Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lucenka píše:
tak si tam dala pár drobností… na auto a vytahování se jím máš, ale za mámu zaplatit nedokážeš?
Ale ona nechtěla, aby to mamka platila.. Jen chtěla, aby vytáhla peněženku a oni by jí řekli, ať si ji zase schová a zaplatili by to.. Ale ta mamka s nimi tu hru nehrála a peněženku nevytáhla.. A ještě dokonce ani nepodekovala, že jí zaplatili kysku a kefir..
@Baba píše:
Che, nevěřím jí. Akorát to napsat nemůže, protože by se ztrapnila ještě víc. Těhule pojede na lyžovačku, aby tam seděla na prdeli, jo? Takže kdyby nejela matka, tak v apartmánu hlídá dítě a čeká na manžela, až se vrátí z lyžovačky? Dovolená snů
Možná proto ji vzali - první dítě ještě malé, manžel aspoň nemusel lyžovat sám a měl tak společnost..
Ha! Tak ona to je ta zakladatelka, co jí matka „prudila“ o trochu mouky.
Tak už mi to dává všechno smysl ![]()
A souhlasím, že manžel bude taky faktor.
Chudák stará paní tvl ![]()
Tak sem teda bohuzel cetla tvoji druhou diskuzi a tvl zenska, jsi skrt jak prase. Ja kdybych videla ze moje mama pravidelne neco nema nebo se ji schazi, tak ji proste nakoupim co potrebuje, nebot za tim jiste bude to, ze se ji nechce utracet, nebo nema penize atd… nikdy by me nenapadlo hudrovat za trochu mouky, krupice nebo platicko paralenu nekomu, kdo me zivil aspon 18 let. Jsi fakt sahla.
@Beckyttine5 píše:
Možná proto ji vzali - první dítě ještě malé, manžel aspoň nemusel lyžovat sám a měl tak společnost..
No to si nemyslím. Spíš večer hodili malou mámě na krk a vyrazili někam juchat. I když k jejich evidentně omezeným finančním možnostem to mohlo být tak k mekáči ![]()
@Keyllah píše:
tak vezměme konkrétní situaci, jak ji zakladatelka popsala -) jsou v obchodě, kupují potraviny pro všechny a u kasy přihodí maminka svůj nákup zeťákovi. A aniž by cokoli řekla, očekává, že ho zaplatí. A on ho zaplatí a ona ani neřekne díky. To ti nepřijde absurdní? V této konkrétní situaci by jsi ty sama díky neřekla?
Tak já být v této situaci a tchýně si ke mně na pás něco vyložit, řekněme v hodnotě pár desítek korun, jako tomu bylo v tomto případě, tak to zaplatim a dal neřeším..ani s manželem, nejlepší kamarádkou, natož na síti.. Přijde mi to fakt jako prkotina.
@Beckyttine5 píše:
Tak já být v této situaci a tchýně si ke mně na pás něco vyložit, řekněme v hodnotě pár desítek korun, jako tomu bylo v tomto případě, tak to zaplatim a dal neřeším..ani s manželem, nejlepší kamarádkou, natož na síti.. Přijde mi to fakt jako prkotina.
Mně by to bylo taky celkem jedno, ale z pohledu matky/tchyně by mně to bylo nanejvýš trapné a já sama bych to nikdy nikomu neudělala.
@e008 píše:
@jege mas pravdu, znam toho, kdo trel s 55tisice. Proste rozhazoval a kazdy mesic na nule. Je to tak individualni.
Hele, já vydělávám ještě víc a momentálně třu taky dočasnou nouzi. Jenže když Ti cca 70 tisíc „sežerou“ různé povinné a dlouhodobé poplatky, tak i těch víc než 55 tisíc je málo!
@e008 píše:
Mně by to bylo taky celkem jedno, ale z pohledu matky/tchyně by mně to bylo nanejvýš trapné a já sama bych to nikdy nikomu neudělala.
jenomže paní máma taková je, zakladatelka to moc dobře ví, protože tady o tom založila diskuzi. A navzdory tomu ji dá „dárek“, který mámu do takových situací vžene několikrát denně. Matka se chová pořád stejně, zakladatelka ječí pořád stejně. Takové sado-maso trošku ![]()
@jege píše:
Hele, já vydělávám ještě víc a momentálně třu taky dočasnou nouzi. Jenže když Ti cca 70 tisíc „sežerou“ různé povinné a dlouhodobé poplatky, tak i těch víc než 55 tisíc je málo!
jo, tímhle obdobím jsem si taky před pár lety prošli
Když jsem mámě řekla, že máme příjem 90 tisíc, ale nic neušetříme, tak na mě vejrala jak na blázna. No když jsem ji pak řekla výčet mandatorních výdajů, tak pochopila
Naštěstí to trvalo poměrně krátce, nicméně jsem ráda, že to dávno pryč ![]()
@neila píše:
jenomže paní máma taková je, zakladatelka to moc dobře ví, protože tady o tom založila diskuzi. A navzdory tomu ji dá „dárek“, který mámu do takových situací vžene několikrát denně. Matka se chová pořád stejně, zakladatelka ječí pořád stejně. Takové sado-maso trošku
Ale ja nehodnotila zakladatelku, ja se pozastavovala nad nazory ostatnich, ze to co matka dela, je bezne. Mne to bezne neprijde a slusne uz vubec ne. To ze je takova a zakladatelka se do tech situaci dostava sama opakovane je jeji vec.
@e008 píše:
Ale ja nehodnotila zakladatelku, ja se pozastavovala nad nazory ostatnich, ze to co matka dela, je bezne. Mne to bezne neprijde a slusne uz vubec ne. To ze je takova a zakladatelka se do tech situaci dostava sama opakovane je jeji vec.
Tak zakladatelka za ty roky už asi ví, že zrovna u její mamky to běžné je. Zná jí a pak ji věnuje takový dárek? A ještě se cítí dotčená? No dobře ji tak… Jen jestli to za matinku na konci měsíce manžel nestrhne zakladatelce z kapesneho… ![]()
@DoktorkaZorkaHorká píše:
Tak zakladatelka za ty roky už asi ví, že zrovna u její mamky to běžné je. Zná jí a pak ji věnuje takový dárek? A ještě se cítí dotčená? No dobře ji tak… Jen jestli to za matinku na konci měsíce manžel nestrhne zakladatelce z kapesneho…
Vsak pisi, ze se nevyjadruji k zakladatelce. Ale k tomu, jak tady vsichni pisi, ze si vzajemne nedekuji, klidne by prihodili k nakupu nekoho bohatsiho svuj nakup a ani by nepodekovali atd.
@e008 všichni to nepíší. A co se týká děkování - podekuju, ale ne za vše a ani to nevyžaduji od druhých, hlavně co se týká běžných činností. Každý prostě máme své povinnosti. Osobně když každý děkuje za běžné věci nebo maličkosti, tak to může být až otravné a ztrácí to váhu. Jen taková vata na konci věty. Ale beru, že každý to má nastaveno jinak.
@e008 píše:
o to tady ale vůbec nejde. To je jak kdybys koupila kolo beznohému a pak zakládala diskuze o tom, jak je nevděčný, že na něm nechce jedzit ![]()