Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Silverine247 píše:
Diskuse neni stvava vuci mamince, ale vuci Zakladatelce, ze ktere se udelal skrt, kteremu jde jen o prachy.
No promiň, ale pomlouvat maminku na internetu a kvůli takové blbosti-to je hrozná trapárna. To nemá k řešení nic zajímavějšího? A to už je prosím druhý díl. Nejdřív šampon, teď tohle. To bude telenovela. Příště si bude stěžovat na maminku, že bez dovolení použila wc. Kdyby takhle pomlouvala tchýni, tak se tomu alespon zasměju, ale tím že to je mamka, tak jenom nechápavě kroutím hlavou. No ale kdoví, třeba té telenovele přijdu na chuť a u 50. dílu už se budu bavit. ![]()
@Baba píše:
Ne, to není jiný gang. Já děkuju za všechno, ráno v práci zdravím uklizečky, zdravím kam vejdu… ale tohle je prostě jiný. Neslušný je od zakaladatelky chtít něco platit po mámě, když na tom nebyla dopředu domluvená. A ještě ji tady pomlouvat, protože poděkovala xkrát méně, než by si zakladatelka představovala
Tohle je pro mě fakt prototyp navoněné bídy
ale to jsem přece nikde nezpochybňovala. Já jen psala, že pro mě je prostě neslušný, nechat si od někoho zaplatit nákup v sámošce a neříct ani bu. Stejně jako vlézt do kina/muzea, nechat někoho zaplatit lístek a opět neříct ani dík.
Zakladatelka je specifická, to ano, ale to přece neznamená, že chování její maminky bylo na 100% v pořádku.
@Silverine247 píše:
Taky mi to prislo docela ujete. Tak asi jsou tu vsechny velmi dobre situovane, kdyz 5 tisic k narozeninam je pro nej povl.
Je pravda, ze jsem nedocitala vse. Ale nevidim, ze by zde nekdo tvrdil, ze dar v hodnote 5 tis. je malo.
Ovsem doslo k nepochopeni a velkemu trapasu. Bylo proste mysleno, ze jidlo je v cene. Koho by napadlo, ze dostane voucher na pobyt a bez polopenze? Mnohem vetsi trapas je, ze se v tom hnipe. Rozhodne bych to neresila a mamce nic nevycitala.
@Baba píše:
To je snad normální, učitelce a paní na úklid taky děkujeme. Stejně jako prodavačce, uklizečce, řemeslníkům, lékařům…
Za každou blbost? Když Ti prodavačka podá 5 věcí, tak 5× poděkuješ? To bych se uděkoval k smrti a také mi přijde, že je to pak pouhý formalismus a naučený automatismus, který nevyjadřuje skutečnou vděčnost. Když za něco děkuji, tak musím opravdu cítit vděčnost a ne jenom formálně brblat děkuji, dekuji, děkuji…
@Martina D. píše:
Jasny, maminka tam taky vydelava 20 tisic, to bude ta stejna. Snad takovych dcer neni vic. A maji 2letou holcicku, takze mamu pozvali na hory, aby pomohla tehotne dceri s peci o 2letou dceru. Ubytovali ji u sebe v apartmanu, takze zadne velke soukromi nemela, vesla se s nimi do jednoho auta, takze cena za dopravu minimalni. Dali ji to jako dar. A na zacatku parkrat podekovala za jidlo a pak uz ne. Asi mela pocit, ze uz podekovala dost a ze je jidlo soucasti pozvani, navic pomahala s vnuckou. Ja bych na nejakem xtem podekovani porad dokola nebazirovala, je to mama. A kdyz na to nemate, nezvete ji na dovolenou, ale kupte ji treba darkovy kos. A budete mit klid a nemusis pak zakladat ostudna temata na emiminu.
Priste pojedou sami a budou platit vse chuve, kdyz babi je problem. A vyjde je to daleko vic.
@Keyllah píše:
Takže ti někdo podá vstupenku, kterou ti koupil a ty nic? opravdu neřekneš díky?že se mi tomu nějak nechce věřit
Ne, to opravdu ne, kdyby mi někdo podal vstupenku, tak za ni samozřejmě poděkuju, ale pokud bych jela se svými dětmi na dovolenou, chovali bychom se k sobě přirozeně. Doma samozřejmě jsme zvyklí si děkovat, ale abychom si děkovali 100krát denně za všechno, co pro sebe uděláme, to asi ne. Nebo to nějak nevnímám, nečekám to, nesleduju to.
@jege píše:
Za každou blbost? Když Ti prodavačka podá 5 věcí, tak 5× poděkuješ? To bych se uděkoval k smrti a také mi přijde, že je to pak pouhý formalismus a naučený automatismus, který nevyjadřuje skutečnou vděčnost. Když za něco děkuji, tak musím opravdu cítit vděčnost a ne jenom formálně brblat děkuji, dekuji, děkuji…
tak i manželka snad poděkuje paní na úklid/učitelce/prodavačce jednou, ne? a i to je problém? ![]()
@hanka.br. píše:
Ne, to opravdu ne, kdyby mi někdo podal vstupenku, tak za ni samozřejmě poděkuju, ale pokud bych jela se svými dětmi na dovolenou, chovali bychom se k sobě přirozeně. Doma samozřejmě jsme zvyklí si děkovat, ale abychom si děkovali 100krát denně za všechno, co pro sebe uděláme, to asi ne. Nebo to nějak nevnímám, nečekám to, nesleduju to.
ok, vzdávám to
dotyčná sice nepoděkovala za ty 4 dny ani jednou, ani za tu vstupenku, ani za ten nákup v sámošce a to bylo to, co zakladatelce vadí. Ale už se z toho udělalo, že ji vlastně vadí, že nepoděkovala 100krát denně. A na to už ani já nemám argumenty ![]()
@Anonymní píše:
Asi úplná blbost, ale je to pro mne nepříjemné. Byli jsme na dovolené s manželem, dcerou 2 roky a mojí mámou. No, mámě jsme dali dovolenou jako dárek k narozeninám. Je to v čr na horách, ubytování v apartmanu, dostala "voucher " který zahrnoval ubytování a dopravu. Jenze maminka jaksi celou dovcu- 6 dní se nemá k placení svých výdajů. Byli jsme nakoupit takové ty věci do apartmanu- chleba, máslo, mléko atd. V pohodě. Máma si přidala do košíku plno blbostí, ktere my nejime, u pokladny platil manžel, máma neřekla ani ťuk.. ani pozdeji. V restauraci manžel platil pro všechny. Poprvé máma poděkovala s tím, že priste plati ona, jenže příště jsme šli jen na polévky, ok. Další oběd zase manžel řekl "dohromady " a to už máma neřekla ani děkuji. Byly jsme v muzeu, manžel platil vstupné, máma tam stála, neřekla ani dík, ani mu nedala peníze. Jeli jsme do mekace na zmrzku přes drive through, objednala si, ale peníze nic. Je to normální rozvedená pracující ženská 55let, prijem cca 20 000. Muž má sice dobrou praci, máme německý vůz suv, daří se nám dobře, ale mne tohle chování přijde neslušné a vůbec nevím, zda to mámě nějak říct nebo to nechat být. Přece když někdo jezdí bmw nebo audi neznamená, že peníze sbírá ze stromu a že se za pozvání nedekuje…
Nech to být, co bys jí jako chtěla říkat? Asi by mě taky malinko mrzelo, že ani nepoděkuje, ale už s tím nic neuděláš. Ber to tak, že jsi své mámě udělala pěkný týden, se vším všudy a neřeš to.
@Keyllah píše:
ok, vzdávám todotyčná sice nepoděkovala za ty 4 dny ani jednou, ani za tu vstupenku, ani za ten nákup v sámošce a to bylo to, co zakladatelce vadí. Ale už se z toho udělalo, že ji vlastně vadí, že nepoděkovala 100krát denně. A na to už ani já nemám argumenty
Nebyla jsi u toho zrovna tak. Maminka klidně může být zvyklá přijímat bez vděčnosti, nakonec po někom zakladatelka být musí. Pořád je to její máma a mělo by jí být hanba po ní chtít peníze za vincentku nebo za oběd.
@Baba píše:
Zakladatelka slušné vychování schází evidentně. A sebevědomí evidetněn taky. Místo, aby to vyřešila smámou, tak ji pomlouvá v diskuzi na síti. To je fakt slušnost první třídy.
A jak to má všechno rozpočítaný. O kolik byla dovča dražší, co si máma dala do košíku…
Nejsrandovnější je, jak máma platila oběd - jak slíbila, a oni si dali zrovna jen polívku
fakt ubohost celý
Ne, nejsrandovnejsi je, ze zakladatelka dokola omílá, ze ji v žádném případě nejde o peníze. ![]()
@hanka.br. píše:
Nebyla jsi u toho zrovna tak. Maminka klidně může být zvyklá přijímat bez vděčnosti, nakonec po někom zakladatelka být musí. Pořád je to její máma a mělo by jí být hanba po ní chtít peníze za vincentku nebo za oběd.
já píšu o poděkování, ty o penězích.
@Keyllah píše:
a to teď myslíš ironicky?mě to teda přijde jako standart, ale v této diskuzi už se nedivím ničemu
Ne, proč. Ale když sem svoje rodiče pozvala na dovolenou (vlastní apartmán
), tak sem fakt nehlídala, jestli za všechno hned poděkují.
Teď mě napadlo, že vlastně naše děti neděkují za oběd v restauraci. Proč taky.
@marra2 píše:
Jezismarja by jste tady všechny světice![]()
to už je tak ohrane ta věta o tom, že se o nás rodiče starali…
Ohrane to je, ale je to fakt
.
Ne světice ne, jen je to o tom, jak si kdo vazi svych rodicu.,
@Keyllah píše:
tak i manželka snad poděkuje paní na úklid/učitelce/prodavačce jednou, ne? a i to je problém?
A jak si to představuješ, když je paní u nás celý den a žehlí, uklízí a škrábe brambory v průběhu dne? Děkovat za všechno zvlášť nebo spolu na konci? Nadřízený také děkuje podřízenému za každou věc, co udělá? ![]()