Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, chtěla jsem ze zeptat těch, které se už delší dobu snaží otěhotnět, popřípadě jsou už v CARu, co je u vás příčinou nezdaru ( tedy pokud to už víte)?Měly jste nějaké potíže už před plánovaným početím?Nebo možná abych se lépe zeptala, ty z vás co máte ovulaci a partner je také v pořádku, tak co je příčinou? Budu ráda i za anonimní odpovědi, chápu, že to pro někoho je citlivé téma..
Za sebe - u nás je příčina neznámá, sorry to ti asi moc neporadím. Snažení cca 3 roky, partner i já aktuálně v pořádku. Aktuálně jsme v CARU.
Já snažení 2roky, polycystická ovaria, po scarifikaci a 3 IUI, poté těhotná bez zásahu lékařů.
Při dalším pokusu jsem byla těhotná po 6měs, ale to nedopadlo /potrat/, teď se snažím víc jak rok a nic a zrovna dnes jsem si volala o výsledek manželova spg a je v normě, já ovuluju a mám průchozí vejcovody. Teď nás čeká IUI. Je pravda, že u nás je ve hře ještě kdysi zjištěná imunologická nesnášenlivost=já zabíjím manželovy spermie, ale to je taky výsledek starý 8 let, takže těžko říct, jestli je to stejné. No pravdou je, že jednou jsem otěhotněla u moře /nebo těsně po návratu/ a podruhé při pobytu v termálních lázních, takže jsem si vyvodila /zcela laicky a dost možná zcestně, že to ta slaná voda zneutralizovala, jenže to by pak nevystvětlovalo, proč nevyšlo IUI/.