Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Já jsem taky chlupatá jak sviňa…
naposledy mě litovala kožní, že si musím holit i celý stehna…
početí a těhotenství nebyly vůbec problém…
A jinak pokud se 2,5 roku nijak nechranite a tehotna nejsi, mozna mych to zacala resit drive. At pak dite nechcete a nezjistite, ze mate vaznejsi problem
a at to pak netrva dalsi roky ![]()
Ochlupení nemusí souviset. Já jsem také ochlupená víc, než je mi milé (už ve 12ti letech se všichni podivovali, že mám hrozně chlupaté ruce - od té doby si i ruce holím), MS jsem dostala až krátce před 18. narozeninami a mám dvě děti. Jedno bez snažení (prostě jsem jen vysadila antikoncepci s tím, že teď už dítě přijít může, ale nebylo to tak, že jsem hned chtěla) za 9 měsíců a u druhého hned další měsíc po rozhodnutí, že je na čase mít druhé.
@Kamkam píše:
Já jsem taky chlupatá jak sviňa…naposledy mě litovala kožní, že si musím holit i celý stehna…
početí a těhotenství nebyly vůbec problém…
Co jak svina, ja jak vopice… Jsem na tom stejne jako ty a taky poceti a tehotenstvi bez problemu. Mam ale znamou a tam se vysoka hladina testosteronu ukazala pri tehotenstvi jako problemu. Na tu moji chlupatost jsem taky chtela udelat hlainy hormonu, zadny doktor nebyl ochoten/nebyl duvod. Krome estetiky zadny problem nemam…
Jak říkám, není to pro nás zatím priorita, takže to jestli je partner 100% v pořádku nevím, třeba ne.. Jen mě napadlo jestli to nebude spíš souviset s mou chlupatosti
, hormony jak prolaktin tak testosteron mám prý v pořádku ![]()
@Ba412 píše:
Co jak svina, ja jak vopice… Jsem na tom stejne jako ty a taky poceti a tehotenstvi bez problemu. Mam ale znamou a tam se vysoka hladina testosteronu ukazala pri tehotenstvi jako problemu. Na tu moji chlupatost jsem taky chtela udelat hlainy hormonu, zadny doktor nebyl ochoten/nebyl duvod. Krome estetiky zadny problem nemam…
Jojo, nejde o tu chlupatost jako takovou, ale o příčinu. A zakladatelka má prý hormony v pořádku… Tak to zřejmě nesouvisí. Myslím, že to máme něčím úplně jiným. Kdyby to bylo hladinou testosteronu a zároveň to nebrání početí, musela by být zvýšená jen lehce… A to z nás zase neudělá opice
nebo jde o nějakou kombinaci… Ale zase… Zakladatelka je má v cajku…
@Kamkam píše:
Jojo, nejde o tu chlupatost jako takovou, ale o příčinu. A zakladatelka má prý hormony v pořádku… Tak to zřejmě nesouvisí. Myslím, že to máme něčím úplně jiným. Kdyby to bylo hladinou testosteronu a zároveň to nebrání početí, musela by být zvýšená jen lehce… A to z nás zase neudělá opicenebo jde o nějakou kombinaci… Ale zase… Zakladatelka je má v cajku…
Já jsem právě prý po všech stránkách úplně v pořádku ale proč jsem chlupatá po celém těle mi žádný doktor nedokázal vysvětlit a to aby se tím někdo zabýval víc než vyšetřením krve se taky nestalo
a jako řešení mi byla nabídnuta jen antikoncepce, kterou nemůžu, protože mám leidenskou mutací.
@Anonymní píše:
Jak říkám, není to pro nás zatím priorita, takže to jestli je partner 100% v pořádku nevím, třeba ne.. Jen mě napadlo jestli to nebude spíš souviset s mou chlupatosti, hormony jak prolaktin tak testosteron mám prý v pořádku
Tak to dle me souviset nebude. Pricina pripadne neplodnosti muze byt uplne jina. Anebo se hned zadari, to nikdo nevi ![]()
@blumen píše:
Tak to dle me souviset nebude. Pricina pripadne neplodnosti muze byt uplne jina. Anebo se hned zadari, to nikdo nevi
Jasně, že může, jen mě zajímalo jestli třeba náhodou někdo neměl podobný problém, s tím ochlupením mám problém až cca od dvaceti, takže to dle mého logického uvažování muselo mít nějaký spouštěč.. Ale třeba na to jdu až moc logicky ![]()
Já jsem taky extrémně chlupatá, ruce od malička, dolní polovina zad, kotlety, knírek, tvrdé černé chlupy na bradě a 2× těhotenství na poprvé. Ještě horší to je proto, že mám světlou pleť a chlupy jsou tmavo hnědé/černé, nohy a podpaží musím holit každý den ![]()
@Anonymní píše:
Já jsem právě prý po všech stránkách úplně v pořádku ale proč jsem chlupatá po celém těle mi žádný doktor nedokázal vysvětlit a to aby se tím někdo zabýval víc než vyšetřením krve se taky nestaloa jako řešení mi byla nabídnuta jen antikoncepce, kterou nemůžu, protože mám leidenskou mutací.
Ono se tím asi moc víc zabývat nelze… Máme prostě pech. A co u vás znamená „nechráněný sex“? Opravdu úplně nechráněný nebo si dáváte pozor, hlídate plodne dny?
Ahoj, Řeším již delší dobu problém s nadměrným ochlupenín, má gynekolozka mi dělala asi 2× nebo 3× vyšetření krve a vždy mi vyšlo vše v normálu, jak hormony tak štítná žláza, ultrazvuk též v pořádku, menstruace celkem pravidelná, poté co jsem začala užívat gynex přesná na den. Jediné řešení, které mi nabídla byla antikoncepce, kterou já ale užívat nechci. S partnerem mám už 2,5 roku nechráněny pohlavní styk, sice u nás není otěhotnění zatím nijak prioritní ale já se posledních pár měsíců prostě nemůžu zbavit dojmu, že ochlupení a možná neplodnost spolu úzce souvisí, gynekolozka to již dal neřeší a já zkouším všemožné bylinky a babske rady. Řešila jste některá podobný problém? Moc nevím na koho se obrátit. Díky za rady!