Neplavec a moře

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
9.7.21 07:16
@Ou píše:
Ne, nenadnáší nikaj výrazně a můžeš se utopit, když se budeš pouštět někam, kde nestačíš.

Chceš si vybrat nějaké klidné moře - ideální je na to moře Černé, které nemá nijak silný odliv a příliv, natož prodou a bezpečnou přehlednou pláž s pozvolným přístupem k moři a spíš se tak cachtat.

Plus teda více než doporčuju najít si nějaký kurz plavání pro dospělé - jsou daleko méně sadističtější, než byly trenéři když jsem chodili na povinné plavání jako děti, pak si můžeš užít moře a jiné vody bez většího strachu a hlavně - pokud máš a nebo budeš mít děti, tak výrazně zvýšíš jejich bezpečí ve vodě, když ty budeš umět plavat.

Jó, to byly časy ve druhé třídě, když mě ve vodě popoháněli kovovou tyčí :-)
A stejně plavu ráda. Moře mě nadnáší stejně asi jako voda v bazénu. K moři mám respekt a raději plavu podél pláže nebo k bójkám.
Kurz plavání by potřebovali skoro všichni, pokud plavou stylem paní radová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76579
9.7.21 08:04
@Ou píše:
Ne, nenadnáší nikaj výrazně a můžeš se utopit, když se budeš pouštět někam, kde nestačíš.

Chceš si vybrat nějaké klidné moře - ideální je na to moře Černé, které nemá nijak silný odliv a příliv, natož prodou a bezpečnou přehlednou pláž s pozvolným přístupem k moři a spíš se tak cachtat.

Plus teda více než doporčuju najít si nějaký kurz plavání pro dospělé - jsou daleko méně sadističtější, než byly trenéři když jsem chodili na povinné plavání jako děti, pak si můžeš užít moře a jiné vody bez většího strachu a hlavně - pokud máš a nebo budeš mít děti, tak výrazně zvýšíš jejich bezpečí ve vodě, když ty budeš umět plavat.

tak zrovna Černé moře bych vůbec pro neplavce nedoporučovala, jsou tam velice často obrovské vlny, a zrádné protiproudy, které mohou špatného plavce dostat daleko od břehu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76579
9.7.21 08:08
@Anonymní píše:
Jezdíte někdo k moři jako neplavec?
Dá se v moři i „zaplavat“. Základy plavení nějaké mám, ale pořád se považují za neplavce.
Nadnáší moře jak se tvrdí :mrgreen:

musíš si vybrat „správné“ místo, většinou je různé mělké moře v Itálii, pak na Mallorce, na to Bulharsko pozor - tam to zas až tak moc bezpečné není, i když je voda mělká, na Korfu je mělká voda, Španělsko Costa Brava vůbec nebrat, po dvou metrech je hloubka, mělké moře je v Oropese, v Chorvatsku musíš velmi vybírat - hledej popisek písečná pláž s pozvolným přístupem,
doporučuji ostrov Hvar, hotel Hvar,
jinak moje matka je neplavec a jezdí k moři každý rok celý dospělý život

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6484
9.7.21 08:22

Ano nadnáší :mrgreen: Chápu tě, taky moc plavat neumím a z moře mám vždy respekt. Vyberte nějakou pláž, kde není hned hluboko. A můžeš se tam jen tak čvachtat, nemusíš plavat :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1641
9.7.21 08:31

Byt tebou, tak si dam kurz plavani. Ucila jsem i dospele individualne.
Dost pomuze, kdyz mas plavecke bryle.

U more bych plavala u kraje. Pokud budou velke vlny, tak zustan na melcine.
Na velkou hloubku jen s kruhem a brylemi. A at jde nekdo s tebou. Muzou tam byt proudy.

Jako zachranu se nauc plavat na zadech. Hlava ponorena vcetne usi, ruce podel tela a kopat nohama (prsovy styl, kraulove nohy jsou namahavejsi). V tehle poloze se da vydrzet hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.21 09:11

Jedná se o Chorvatsko, tedy Jaderské moře, dle mapy makarska oblast a oblázková pláž https://www. google. com/maps/place/Hotel+Rivijera/@43.3050905,17.0042559,17z/data=!4m8!3m7!1s0×134aedd4e399ea23:0×62df9ae7f05effaf!5m2!4m1!1i2!8m2!3d43.3047236!4d17.004964
Kdyby měl někdo zkušenosti přímo z místa :kytka:

• Citovat
  • Upravit
carsa
9.7.21 09:22

Zcela upřímně, 90% lidí v moři neplave. Jen se cachtají na břehu a skáčou přes vlny. Plavat v moři už vyžaduje docela um - jsou tam vlny, proudy, zpravidla dál od břehu je poměrně studené, takže už to vyžaduje neopren. Takže klidně jeď.

• Citovat
  • Upravit
1695
9.7.21 09:23
@Danielss píše:
Tak Vám nevím jsem neplavce. 50 kg a more mě nenadnasi

Voda lépe nadnáší tlustokožce, páč tuk je lehčí než voda a táhne tělo ku hladině :lol: takže tělo kost a sval je v tomto případě spíš nevýhoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14937
9.7.21 09:29

Já, ač plavec, z moře mám respekt, hlavně z různých proudů. Když si jdu zaplavat, vždy beru něco nafukovacího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18267
9.7.21 09:51

Lidé, kteří žijí u moře, vůbec neumí plavat, Chorvati, Španělé ap. jen se cachtají po kolena a jsou v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6484
9.7.21 10:10
@DanielaD píše:
Lidé, kteří žijí u moře, vůbec neumí plavat, Chorvati, Španělé ap. jen se cachtají po kolena a jsou v pohodě

tak plavat umí, ale taky neplavou 100 metrů od břehu, pokud to nejsou profesionální plavci :nevim: většinou se potápí s brýlemi u břehu, etc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76579
9.7.21 10:20
@Anonymní píše:
Jedná se o Chorvatsko, tedy Jaderské moře, dle mapy makarska oblast a oblázková pláž https://www. google. com/maps/place/Hotel+Rivijera/@43.3050905,17.0042559,17z/data=!4m8!3m7!1s0×134aedd4e399ea23:0×62df9ae7f05effaf!5m2!4m1!1i2!8m2!3d43.3047236!4d17.004964
Kdyby měl někdo zkušenosti přímo z místa :kytka:

přímo zkušenost nemám, ale vem si každopádně boty do vody a klidně i něco nafukovacího, jak jsem psala moje mamka neumí plavat a do vody chodí s nafukovačkama, tady žádné nebezpečné proudy ani vlny nebudou, ale na dně jsou šutry a mořští ježci tam můžou být

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
9.7.21 10:46
@Anonymní píše:
Kdyby měl někdo zkušenosti přímo z místa :kytka:

Tak doporucuju boty do vody :palec:, pripravit se na miliardu lidi na plazi a necekat, ze pujdes 50 metrů a budes mit vodu po kolena. :)…jinak teda nesouhlasim, ze 90% lidi neplave a ze je do hloubky potreba neopren, to me spis pobavilo. :lol: Kazdopadne taky nevidim duvod nevyrazit, na brehu se urcite neutopis. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5302
9.7.21 13:26

V podstatě jsem téměř neplavec, naučila jsem se trošku jako dospělá, uplavu pár metrů a do hloubky kde nedosáhnu nemám odvahu. Na Zakynthosu jsem fungovala podél břehu s botama do vody v hloubce po ramena. Když jsme byli na výletě na lodi a šli jsme do hlubokého moře, tak jsem plavala pohodlně se žížalou a byla jsem spokojená a nebyla jsem jediná dospělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová