(Ne)poděkování za oběd

Anonymní
23.2.20 21:19

(Ne)poděkování za oběd

Asi úplná blbost, ale je to pro mne nepříjemné. Byli jsme na dovolené s manželem, dcerou 2 roky a mojí mámou. No, mámě jsme dali dovolenou jako dárek k narozeninám. Je to v čr na horách, ubytování v apartmanu, dostala "voucher " který zahrnoval ubytování a dopravu. Jenze maminka jaksi celou dovcu- 6 dní se nemá k placení svých výdajů. Byli jsme nakoupit takové ty věci do apartmanu- chleba, máslo, mléko atd. V pohodě. Máma si přidala do košíku plno blbostí, ktere my nejime, u pokladny platil manžel, máma neřekla ani ťuk.. ani pozdeji. V restauraci manžel platil pro všechny. Poprvé máma poděkovala s tím, že priste plati ona, jenže příště jsme šli jen na polévky, ok. Další oběd zase manžel řekl "dohromady " a to už máma neřekla ani děkuji. Byly jsme v muzeu, manžel platil vstupné, máma tam stála, neřekla ani dík, ani mu nedala peníze. Jeli jsme do mekace na zmrzku přes drive through, objednala si, ale peníze nic. Je to normální rozvedená pracující ženská 55let, prijem cca 20 000. Muž má sice dobrou praci, máme německý vůz suv, daří se nám dobře, ale mne tohle chování přijde neslušné a vůbec nevím, zda to mámě nějak říct nebo to nechat být. Přece když někdo jezdí bmw nebo audi neznamená, že peníze sbírá ze stromu a že se za pozvání nedekuje…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36920
23.2.20 21:24

Máma tě porodila a celý dětství se o tebe starala? Mě by bylo trapný to nějak řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
23.2.20 21:26

Podle mě to jen zbytečně hrotis… Mamka asi brala celou dovolenou jako dárek, tak počítala i se vstupy a jídlem.. Ono dát ji jen dopravu a ubytování s vámi v apartmánu je stejně jako nic, to byste platili, i kdyby nejela..
My Taky pravidelně dáváme rodičům jako dárek společnou dovolenou, a je to vždy Automaticky i s jídlem a vstupy, masážemi apod.
Prostě jsou to naši rodiče, co nám toho jen během dětství dali tolik, že jim to ani každoroční dovolenou stejně nikdy nevrátíme..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955

Delas si pr.del?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074

Uvedu priklad, kdyz je u nas nekdo na navsteve par dni a jsme to pouze my, kdo nakupuje, plati atd, tak zcela na ferovku dotycnemu reknu, jestli je ok ze dnes zaplati on. Nebo v krame- my koupime jidlo, koupis pivo, vino atd? nebo obracene. A nebo poslat do kramu s nakupnim seznamem… v pripade stravovani se venku, taky rict, jestli je v poradku ze dnes zaplati ta dana osoba. Jinak toto se mi taky prici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
23.2.20 21:28

Ty kráso :lol: a je to ta, co si od vás bere věci do pytlíku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074

No, vy co se tu tak divite, me kdyby nekdo zaplati celou dovolenou tak mi prijde slusnost zaplatit alespon za jidlo nebo obed/veceri v restauraci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745

Ostatně taky jsi jako dítě vždy děkovala za každý oběd, co ti mamka dala? Nebo za to, že u Pokladny zaplatila to, co sis dala do košíku? Nebo děkujes dnes manželovi, že za tebe něco zaplatí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33033

@JancaS84 Asi tak nejak. Rodina ocividne o chlebu a o vode nebude a pocitat to, ze babicka zaplatila jen polevky a ne cele menu mi prijde fakt trapne.Ve fungujicich vztazich ocekavam urcitou penezni „velkorysost“. Aby se zakladatelka nedivila, az babi nasadi hodinovou sazbu za pohlidani ditete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2996
23.2.20 21:29
@Anonymní píše:
Asi úplná blbost, ale je to pro mne nepříjemné. Byli jsme na dovolené s manželem, dcerou 2 roky a mojí mámou. No, mámě jsme dali dovolenou jako dárek k narozeninám. Je to v čr na horách, ubytování v apartmanu, dostala "voucher " který zahrnoval ubytování a dopravu. Jenze maminka jaksi celou dovcu- 6 dní se nemá k placení svých výdajů. Byli jsme nakoupit takové ty věci do apartmanu- chleba, máslo, mléko atd. V pohodě. Máma si přidala do košíku plno blbostí, ktere my nejime, u pokladny platil manžel, máma neřekla ani ťuk.. ani pozdeji. V restauraci manžel platil pro všechny. Poprvé máma poděkovala s tím, že priste plati ona, jenže příště jsme šli jen na polévky, ok. Další oběd zase manžel řekl "dohromady " a to už máma neřekla ani děkuji. Byly jsme v muzeu, manžel platil vstupné, máma tam stála, neřekla ani dík, ani mu nedala peníze. Jeli jsme do mekace na zmrzku přes drive through, objednala si, ale peníze nic. Je to normální rozvedená pracující ženská 55let, prijem cca 20 000. Muž má sice dobrou praci, máme německý vůz suv, daří se nám dobře, ale mne tohle chování přijde neslušné a vůbec nevím, zda to mámě nějak říct nebo to nechat být. Přece když někdo jezdí bmw nebo audi neznamená, že peníze sbírá ze stromu a že se za pozvání nedekuje…

Dopravou myslis jizdu s vami v aute? Pokud bych nekomu davala takovy darek, tak rozhodne s jidlem. Uvarit v apartmanu i mame vas uz neprijde tak draze. A ze si koupila i to, co vy nejite…tak si chce ten darek uzit naplno. Pokud nekoho pozvu na dovolenou, tak proste se vsim…a nebo jste si to meli domluvit pred odjezdem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928

Asi to chápala tak, že je pozvaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
@ocean.mama píše:
No, vy co se tu tak divite, me kdyby nekdo zaplati celou dovolenou tak mi prijde slusnost zaplatit alespon za jidlo nebo obed/veceri v restauraci…

Jako za další tři lidi v restauraci jo? :mrgreen: a celá dovolená = nemusíš nám dávat na benzin a nemusíš platit za postel, která je i tak v našem apartmánu. Si tam spíš babku vzali jako sponzora :lol:

Příspěvek upraven 23.02.20 v 21:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
23.2.20 21:30
@Bubla Bůčková píše:

A já si říkala, že mi to něco připomíná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
23.2.20 21:30
@ocean.mama píše:

Platili jen benzín autem, kterým by stejně jeli a předpokládám, že apartmán měli společný.. Neplatili jí letenku nebo vlastní pokoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
23.2.20 21:31
@Bubla Bůčková píše:

Taky jsem si vzpomněla :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová