Jak to chodí ve vězení?

Anonymní
27.11.11 12:50

Jak to chodí ve vězení?

Ahoj všichni,
omlouvám se za anonymitu, ale je to pro mne choulostivá záležitost…

Chtěla bych se zeptat zda nemá některá z Vás třeba z doslechu nebo osobní zkušenost o tom jak to chodí ve vězení a to s tou nejpřísnější ostrahou…
Jeden „známý“ je nyní ve vazbě a je podezřelý z vraždy…o tom jak chodí návštěvy, na co má nárok jako telefonování , balíky apod. jsem se tu v jiné diskuzi dočetla. Jde mi spíš o praktickou zkušenost…z televizních seriálů se člověk pravdu nedozví. Jestli tam celý den koukají do zdi,nebo co tam vlastně Ti odsouzení dělají, jaký mají režim…jestli jich musí být více na pokoji a musí jeden před druhým chodit na WC…Netuším jaká je realita…co mají ve vězení vlastně za trest? Jestli jen to, že jsou za 4 zdmi?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
27.11.11 12:56

No ono hodně záleží na jakém typu cely jsou, můžou být na samotce, nebo na společné cele, či na volné cele. A od toho se odvíjí i ten zbytek..... Vězení je zkrátka to, že jsou odříznuti od reality, aby nemohli dále páchat trestnou činnost…zkrátka ztráta svobody.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.11.11 13:21

sousedka dělá vychovatelku v base, kde seděl Kájínek. Má k dispozici tv (nevím jestli plazmu nebo lcd) na týden na útratu 1800,– super celu, ZTP vězni mají navíc k sobě ošetřovatele, ukazovalla nám jídelníček, ani my si tak nežereme. Mají 2× ročně výlety a tak.. takže já než skončit na ulici tak radši něco spáchám… a všechno je zdarma

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.11.11 13:26

byla jsem ve dvou věznicích v rámci mé školní praxe, kouknout se jak to tam chodí… Byla jsem na volných celách se sexuálníma deviantama, ale myslím, že to nebylo s tou nejpřísnější ostrahou ale jen s ostrahou…omlouvám se..už pořádně nevím jak je to dělený…ikdyž bych měla :oops: Každopádně pokud se chovají slušně, nemají se tam zle. Volné cely = volný pohyb po tom oddělení, mezi jednotlivýma celama s ostatníma vězněma, hodně opravdu hoodě zájmových kroužků jako vaření a pečení, akvaristika, posilovna, pinpong, dílna… pak si pamatuji že nám říkali, že mají hodinu televize denně…
Ale pak jsem taky viděla cely, kde byli třeba za trest a to je opravdu hrůza hrůz…
Jinak wc je na pokoji a je zakryté plachtou, ale jinak volné, ty novější jsou takový nerezový, vypadá to čiště…starší jsou hrozný špíny…
A denní režim mají, nějakej budíček a pod.. jak na táboře mě to přišlo, uklízeli si cely a pak je bodovali a tak a asi za to pak měli odměny… Ale bohužel nevím ja vekej rozdíl bude mezi tímto a tím, když se jedná o odsouzení za vraždu.. jen teda teď tvůj známej je ve vazbě teprve, tam podle mě jen sedí a čeká na soud a nic moc nemůže, ale to už teda si netroufám tvrdit… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5476
27.11.11 13:28

Je rozdíl mezi vazbou a samotným vězením uloženým už jako trest, pokud jde o podmínky.
Tady ti dávám odkaz na práva a povinnosti člověka ve vazbě: http://www.trestni-rizeni.com/…r/vazba.html

Až bude odsouzený, bude mu určen typ věznice přímo v rozsudku, o tom jak to tam vypadá, http://www.vscr.cz/…svobody-5746
Za vraždu mu velmi reálně hrozí zvýšená ostraha. Jak to tam vypádá, jsem na vlastní oči neviděla, viděla jsem jen dohled a dozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
27.11.11 13:31
Anonymní píše:
jen teda teď tvůj známej je ve vazbě teprve, tam podle mě jen sedí a čeká na soud a nic moc nemůže, ale to už teda si netroufám tvrdit… :nevim:

Prý se dokonce nkteří vězni těší, až půjdou z vazby přímo do výkonu, vazba je přísnější, je potřeba jim zejména zabránit, aby ovlivňovali svědky, aby nezahlazovali stopy, nedomlouvali vyhrožování svědkům apod… Ale to asi neplatí pro osobu, která bude přeřazena do zvýšené ostrahy, ale třeba u dohledu nebo dozoru, tam jsou ty podmínky docela mírné, kolikrát i chodí pracovat mimo věznice apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
27.11.11 13:45

my byli se školou na Pankráci. Konkrétně budu psát o cele, kde se s námi bavil čtyřnásobný vrah.
byli jsme se tedy podívat v cele, kde byly asi 4 palandy, záchod v takovým kumbálku bez dveří. Mohli tam mít radio, ale s vlastním zdrojem. Dozorce tam před náma sprdnul vězně, že ho má v zásuvce. Museli mít dokonale uklizeno. Přistup ke sprše měli 2× týdně. Každý den 4hodiny pracovali-úklid chodeb, prace v prádelně, pomoc v kuchyni.

Ale taky jsme viděli celu-samotku. Bez světla, jen židle, lůžko, hrozný wc.

Jinak oddělení s nejvýšší ostrahou a LCDčko a kapesný 1800/Týden mi fakt nějak nejde dohromady :nevim:

jasný že na pankráci měli i nějaký dílny, něco jako hernu, venku skleník, ale tam rozhodně ti ‚nejhorší‘ nechodili.

toť moje poznatky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.11 13:49

Zakl: Děkuji za všechny informace…slušný člověk se za vraždu vězení nedostane, tudíž neví jak to tam chodí…tedy pokud tam nepracuje někdo známý apod.
Aspoň mám nějaký obrázek…i když se mi teda vůbec nelíbí :? Musí být asi děsný být někde zavřenej 10 - 15 let, přesto bych se za určité činy s vězni teda nepárala a tolik výhod jim nedávala..ale to asi neovlivníme žádná z nás.

Co se týče toho známého „vraha“ …uvidíme co policie ještě vyšetří, není v tom sám, nevím jakej je jeho podíl viny…to se časem uvidí v TV co se dál vyšetřilo - myslím, že se o tom určitě zmíní.
Já mám aspoň představu co jej čeká, i když vím, že největší trest je úplně jiný než to uvěznění samotné. No, vybral si svou cestu sám…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.11.11 13:22
Anonymní píše:
sousedka dělá vychovatelku v base, kde seděl Kájínek. Má k dispozici tv (nevím jestli plazmu nebo lcd) na týden na útratu 1800,– super celu, ZTP vězni mají navíc k sobě ošetřovatele, ukazovalla nám jídelníček, ani my si tak nežereme. Mají 2× ročně výlety a tak.. takže já než skončit na ulici tak radši něco spáchám… a všechno je zdarma

Blbost, brácha je bachař a tohle je skutečně sci-fi.

• Citovat
  • Upravit
496
28.11.11 13:28
Anonymní píše:
Anonymní píše:
sousedka dělá vychovatelku v base, kde seděl Kájínek. Má k dispozici tv (nevím jestli plazmu nebo lcd) na týden na útratu 1800,– super celu, ZTP vězni mají navíc k sobě ošetřovatele, ukazovalla nám jídelníček, ani my si tak nežereme. Mají 2× ročně výlety a tak.. takže já než skončit na ulici tak radši něco spáchám… a všechno je zdarma
Blbost, brácha je bachař a tohle je skutečně sci-fi.

taky jsem přesvědčená, žeje to hovadina… to asi sousedka pěkně kecá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baslerinda
28.11.11 19:53

Jak se mají vězni? Jako prasata v žitě. Jsou v suchu, v teple, mají jídlo, že kam se hrabou školní nebo závodní jídelny, v případě potřeby nárok na lékaře, ještě jim tam vodí ženský … tohle je věc, o které málokdo ví, schválně se na zimu nechávají zavírat, bodeť by ne, vždyť daňoví poplatníci to zatáhnou. K jejich smůle, už se nezavírá, nejsou místa, takže dostávají většinou jen podmínky, pokud to dovoluje závažnost přestupku.

• Citovat
  • Upravit
496
28.11.11 21:05
Baslerinda píše:
Jak se mají vězni? Jako prasata v žitě. Jsou v suchu, v teple, mají jídlo, že kam se hrabou školní nebo závodní jídelny, v případě potřeby nárok na lékaře, ještě jim tam vodí ženský … tohle je věc, o které málokdo ví, schválně se na zimu nechávají zavírat, bodeť by ne, vždyť daňoví poplatníci to zatáhnou. K jejich smůle, už se nezavírá, nejsou místa, takže dostávají většinou jen podmínky, pokud to dovoluje závažnost přestupku.

I ženské jim tam vodí? 8o Kde je berou? To musí stát peněz pokud jsou z nějakého nevěstince teda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
28.11.11 21:10

A léto tráví na Malorce :lol: Ale je pravda, že bezdomovce kolikrát chtějí zimu strávit ve vězení než v mrazu venku. Ale jen na tu zimu, zas tak dobře tam není, aby tam chtěli být celoročně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
28.11.11 21:21

já mám takový pocit že zadara to teda rozhodně není,,,je taky rozdíl zda doživotí nebo ne-ale to se dává málo kdy…Vím že jeden známý musel po té co ho z vězení pustili zaplatit dluh státu za pobyt ve vězení.Balíky se můžou posílat maximálně 5kg,Na návštěvy se dostávají navštívenky a na ty si dotyčný vezen napíše koho chce na návštěvě.Záleží na bachařích jak sou milý-podle toho jsou časté vycházky,Jinak na každém oddělení to funguje jinak,ale většinou je mezi vězni jeden,který jim jakoby velí-to je i v televizi patrné a je to pravda.Sprchu si zřebas kolikrát musí zasloužit apd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
28.11.11 21:37

Tady je vyhláška kolik se platí za výkon trestu odnětí svobody a zároveň se tam i člověk dočte, kolik tvoří kapesné vězně. http://www.trestni-rizeni.com/…/srazky.html Aby měl např. Kájínek 1800 týdně, musel by si ve vězení vydělat 60 tisíc měsíčně čistého ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová