(Ne)poděkování za oběd

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9128
6.3.20 19:56
@MrsNorris píše:
Vsadím cokoliv, že kdyby jednou zkusila poděkovat za zaplacení zakladatelka manželovi, babička se přidá. Hezká gesta jsou nakažlivá, tak co třeba začít u sebe a neukazovat prstem - notabene na vlastní mámu ;)

já teda manželovi za zaplacení v restauraci neděkuju, by si myslel, že mi hráblo :) když máme společné peníze. Předpokládám, že zakladatelka taky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
6.3.20 20:05

@ospalámyš

Já myslela, že jde „o princip, ne o peníze“ ;)

Jinak u nás se teda děkuje obecně hodně. Ostatně i to pivo přistálo do lednice za společné peníze a přivezl ho kurýr, ale poděkování za něj dostanu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
6.3.20 20:35
@MrsNorris píše:
@ospalámyš

Já myslela, že jde „o princip, ne o peníze“ ;)

Jinak u nás se teda děkuje obecně hodně. Ostatně i to pivo přistálo do lednice za společné peníze a přivezl ho kurýr, ale poděkování za něj dostanu. ;)

no my si taky dost děkujeme, ale ne nesmyslně ;) to bysme byli za blázny.

když se mu postaráš o pivo, tak je to jiný, než když sedíte vedle sebe v restauraci a jeden z vás prostě jen vytáhne platební kartu, kde jsou společný peníze. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
7.3.20 10:41
@ospalámyš píše:
no my si taky dost děkujeme, ale ne nesmyslně ;) to bysme byli za blázny.když se mu postaráš o pivo, tak je to jiný, než když sedíte vedle sebe v restauraci a jeden z vás prostě jen vytáhne platební kartu, kde jsou společný peníze. :)

A Zakladatelka ma s maminkou spolecny ucet, nebo michame jablka s hruskama?

• Citovat
  • Upravit
Silverine247
7.3.20 10:43
@Hanka Adamov píše:
@DedBezdez Věřím tomu, že i matky, které se tady pomyslně zastaly matky zakladatelky, vedou své děti ke slušnosti a samy umí poděkovat a pozdravit. Pouze tady vyjádřily názor na konkrétní situaci, kdy zakladatelka je pohoršená, že její matka si snad myslela, že strava je součástí dárku a měla potřebu ji rozebrat na emiminu. Nevěřte tomu, že jste poslední slušný člověk na světě. Slušnost je pro mě třeba i úcta k rodiči. Někdy třeba s nimi ve všem souhlasit nemusíme, ale „drbat“ je na internetu? Nic není černobílé a pravda je většinou stejně někde uprostřed ;)

Kazdy, kdo se sem prijde poradit, vyslechnout si nazor druhych, aby dokazal lepe vyhodnotit, co ho stve, tak DRBE? Ja bych teda ty internety radsi zakazala! :nevim:

• Citovat
  • Upravit
30422
7.3.20 10:58
@Silverine247 píše:
Presne, je to male slovicko (a zadarmo), ktere ma velky vyznam - ze nic neberu jako samozrejmost, ze si vazim, co pro me ten druhy dela, i kdyby to byla malickost jako uvareni kavy. Taky nechapu, co na tom nekteri nechapou a je to smutne. :nevim:

Když někdo přehnaně bazíruje na projevy vděčnosti a děkování i v kruhu svých nejbližších, svědčí to spíše o jeho neochotě pro druhé cokoli udělat a o potřebě dokazovat sobě i druhým, jak se hrozně obětoval a jak je úžasný. Určitě je to nějaká forma mindráku a to přijde zase strašně smutné mně. Taky nechápu, co na tom někteří nechápou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
7.3.20 11:15
@hanka.br. píše:
Když někdo přehnaně bazíruje na projevy vděčnosti a děkování i v kruhu svých nejbližších, svědčí to spíše o jeho neochotě pro druhé cokoli udělat a o potřebě dokazovat sobě i druhým, jak se hrozně obětoval a jak je úžasný. Určitě je to nějaká forma mindráku a to přijde zase strašně smutné mně. Taky nechápu, co na tom někteří nechápou.

O jakem obetovani to mluvis? 8o Mi fakt neni jasne, proc se tady tak casto hroti veci do extremu. Bavime se o normalnim slusnem chovani, ne o nejakych dekovnych dopisech. Ale tak asi mam mindrak, no. :lol:

• Citovat
  • Upravit
30422
7.3.20 11:19
@Silverine247 píše:
O jakem obetovani to mluvis? 8o Mi fakt neni jasne, proc se tady tak casto hroti veci do extremu.Bavime se o normalnim slusnem chovani, ne o nejakych dekovnych dopisech. Ale tak asi mam mindrak, no. :lol:

To mi taky není jasné, možná bys mi to mohla vysvětlit, když to tak absurdně hrotíš a jsi tak strašně smutná z nás, co neučíme děti děkovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
7.3.20 11:22
@hanka.br. píše:
To mi taky není jasné, možná bys mi to mohla vysvětlit, když to tak absurdně hrotíš a jsi tak strašně smutná z nás, co neučíme děti děkovat.

Prosim te muzes mi najit prispevek, kde tady nekoho osocuju z toho, ze neuci deti dekovat? :think:

• Citovat
  • Upravit
213
7.3.20 11:39

@Silverine247 Mluvíme tady o konkrétním případu. Můj názor je ten, že bych nezaložila na internetu diskusi o mojí mamce a o tom, jestli mi jednou nezapomněla poděkovat za oběd. Můj vlastní taťka mě naštve kolikrát víc a diskusi tady o něm nenajdete ;). A je pravda, že lidi už asi neumí používat vlastní rozum a na každou ptákovinu se musí jít zeptat na internet. Stejně lidi, kteří u toho nebyli a neví, kdo co řekl a jakým tónem, nemůžou úplně objektivně posoudit situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
7.3.20 11:48
@Silverine247 píše:
Prosim te muzes mi najit prispevek, kde tady nekoho osocuju z toho, ze neuci deti dekovat? :think:

Ty jsi jenom tak strašně z toho tady smutná, jak to někteří nechápou to slovíčko zdarma bla bla bla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
7.3.20 11:51
@Silverine247 píše:
A Zakladatelka ma s maminkou spolecny ucet, nebo michame jablka s hruskama?

nerozumím. Mluvíme tu o vztahu manžel a manželka, když někdo tvrdí, že by měla i manželka manželovi poděkovat za zaplacení v restauraci, tak je to nesmyslný argument, pokud mají společné peníze.

S maminkou zakladatelka asi společné peníze už dávno nemá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
7.3.20 11:52
@Hanka Adamov píše:
@Silverine247 Mluvíme tady o konkrétním případu. Můj názor je ten, že bych nezaložila na internetu diskusi o mojí mamce a o tom, jestli mi jednou nezapomněla poděkovat za oběd. Můj vlastní taťka mě naštve kolikrát víc a diskusi tady o něm nenajdete ;). A je pravda, že lidi už asi neumí používat vlastní rozum a na každou ptákovinu se musí jít zeptat na internet. Stejně lidi, kteří u toho nebyli a neví, kdo co řekl a jakým tónem, nemůžou úplně objektivně posoudit situaci.

Ja bych taky takovou diskusi nezalozila. Asi rozumim, jak to myslis, ja mam s mamkou zase jiny problem a prestoze by me zajimaly jine uhly pohledu, tak by mi bylo stydno to rozpitvavat na netu, i jako anonym. Jenze to by tu nebyla vetsina diskusi. Drbanim bych to nenazvala, kazdy ma tu hranici, o cem se potrebuje poradit nekde jinde. Ale mas pravdu v tom, ze tezko poradit, kdyz zname jen jednu stranu pribehu. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
26747
7.3.20 12:08
@hanka.br. píše:
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
7.3.20 12:24
@Silverine247 píše:
O jakem obetovani to mluvis? 8o Mi fakt neni jasne, proc se tady tak casto hroti veci do extremu. Bavime se o normalnim slusnem chovani, ne o nejakych dekovnych dopisech. Ale tak asi mam mindrak, no. :lol:

Zakladatelka s tim prisla. Ne, ze ji mama nedekovala vubec, ani ji nedekovala pri kazdem zaplaceni, ale jen na zacatku, to je proste nekde mezi, stred. A vetsina ji tady tvrdi, ze je to ok, takze ta vetsina rozhodne nic nehroti do extremu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová