(Ne)poděkování za oběd

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Silverine247
24.2.20 16:45
@hanka.br. píše:
Hele řekla. Ale pokud by moje máma to Děkuju neřekla, možná si při té nejhorší náladě, jakou bych mohla mít, pomyslím něco v tom smyslu, že jako si to zaplatit klidně mohla (no ani to ne), ale NIKDY bych nesedla k počítači, abych proti svojí mámě spustila takovouhle štvavou diskuzi. To zas přijde absurdní mně.

Diskuse neni stvava vuci mamince, ale vuci Zakladatelce, ze ktere se udelal skrt, kteremu jde jen o prachy.

• Citovat
  • Upravit
30422
24.2.20 16:48
@Silverine247 píše:
Diskuse neni stvava vuci mamince, ale vuci Zakladatelce, ze ktere se udelal skrt, kteremu jde jen o prachy.

Tu diskuzi za tím účelem založila zakladatelka a všechny ty negativní reakce si naprosto zaslouží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
24.2.20 16:49
@Silverine247 píše:

Vždyť to je škrt. S SUV :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
24.2.20 16:54
@neumisa píše:
no některá z uživatelek se tu prsila, že ona děkuje za KAŽDÉ jídlo a kafe ;)otázkou je, co je dostatečné množství poděkování - jednou denně? po každém jídle? na konci dovolené? To má každá rodina nastaveno jinak. Zakladatelka zjevně očekávala víc, matka měla pocit, že stačilo. To si ale holky musí vyřídit mezi sebou.

jj, to budu já. Když mi někdo koupí oběd, tak poděkuju, Když mi někdo koupí kafe, opět poděkuju. Já děkuji i prodavačce v obchodě a i tomu číšníkovi, co mi to jídlo přinese ;) evidentně jinej gang ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
24.2.20 16:57
@Keyllah píše:
jj, to budu já. Když mi někdo koupí oběd, tak poděkuju, Když mi někdo koupí kafe, opět poděkuju. Já děkuji i prodavačce v obchodě a i tomu číšníkovi, co mi to jídlo přinese ;) evidentně jinej gang ;)

Tak mě napadá, jestli i zakladatelka poděkovala svý mámě pokaždé, když jí dala jídlo na stůl, svačinu do tašky a koupila každou jednu věc, který za svůj život potřebovala a chtěla…A jestli teď, když se vozí v SUV nebylo na místě maminku za to všechno pohostit jako královnu. No, taky jinej gang.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26337
@Keyllah píše:
jj, to budu já. Když mi někdo koupí oběd, tak poděkuju, Když mi někdo koupí kafe, opět poděkuju. Já děkuji i prodavačce v obchodě a i tomu číšníkovi, co mi to jídlo přinese ;) evidentně jinej gang ;)

celý týden? za každé jídlo?

prodavačku a číšníka sem netahej, to jsou cizí lidi, o těch tato diskuze není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
@hanka.br. píše:
Hele řekla. Ale pokud by moje máma to Děkuju neřekla, možná si při té nejhorší náladě, jakou bych mohla mít, pomyslím něco v tom smyslu, že jako si to zaplatit klidně mohla (no ani to ne), ale NIKDY bych nesedla k počítači, abych proti svojí mámě spustila takovouhle štvavou diskuzi. To zas přijde absurdní mně.

ale o to se tu snad nikdo nepře :think: já bych ani nechtěla, aby si maminka něco platila. Já se jen bavím o tom, že mi prostě přijde neslušný 4 dny si nechávat platit jídlo, nakupovat, platit vlezný a prostě na místě neříct díky. Něco jako ráno pozdravit. Prostě dvousekundový projev slušnosti, automatika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37909
24.2.20 16:58
@Keyllah píše:
Já děkuji i prodavačce v obchodě a i tomu číšníkovi, co mi to jídlo přinese ;) evidentně jinej gang ;)

Ty jsi jak moje manželka - tá děkuje i pomocnici, kterou normálně platíme, že vyžehli, uklidí, oškrábe brambory nebo přivede dítě z družiny. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
24.2.20 17:00
@neumisa píše:
celý týden? za každé jídlo?prodavačku a číšníka sem netahej, to jsou cizí lidi, o těch tato diskuze není.

jo, ráno poděkuju chlapovi, že mi udělá snídani a svačinu a přidám pusu a když mě někdo z kolegů vezme na oběd a zaplatí, tak opět poděkuju. V práci mi udělá kamarádka kafe, opět s úsměvem poděkuju. Prostě, když pro mě někdo něco udělá, něco mi koupí, ať už jde o kytku, zmrzku, vstupný tak v momentě, kdy mi to dává, děkuju. Otázka dvou vteřin, automatika jako pozdrav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
24.2.20 17:01
@Keyllah píše:

Ne, to není jiný gang. Já děkuju za všechno, ráno v práci zdravím uklizečky, zdravím kam vejdu… ale tohle je prostě jiný. Neslušný je od zakaladatelky chtít něco platit po mámě, když na tom nebyla dopředu domluvená. A ještě ji tady pomlouvat, protože poděkovala xkrát méně, než by si zakladatelka představovala :roll:
Tohle je pro mě fakt prototyp navoněné bídy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
24.2.20 17:01
@Keyllah píše:
ale o to se tu snad nikdo nepře :think: já bych ani nechtěla, aby si maminka něco platila. Já se jen bavím o tom, že mi prostě přijde neslušný 4 dny si nechávat platit jídlo, nakupovat, platit vlezný a prostě na místě neříct díky. Něco jako ráno pozdravit. Prostě dvousekundový projev slušnosti, automatika.

Asi mi to nepřijde neslušný. Poděkovala bych to to pozvání, za dovolenou, ale abych u každého jídla říkala Děkuju za to jídlo a u každého vstupu zase Děkuju za to vlezný…je to takový divný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
24.2.20 17:02
@jege píše:
Ty jsi jak moje manželka - tá děkuje i pomocnici, kterou normálně platíme, že vyžehli, uklidí, oškrábe brambory nebo přivede dítě z družiny. :mrgreen:

mi to přijde, že to navozuje lepší atmošku, vztahy jsou víc v pohodě. Prostě ocenění jejich práce, které mě stojí dvě vteřiny života. A ze zkušeností, pak další spolupráce probíhá lépe ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
24.2.20 17:03
@jege píše:
Ty jsi jak moje manželka - tá děkuje i pomocnici, kterou normálně platíme, že vyžehli, uklidí, oškrábe brambory nebo přivede dítě z družiny. :mrgreen:

To je snad normální, učitelce a paní na úklid taky děkujeme. Stejně jako prodavačce, uklizečce, řemeslníkům, lékařům…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
24.2.20 17:03
@hanka.br. píše:
Asi mi to nepřijde neslušný. Poděkovala bych to to pozvání, za dovolenou, ale abych u každého jídla říkala Děkuju za to jídlo a u každého vstupu zase Děkuju za to vlezný…je to takový divný.

Takže ti někdo podá vstupenku, kterou ti koupil a ty nic? opravdu neřekneš díky? ;) že se mi tomu nějak nechce věřit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
24.2.20 17:04
@Baba píše:
To je snad normální, učitelce a paní na úklid taky děkujeme. Stejně jako prodavačce, uklizečce, řemeslníkům, lékařům…

a to teď myslíš ironicky? :think: mě to teda přijde jako standart, ale v této diskuzi už se nedivím ničemu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová