(Ne)poděkování za oběd

Napsat příspěvek
Velikost písma:
60142
24.2.20 17:25
@jege píše:
Za každou blbost? Když Ti prodavačka podá 5 věcí, tak 5× poděkuješ? To bych se uděkoval k smrti a také mi přijde, že je to pak pouhý formalismus a naučený automatismus, který nevyjadřuje skutečnou vděčnost. Když za něco děkuji, tak musím opravdu cítit vděčnost a ne jenom formálně brblat děkuji, dekuji, děkuji…

Tak já teda pokladní za sdělení částky vděčná nebývám :jazyk: Ale stejně poděkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
@Keyllah píše:
ale to jsem přece nikde nezpochybňovala. Já jen psala, že pro mě je prostě neslušný, nechat si od někoho zaplatit nákup v sámošce a neříct ani bu. Stejně jako vlézt do kina/muzea, nechat někoho zaplatit lístek a opět neříct ani dík.
Zakladatelka je specifická, to ano, ale to přece neznamená, že chování její maminky bylo na 100% v pořádku.
řekni mi, jestli by si matce, o které víš, že je tak trochu „vyžírka“, když to řeknu sprostě, dávala takový dárek?? Mě to teda nepřijde normální… Ona místo toho, aby s matkou slušně, ale jasně promluvila o tom, že takle věci nefungují, ji pomlouvá na internetu 8o A pak ji daruje dar nedar - odvoz jo, ubytování jo, jídlo ne - a čeká, že matka najednou
vše pochopí, opustí své (zlo)zvyky a bude se chovat tak, jak by si zakladatelka přála :nevim: To se, samozřejmě, nestane a tak zakladatelka píše novou story na emimino, kde se to jako má asi vyřešit, nebo nevím :zed: Takže zakladatelka si buď totálně libuje v matčině podivnosti, nebo je sama úplně uhozená…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
@Baba píše:
Ne, proč. Ale když sem svoje rodiče pozvala na dovolenou (vlastní apartmán :jazyk: ), tak sem fakt nehlídala, jestli za všechno hned poděkují.
Teď mě napadlo, že vlastně naše děti neděkují za oběd v restauraci. Proč taky.

tak hlavně že jsou všichni spokojení ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26337
24.2.20 17:26
@Keyllah píše:
jo, ráno poděkuju chlapovi, že mi udělá snídani a svačinu a přidám pusu a když mě někdo z kolegů vezme na oběd a zaplatí, tak opět poděkuju. V práci mi udělá kamarádka kafe, opět s úsměvem poděkuju. Prostě, když pro mě někdo něco udělá, něco mi koupí, ať už jde o kytku, zmrzku, vstupný tak v momentě, kdy mi to dává, děkuju. Otázka dvou vteřin, automatika jako pozdrav.

musím říct, že mě by unavovalo, kdyby mi někdo soustavně za vše děkoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
24.2.20 17:27
@neumisa píše:

Děkuji za příspěvek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
24.2.20 17:28
@neila píše: řekni mi, jestli by si matce, o které víš, že je tak trochu „vyžírka“, když to řeknu sprostě, dávala takový dárek?? Mě to teda nepřijde normální… Ona místo toho, aby s matkou slušně, ale jasně promluvila o tom, že takle věci nefungují, ji pomlouvá na internetu 8o A pak ji daruje dar nedar - odvoz jo, ubytování jo, jídlo ne - a čeká, že matka najednou
vše pochopí, opustí své (zlo)zvyky a bude se chovat tak, jak by si zakladatelka přála :nevim: To se, samozřejmě, nestane a tak zakladatelka píše novou story na emimino, kde se to jako má asi vyřešit, nebo nevím :zed: Takže zakladatelka si buď totálně libuje v matčině podivnosti, nebo je sama úplně uhozená…

já jiné zakladatelčiny diskuze neznám, netuším která to je. Já jen reagovala na to, že mě přijde slušné za to, co dostanu poděkovat. Když mi někdo koupí oběd, zaplatí nákup v sámošce, zaplatí vlezný. Nic víc, nic míň.
Zakladatelka bude trochu jiná, já bych peníze neřešila, mamince bych vše zaplatila, ale zase maminka by vše neočekávala automaticky.
Krev se evidentně nezapře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
24.2.20 17:30
@neumisa píše:

jako, že manžela unaví, když mu ráno poděkuju za snídani a svačinu? Nebo kolegu, když mu poděkuju za to, že za mě zaplatí oběd? :mrgreen: vážně? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
24.2.20 17:31
@Baba píše:
Děkuji za příspěvek.

Takže teď přestaneš prodavačce, uklízečce, doktorce nebo učitelce děkovat? aby je to neunavilo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26337
24.2.20 17:31
@Keyllah píše:
jako, že manžela unaví, když mu ráno poděkuju za snídani a svačinu? Nebo kolegu, když mu poděkuju za to, že za mě zaplatí oběd? :mrgreen: vážně? :mrgreen:

já nevím, nejsem tvůj manžel ani kolega :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
24.2.20 17:33

@Keyllah https://www.emimino.cz/…ovat-379976/… zajímavé čtení, zvlášť, když si ho dáš do souvislosti… Proto je víc než zarážející, že si tady zakladatelka takhle stěžuje. Jde tomu naproti a pak držkuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
24.2.20 17:34
@neila píše:
@Keyllah https://www.emimino.cz/…ovat-379976/… zajímavé čtení, zvlášť, když si ho dáš do souvislosti… Proto je víc než zarážející, že si tady zakladatelka takhle stěžuje. Jde tomu naproti a pak držkuje.

aha, tak tam jsem k tomu zakladatelce napsala své ;) jen, jak víš, že je to ona? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
24.2.20 17:39
@Keyllah píše:
Takže teď přestaneš prodavačce, uklízečce, doktorce nebo učitelce děkovat? aby je to neunavilo :mrgreen:
:mrgreen: Zvážím to.
Mělas to napsat před 10 minutama, paní učitelka už je pryč a já ji děkováním unavila. Tak příště.

Sem se teď zamyslela nad těma dětma. V restauraci by mě ani nenapadlo čekat, že poděkují, že jim koupím jídlo. S rodiči to mám asi sejně, vždyt to jsou nejbližší. Já fakt nevím, jestli naši na dovolené vždycky poděkovali. A je mi to teda buřt. Když jim přiezu nákup, tak možná taky neděkují, spíš lamentují - co to zase kupuješ, proč nám to vozíš, šmarja, kolik to stálo,,, :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
24.2.20 17:40
@neumisa píše:

Rozumím ti. Taky nemám potřebu, aby mi mí nejbližší vyjadřovali vděčnost za všechno, co pro ně (ráda) udělám. Stačí, když se tak chovají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4075
24.2.20 17:41
@Anonymní píše:
Pardon, ale když mi někdo zaplatí oběd, aspoň řeknu děkuji. Mi nevadí, že to platíme, ale že neřekne ani děkuji. Tak jsem asi dubna. kdybychom jeli bez mámy, apartmán kupujeme menší. Jen s jedním pokojem, takhle platíme za dva, ale ok. Mne jde spíše o to, že v restauraci třeba, kde si dá oběd, pivo, nepodekuje. Přijde mi to neslušné

Mne to taky prijde neslusny. Kdyz me nekdo z rodiny na neco pozve, neco zaplati-cokoliv, i nejakou drobnost, vzdycky dekuju, a to tak, abych si byla jista, ze to ten dotycny slysel. Je to totiz to nejmensi, co clovek muze udelat. Takze to vidim stejne. Taky by me to mrzelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
24.2.20 17:42
@Baba píše: :mrgreen: Zvážím to.
Mělas to napsat před 10 minutama, paní učitelka už je pryč a já ji děkováním unavila. Tak příště.Sem se teď zamyslela nad těma dětma. V restauraci by mě ani nenapadlo čekat, že poděkují, že jim koupím jídlo. S rodiči to mám asi sejně, vždyt to jsou nejbližší. Já fakt nevím, jestli naši na dovolené vždycky poděkovali. A je mi to teda buřt. Když jim přiezu nákup, tak možná taky neděkují, spíš lamentují - co to zase kupuješ, proč nám to vozíš, šmarja, kolik to stálo,,, :mrgreen:

mě maminka řekne dík, mám ti udělat kafčo? dělám to prostě automaticky stejně. V restauraci poděkuji obsluze, stejně jako děti ;)
S tou učitelkou bych si dala bacha. Když ji poděkuje jen polovina rodičů ob den, víš jak z toho bude unavená? ;) nedej bože, když doktorce poděkuje každý její pacient :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová