 3 lety jsem se rozvedla a jaksi ehm jsem si neudělala nový občanský průkaz
Je platný ještě na několik let, ale jde mi o tu kolonku vdaná-rozvedená… jestli nevíte zda se platí pokuta a eventuelně kolik. Čekám mimčo a samozřejmě není ex-manželovo a chtěla bych aby se jmenovalo po příteli. A nevím jestli by mi to s touto občankou na matrice prošlo ![]()
My jsme nějak opomněli změnit OP kvuli adrese. Měli jsme stále starou asi dva roky. Pokuta byla cca 120kč.
Děkuji, přeci jen jsem se obávala aby to nebylo několik tisíc ![]()
ddd píše:
Děkuji, přeci jen jsem se obávala aby to nebylo několik tisíc
Tak může být. Ale věřím, že uřednice jsou rozumné
Já měla OP prošlý asi 3/4 roku a stálo mě to 300,–
Jinak na matrice nevím, jestli by ti to prošlo, možná jo, protože krom OP tam stejně musíš vzít i papíry o rozvodu s nabytím právní moci. Asi by hodně záleželo na úřednici, ale určitě bych OP vyřídila předem.
Spáchala jsi přestupek a můžeš dostat pokutu až deset tisíc, tak raději výměnu dál neodkládej. http://www.mvcr.cz/…doklady.aspx
Pritel mel neplatnou obcanku, protoze jeho matka prodala byt a byl odhlasen, ale jednalo se o tri mesice, kdy si kvuli tomu nechtel menit obcanku a potom jsme kupovali byt.
Nic neplatil, ale nakonec si musel vyridit obcanku s bydlistem na urade a az nasledne novou…