Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@MrsNorris píše:
Vsadím cokoliv, že kdyby jednou zkusila poděkovat za zaplacení zakladatelka manželovi, babička se přidá. Hezká gesta jsou nakažlivá, tak co třeba začít u sebe a neukazovat prstem - notabene na vlastní mámu
já teda manželovi za zaplacení v restauraci neděkuju, by si myslel, že mi hráblo
když máme společné peníze. Předpokládám, že zakladatelka taky…
Já myslela, že jde „o princip, ne o peníze“ ![]()
Jinak u nás se teda děkuje obecně hodně. Ostatně i to pivo přistálo do lednice za společné peníze a přivezl ho kurýr, ale poděkování za něj dostanu. ![]()
@MrsNorris píše:
@ospalámyšJá myslela, že jde „o princip, ne o peníze“
Jinak u nás se teda děkuje obecně hodně. Ostatně i to pivo přistálo do lednice za společné peníze a přivezl ho kurýr, ale poděkování za něj dostanu.
no my si taky dost děkujeme, ale ne nesmyslně
to bysme byli za blázny.
když se mu postaráš o pivo, tak je to jiný, než když sedíte vedle sebe v restauraci a jeden z vás prostě jen vytáhne platební kartu, kde jsou společný peníze. ![]()
@ospalámyš píše:
no my si taky dost děkujeme, ale ne nesmyslněto bysme byli za blázny.když se mu postaráš o pivo, tak je to jiný, než když sedíte vedle sebe v restauraci a jeden z vás prostě jen vytáhne platební kartu, kde jsou společný peníze.
A Zakladatelka ma s maminkou spolecny ucet, nebo michame jablka s hruskama?
@Hanka Adamov píše:
@DedBezdez Věřím tomu, že i matky, které se tady pomyslně zastaly matky zakladatelky, vedou své děti ke slušnosti a samy umí poděkovat a pozdravit. Pouze tady vyjádřily názor na konkrétní situaci, kdy zakladatelka je pohoršená, že její matka si snad myslela, že strava je součástí dárku a měla potřebu ji rozebrat na emiminu. Nevěřte tomu, že jste poslední slušný člověk na světě. Slušnost je pro mě třeba i úcta k rodiči. Někdy třeba s nimi ve všem souhlasit nemusíme, ale „drbat“ je na internetu? Nic není černobílé a pravda je většinou stejně někde uprostřed
Kazdy, kdo se sem prijde poradit, vyslechnout si nazor druhych, aby dokazal lepe vyhodnotit, co ho stve, tak DRBE? Ja bych teda ty internety radsi zakazala! ![]()
@Silverine247 píše:
Presne, je to male slovicko (a zadarmo), ktere ma velky vyznam - ze nic neberu jako samozrejmost, ze si vazim, co pro me ten druhy dela, i kdyby to byla malickost jako uvareni kavy. Taky nechapu, co na tom nekteri nechapou a je to smutne.
Když někdo přehnaně bazíruje na projevy vděčnosti a děkování i v kruhu svých nejbližších, svědčí to spíše o jeho neochotě pro druhé cokoli udělat a o potřebě dokazovat sobě i druhým, jak se hrozně obětoval a jak je úžasný. Určitě je to nějaká forma mindráku a to přijde zase strašně smutné mně. Taky nechápu, co na tom někteří nechápou.
@hanka.br. píše:
Když někdo přehnaně bazíruje na projevy vděčnosti a děkování i v kruhu svých nejbližších, svědčí to spíše o jeho neochotě pro druhé cokoli udělat a o potřebě dokazovat sobě i druhým, jak se hrozně obětoval a jak je úžasný. Určitě je to nějaká forma mindráku a to přijde zase strašně smutné mně. Taky nechápu, co na tom někteří nechápou.
O jakem obetovani to mluvis?
Mi fakt neni jasne, proc se tady tak casto hroti veci do extremu. Bavime se o normalnim slusnem chovani, ne o nejakych dekovnych dopisech. Ale tak asi mam mindrak, no. ![]()
@Silverine247 píše:
O jakem obetovani to mluvis?Mi fakt neni jasne, proc se tady tak casto hroti veci do extremu.Bavime se o normalnim slusnem chovani, ne o nejakych dekovnych dopisech. Ale tak asi mam mindrak, no.
To mi taky není jasné, možná bys mi to mohla vysvětlit, když to tak absurdně hrotíš a jsi tak strašně smutná z nás, co neučíme děti děkovat.
@hanka.br. píše:
To mi taky není jasné, možná bys mi to mohla vysvětlit, když to tak absurdně hrotíš a jsi tak strašně smutná z nás, co neučíme děti děkovat.
Prosim te muzes mi najit prispevek, kde tady nekoho osocuju z toho, ze neuci deti dekovat? ![]()
@Silverine247 Mluvíme tady o konkrétním případu. Můj názor je ten, že bych nezaložila na internetu diskusi o mojí mamce a o tom, jestli mi jednou nezapomněla poděkovat za oběd. Můj vlastní taťka mě naštve kolikrát víc a diskusi tady o něm nenajdete
. A je pravda, že lidi už asi neumí používat vlastní rozum a na každou ptákovinu se musí jít zeptat na internet. Stejně lidi, kteří u toho nebyli a neví, kdo co řekl a jakým tónem, nemůžou úplně objektivně posoudit situaci.
@Silverine247 píše:
Prosim te muzes mi najit prispevek, kde tady nekoho osocuju z toho, ze neuci deti dekovat?
Ty jsi jenom tak strašně z toho tady smutná, jak to někteří nechápou to slovíčko zdarma bla bla bla.
@Silverine247 píše:
A Zakladatelka ma s maminkou spolecny ucet, nebo michame jablka s hruskama?
nerozumím. Mluvíme tu o vztahu manžel a manželka, když někdo tvrdí, že by měla i manželka manželovi poděkovat za zaplacení v restauraci, tak je to nesmyslný argument, pokud mají společné peníze.
S maminkou zakladatelka asi společné peníze už dávno nemá ![]()
@Hanka Adamov píše:
@Silverine247 Mluvíme tady o konkrétním případu. Můj názor je ten, že bych nezaložila na internetu diskusi o mojí mamce a o tom, jestli mi jednou nezapomněla poděkovat za oběd. Můj vlastní taťka mě naštve kolikrát víc a diskusi tady o něm nenajdete. A je pravda, že lidi už asi neumí používat vlastní rozum a na každou ptákovinu se musí jít zeptat na internet. Stejně lidi, kteří u toho nebyli a neví, kdo co řekl a jakým tónem, nemůžou úplně objektivně posoudit situaci.
Ja bych taky takovou diskusi nezalozila. Asi rozumim, jak to myslis, ja mam s mamkou zase jiny problem a prestoze by me zajimaly jine uhly pohledu, tak by mi bylo stydno to rozpitvavat na netu, i jako anonym. Jenze to by tu nebyla vetsina diskusi. Drbanim bych to nenazvala, kazdy ma tu hranici, o cem se potrebuje poradit nekde jinde. Ale mas pravdu v tom, ze tezko poradit, kdyz zname jen jednu stranu pribehu. ![]()
@hanka.br. píše:
@Silverine247 píše:
O jakem obetovani to mluvis?Mi fakt neni jasne, proc se tady tak casto hroti veci do extremu. Bavime se o normalnim slusnem chovani, ne o nejakych dekovnych dopisech. Ale tak asi mam mindrak, no.
Zakladatelka s tim prisla. Ne, ze ji mama nedekovala vubec, ani ji nedekovala pri kazdem zaplaceni, ale jen na zacatku, to je proste nekde mezi, stred. A vetsina ji tady tvrdi, ze je to ok, takze ta vetsina rozhodne nic nehroti do extremu. ![]()