Neplodnost muže - jak jste se s tím vyrovnaly?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
9.10.09 14:03

neplodnost muže

ahoj děvčatka,mate pravdu že rozvod není řešení. :?: Nam by se asi taky nelíbílo kdyby nás kvuli tomu muží nechali.Bohužel u nas je taky neplodny manžel,a moje vysledky taky nejsou optimalni.Chvili jsme taky s tím bojovali,pro chlapy to není lehke.Pořad mi navrhoval ať se sním rozvedu když chci,ale ja na to ani chvili nepomyslela.nakonec jsme se domluvili na darciMožna někdo namitne že geny jsou geny,ale kolikrat vychovavají muží cizí děti amají je radi jako vlastní.Člověk to musi probrat ze všeh uhlu pohledu a každy si to musí rozhodnout sam.Nač by byl manžel ktery by byl plodny ale manželství by neklapalo. :D džte se
2IVF bez uspěchu,3IUI taky bez uspěchu.Teď probíha 3 pokus v pondělí jdu na trasver tak snad do 3 všeho dobreho.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
9.10.09 16:01

Ahoj HOLKY :-)

Ahojky ANONYMNI :-D

Mame taky problem s tim,ze NEPLODNOST je na strane manzela.Ani na okamzik me nenapadlo,ze bych se s nim rozvedla.Miluji ho z celeho sveho srdce a nikdy bych ho z tohoto duvodu neopustila :-) Jsme na to dva a bojujem s tim a snad se nam jednou zadari /snazime se 3,5 let mame za sebou vse … Vse vycerpane :-( ..Ale clovek to nesmi vzdat…

Ale co se tyka NEPALKY :-)

Tam to neni jen o tom,ze je MANZEL neplodny.Tam jim to neklape v mnoha smerech.. neni to te plodnosti..neplodnosti …
Takze je to o to tezsi :-(

Ja preji vsem moc a moc stesti tak jako ho preji sama sobe… Cesta za miminkem je straaasne dlouha…Ale jednou ji dojdem :-D

Mejte se vsichni fajn a hodne stesti

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
9.10.09 16:08

PS:

Chtela jsem se jeste vyjadrit k DARCI :-)

TAKE jsme se rozhodli pro darce…ale bohuzel ani to nam nevychazi…

Ale zkousime dal a dal :-) Manzel s tim souhlasil bez problemu ba naopak to byl on,kdo to chtel… Bude to NASE dite … a budem ho milovat stejne. ME osobne nezalezi na tom - ikdyz to reknu hnusne - ci to byla spermijka :-) co oplodnila vajicko … a manzel souhlasi :-)

Akorat na co nejsem pripravena… Nebo spis nevim,jak se v teto situaci postavit k rodine?… Rict,ze NENI geneticky manzela ?? … a cely zivot mit strach z toho,ze to neni jejich „vnouce“…jak se k nemu budou chovat atd???
A nebo to rict a zit s tim,ze treba budou delat rozdili mezi vnoucaty?

Nemate nektera radu ? :-(

Neprihlasena :-(

• Citovat
  • Upravit
23505
9.10.09 17:36

Já bych tohle s rodinou neřešila. Vy 2 jste se domluvili a zbytku rodiny to přece může být jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
9.10.09 17:40

mila anonymní, já bych si nechala to, že je o sperma od dárce pro sebe, rodina by si to nenechala jen pro sebe, to by dokázala podle mě málokterá a pak by to určitě udělalo více paseky než užitku, je to jen vaše věc a rozhodnutí, tak hodně štěstí do dalšího pokusu

ps po 3 neúspěších v jednom CARu bych se asi porozhlídla jinde :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
10.10.09 11:08

Anonymní, taky bych si to nechala pro sebe a neřekla to ani rodině, věděla bych to jen já a manžel. V těchle věcech si myslím, že čím míň člověk řekne, tím líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
10.10.09 12:59

Ahoj anonymní já bych to rodině vůbec neříkala.
Rodina může být zákeřná a v nevhodných chvílích jim to neopatrně může zdělit.

Jedni známí to udělali ,ale když vidí malého tak se to občas objeví . Že není jejich ,ale jen napůl a uvědomuje si ,že neříká celý tátá a ,že je po něm.Musíte si i toto uvědomit a říkat to . Dítěti to potom bude divné ,že to rodiče neříkájí a jeho kamaradovi ano. Děti si to mohou uvědomit ,že to neděláte.
 atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.10.09 15:44
Anonymni píše:
PS:

Ahojky,my mame taky darce.Někdo tu piše o genech,ale vždyt je tolik paru kde chlap vychovava cizi dítě a ma ho rad jako svoje.myslím že rodina musí mít rozum když to přirozeně nejde,Pořad bude mít geny po mamince.Myslím že každy kdo se pro to rozhodne ma určité pochyby.Je těžko někomu radit. sami nevíme coo nas čeka,ale to neví lidi ani když mají vlastí ditě.A kolik lidi si adoptuje mimča.Myslím že nejsem sama ale taky bych manžela kvuli tomu neopustila mam ho moc rada.
Zkoušíme to už 5 let 2IVF sET bez uspěchu,3IUIbez uspěchu.V pondělí poslední transver,snad příště napíšu že s uspěchem.Všsm hodně štěstíčka

• Citovat
  • Upravit
178
2.12.09 16:15

Nepalko, jak to dopadlo s Vaším vztahem? Jsem na tom trochu podobně..je mi 33 let, dítě se nedaří, jenže já už vůbec nevím, jestli ho chci mít s ním… Vím, že tohle hodně holek odsuzuje, ale já prostě vidím tu poslední šanci mít dítě a nemám ani kam jít…Nemám byt, nemám peníze. Smutné že? Samozřejmě sny jsem měla jiné…ne takto skončit, do vztahu jsem investovala dost a ze frustrací jsem tloustla na hnusných 95 kg…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
6.12.09 14:04

Zdravím všechny holky,
Máme s manželem ten samý problém. Je fakt že jsme to mnohokrát oplakali ale řekli jsme si že jsou i jiné možnosti. Dárce ......
Je pravda že to chce čas. Když se to dozvíte tak se vám zhroutí svět ale postupně se s tím vyrovnáváte a my jsme teď ve fázi 8 dne po transféru. Ani ve snu by mě nanapadlo se kvúli tomu s manželem rozvést a řekla bych se náš vztach tímto ještě prohloubil. Vždyť on za to nemůže.Je fakt že jsme spolu asi 12 let a zatím v pohodě. A myslím že až bude držet malý uzlíček v náručí tak uplně roztaje. Zatím pa ještě písnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.6.11 08:27
Anonymni píše:
PS:

Chtela jsem se jeste vyjadrit k DARCI :-)

TAKE jsme se rozhodli pro darce…ale bohuzel ani to nam nevychazi…

Ale zkousime dal a dal :-) Manzel s tim souhlasil bez problemu ba naopak to byl on,kdo to chtel… Bude to NASE dite … a budem ho milovat stejne. ME osobne nezalezi na tom - ikdyz to reknu hnusne - ci to byla spermijka :-) co oplodnila vajicko … a manzel souhlasi :-)

Akorat na co nejsem pripravena… Nebo spis nevim,jak se v teto situaci postavit k rodine?… Rict,ze NENI geneticky manzela ?? … a cely zivot mit strach z toho,ze to neni jejich „vnouce“…jak se k nemu budou chovat atd???
A nebo to rict a zit s tim,ze treba budou delat rozdili mezi vnoucaty?

Nemate nektera radu ? :-(

Neprihlasena :-(

Ahojky,určitě bych to rodině neřekla,je to jen a jen tvoje a manžela záležitost.Mám za sebou něco podobného,akorát s tím rozdílem,že vajíčko i spermijky jsou naše,ale za pomocí lékařů se zadařilo a stejně mi to rodina ometá-takže jsem se s nima rozkmotřila a nemluvím s nima.TP máme 3.7.Raději vkládám jako anonym…co kdyby.....

• Citovat
  • Upravit
17629
12.6.11 16:46

Řešili jsme doma stejný problém. První reakce muže na tragický spermiogram byla dost šílená, až agresivní, nechtěl o tom mluvit, i pronesl cosi o rozchodu, prostě to vůbec nezvládl. Asi po hodině už jsme diskutovali o tom, jak budeme postupovat dál.
V tvém případě ale se mi zdá, že je víc věcí, co doma ne úplně klape a je toho docela dost :-? S dítětem se trable spíš vyhrotí (nemám z vlastní zkušenosti, ještě dítě nemáme)
Zároveň úplně chápu touhu po dítěti, třeba i za cenu žít sama? Neodkládala bych řešení, znám ženu, která se snaží po 40ce a ne a ne a nedaří se, žádné děti ještě nemá. Takže bych opravdu zvažovala i jak to udělat, abych vůbec dítě mohla mít.
A ještě zajímavost - u nás spermiogram opravdu velmi zlý - asi jen 250tisíc spermií a z toho asi 80% špatných, zbytek i tak dost líných a defektních, prostě nic moc. Spíš teda nic. A při opakování po braní vitamínů zlepšení ale pořád v pásu totální krize. Cca za 14dní jsem přirozeně otěhotněla. Zašli jsme na čínskou medicínu a mně se ulevilo, že to začínáme řešit..ale nestačila jsem vzít jedinou piluli :wink:
Ať to vše dobře zvážíš a přeju ti brzo miminko v břiše a spokojenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
12.6.11 16:51

nějak jsem zmateně nedočetla diskuzi, tak reaguji na info z první stránky pardon :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Miskaaa95
24.8.11 21:20

Chápu Váš, že chcete mít dítě, ale odkopnout manžela v jeho těžké chvíli, kdy potřebuje Vaši podporu, mi připadne barbasrké a sobeské. Vždyť v dnešní době existuje tolik možností, jak mít vlastní dítě. Nebude sice „přirozenou“ cestou, ale bude Vaše! Tak nemyslete jen na sebe a vzpomeňte si na slib co jste dala u oltáře!

• Citovat
  • Upravit
nestastna11112
12.12.11 21:49

:(

som v podobnej situacii a zaujimalo by ma ako autorka teraz zije, ako to cele dopadlo. ci sa jej podarilo zachranit manzelstvo alebo nie a predsa je statna. je lahke odsudit niekoho ked si to iba precita, ale keby ten zivot zil mozno by prisiel na to ze nie je sebecka tuzba po dietati, naopak nechciet deti je sebectvo. je to ta najprirodzenejsia vec v zivote a nikto ti nemoze vycitat ze zvazujes rozvod najma ked vam to neklape. ja som na tom rovnako, a kym nam to klapalo ani na sekundu som neuvazovala o rozchode/rozvode, podporovala som ho a absolvovala som s darcom par pokusov, ale niesla som ich dost tazko a asi aj preto to nikdy nevyslo. ked uz nema niekto dalsie sily aby to absolvoval, uplne cudzie dieta si adoptovat nechce - moralne zabrany, a este mu to aj s partnerom dlhsie nefunguje, je to snad hriech ist si za svojim stastim?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex