(Ne)poděkování za oběd

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2182
7.3.20 12:30
@Anonymní píše:
Asi úplná blbost, ale je to pro mne nepříjemné. Byli jsme na dovolené s manželem, dcerou 2 roky a mojí mámou. No, mámě jsme dali dovolenou jako dárek k narozeninám. Je to v čr na horách, ubytování v apartmanu, dostala "voucher " který zahrnoval ubytování a dopravu. Jenze maminka jaksi celou dovcu- 6 dní se nemá k placení svých výdajů. Byli jsme nakoupit takové ty věci do apartmanu- chleba, máslo, mléko atd. V pohodě. Máma si přidala do košíku plno blbostí, ktere my nejime, u pokladny platil manžel, máma neřekla ani ťuk.. ani pozdeji. V restauraci manžel platil pro všechny. Poprvé máma poděkovala s tím, že priste plati ona, jenže příště jsme šli jen na polévky, ok. Další oběd zase manžel řekl "dohromady " a to už máma neřekla ani děkuji. Byly jsme v muzeu, manžel platil vstupné, máma tam stála, neřekla ani dík, ani mu nedala peníze. Jeli jsme do mekace na zmrzku přes drive through, objednala si, ale peníze nic. Je to normální rozvedená pracující ženská 55let, prijem cca 20 000. Muž má sice dobrou praci, máme německý vůz suv, daří se nám dobře, ale mne tohle chování přijde neslušné a vůbec nevím, zda to mámě nějak říct nebo to nechat být. Přece když někdo jezdí bmw nebo audi neznamená, že peníze sbírá ze stromu a že se za pozvání nedekuje…

ne, mama mi opravdu za nic dekovat nemusi-je to moje maminka a hodne pro me udelala…a pises, ze ma dvacet tisic? no, to horentni suma neni…kdyz je sama…a ty, pises, se mate dobre…naopak bych mame maximalne se vsim pomahala…muj nazor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
7.3.20 12:41
@ospalámyš píše:
nerozumím. Mluvíme tu o vztahu manžel a manželka, když někdo tvrdí, že by měla i manželka manželovi poděkovat za zaplacení v restauraci, tak je to nesmyslný argument, pokud mají společné peníze.S maminkou zakladatelka asi společné peníze už dávno nemá :)

No prave, proto nechapu, jak k tomu argumentu vubec doslo. ;)

• Citovat
  • Upravit
5711
7.3.20 12:41
@hanka.br. píše:
Když někdo přehnaně bazíruje na projevy vděčnosti a děkování i v kruhu svých nejbližších, svědčí to spíše o jeho neochotě pro druhé cokoli udělat a o potřebě dokazovat sobě i druhým, jak se hrozně obětoval a jak je úžasný. Určitě je to nějaká forma mindráku a to přijde zase strašně smutné mně. Taky nechápu, co na tom někteří nechápou.

Citim to stejne, vystizne napsano. Kdyz mamu na neco pozvu nebo ji neco dam, tak to delam ze sve vule a rada a nespicuji usi, zda opravdu podekovala.
Kdyz nekdo da neco detem, samozrejme dbam na to, aby podekovaly. Ale kdyz detem prinesu domu neco dobreho k jidlu ja, tak mi staci casto jenom jejich jeee, a netrvam na tom, aby mi podekovaly za kazdy zakusek, co jsem jim koupila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
7.3.20 12:49
@Lenka_Hal píše:
Zakladatelka s tim prisla. Ne, ze ji mama nedekovala vubec, ani ji nedekovala pri kazdem zaplaceni, ale jen na zacatku, to je proste nekde mezi, stred. A vetsina ji tady tvrdi, ze je to ok, takze ta vetsina rozhodne nic nehroti do extremu. :nevim:

Do extremu to vyhrotila jedna uzivatelka, ktera zacala psat neco o obetovani se a o mindracich. :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová