(Ne)poděkování za oběd

Napsat příspěvek
Velikost písma:
60142
24.2.20 16:18
@Silverine247 píše:
Vidis, ja se v sobotu vratila z hor a svete div se, nemusis osobne krosit svahy na lyzich, aby sis to na horach uzila!

A?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
24.2.20 16:18
@Silverine247 píše:
Mam to stejne, deda s babickou spolu byli pres 60 let a kazdy den ji podekoval za obed a ona jemu za kavu. :srdce:

ALe to je něco jinýho, lalala. Podesátý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15119
24.2.20 16:20

No, já byla vloni s mladými u moře, ubytování platili jedni mladí, druzí cestu.Ale jídlo jsme kupovali každý den někdo, a v restauraci jsem jednou zaplatila já za všechny, podruhé mladí, potřetí ti další. Kdybych nic nezaplatila, asi by mi nic neřekli, nicméně bych se aspon v případě zakladatelčiny matky zeptala, jak si to mladí s tím placením představují. nemůže přece automaticky předpokládat, že to mladí zaplatí všechno. No a v případě zakladatelky, kup příště pobyt s jídlem a máš klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41724
24.2.20 16:21
@Baba píše:
ALe to není pravda, o tom to vůbec není. Máma dostala dárek, za který poděkovala. má se kácet vděčností, že dostane na dovolené, kterou dostala, taky najíst?
Na plnou penzi zakladatelka neměla? :roll:

tak si přečti, na co jsem reagovala -) to nejdůležitější jsem i vytučnila ;)
Ale znovu ano, pokud zeťák nakupuje a já mu tam přihodím svůj nákup a beze slova ho to nechám zaplatit, tak opravdu považuju za minimální slušnost v tom obchodě přímo na místě zabučet díky. Jako poděkovat jednou v pondělí a očekávat, že následující dny za mě vše zaplatí, od vstupu, nákupu, jídla a já ani jednou za ty 4-5 dnů ani jednou nepoděkuji, tak to by zase hanba fackovala mě…říct díky je kácet se vděčností? :mrgreen: někdo děkuji automaticky jako třeba zdraví, fakt jsem to až do této diskuze brala jako samozřejmost a základ slušného vychování ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
24.2.20 16:21
@elinka90 píše:
Napsala jsi, že to je to dar nedar. Na to jsem ti odpověděla, že někdo by byl z takového dárku šťastný např. má tchýně. Pro ní by to byl dárek. Ty ani já nevíme, jak dovolená probíhala. Pokud by babička hlídala vnouče a rodiče si užívali, tak bych všechno za ní platila bez mrknutí oka. Pokud se scházeli pouze na apartmánu, vyvyvezli jí na výlet, tak nevidím jediný důvod, proč by měla brát automaticky to, že jí úplně vše zaplatí s jedním poděkováním.
Nechápu čemu na tom nerozumíš ;)

Ne. Nerozumím, co má dar nedar společného s tím, že by za něj babička nebyla šťastná :zed: Pleteš dohromady dvě věci, o souvislosti kterých jsem já nikde nic nepsala. Dar nedar = polovičatý dar, který dali mamce = odvezeme tě, budeš s námi bydlet, ale zbytek si plať. Že to není All inclusive měli jasně napsat na voucher a pro jistotu specifikovat, které patro ve společné ledničce jí patří, aby náhodou dítě nehráblo na babči jogurt :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30436
24.2.20 16:22
@Keyllah píše:
a v tom bude asi ten problém a rozdílné nazírání zdejších pisatelek. Pro někoho je normální, že když mu někdo koupí kafe/oběd, že zdvořile poděkuje. Mě to takto učila maminka a já to takto učím své děti. Přijde mi to jako základ slušnosti. Ale jako všude, jde tady krásně vidět, že třeba i ty základy slušnosti vnímá každý jinak…

To si nemyslím, že základy slušnosti vnímá každý jinak, to nastavení budeme mít stejné, spíš jde o absurditu celé situace. Pozvu mámu na dovolenou (za kterou předpokládám určitě poděkovala) a pak čekám na projev vděčnosti za každé kafe a každou vincentku zvlášť a následně založím diskuzi o tom, jak nevděčná je moje matka, že dostatečně neděkovala a tu vincentku si nechala zaplatit. Uznej sama - je to absurdní, viď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41724
24.2.20 16:22
@Silverine247 píše:
Mam to stejne, deda s babickou spolu byli pres 60 let a kazdy den ji podekoval za obed a ona jemu za kavu. :srdce:

snažím se to doma praktikovat taky tak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1830
24.2.20 16:23

Je to absurdní a trapný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41724
24.2.20 16:24
@hanka.br. píše:
To si nemyslím, že základy slušnosti vnímá každý jinak, to nastavení budeme mít stejné, spíš jde o absurditu celé situace. Pozvu mámu na dovolenou (za kterou předpokládám určitě poděkovala) a pak čekám na projev vděčnosti za každé kafe a každou vincentku zvlášť a následně založím diskuzi o tom, jak nevděčná je moje matka, že dostatečně neděkovala a tu vincentku si nechala zaplatit. Uznej sama - je to absurdní, viď?

tak vezměme konkrétní situaci, jak ji zakladatelka popsala -) jsou v obchodě, kupují potraviny pro všechny a u kasy přihodí maminka svůj nákup zeťákovi. A aniž by cokoli řekla, očekává, že ho zaplatí. A on ho zaplatí a ona ani neřekne díky. To ti nepřijde absurdní? V této konkrétní situaci by jsi ty sama díky neřekla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
24.2.20 16:27
@Keyllah píše:
tak si přečti, na co jsem reagovala -) to nejdůležitější jsem i vytučnila ;)
Ale znovu ano, pokud zeťák nakupuje a já mu tam přihodím svůj nákup a beze slova ho to nechám zaplatit, tak opravdu považuju za minimální slušnost v tom obchodě přímo na místě zabučet díky. Jako poděkovat jednou v pondělí a očekávat, že následující dny za mě vše zaplatí, od vstupu, nákupu, jídla a já ani jednou za ty 4-5 dnů ani jednou nepoděkuji, tak to by zase hanba fackovala mě…říct díky je kácet se vděčností? :mrgreen: někdo děkuji automaticky jako třeba zdraví, fakt jsem to až do této diskuze brala jako samozřejmost a základ slušného vychování ;)

Zakladatelka slušné vychování schází evidentně. A sebevědomí evidetněn taky. Místo, aby to vyřešila smámou, tak ji pomlouvá v diskuzi na síti. To je fakt slušnost první třídy.
A jak to má všechno rozpočítaný. O kolik byla dovča dražší, co si máma dala do košíku…
Nejsrandovnější je, jak máma platila oběd - jak slíbila, a oni si dali zrovna jen polívku :jazyk:
fakt ubohost celý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5711
24.2.20 16:28
@Baba píše:
No jo, máš recht, fakt je to zakladatelka :mrgreen:
https://www.emimino.cz/…ovat-379976/

Jasny, maminka tam taky vydelava 20 tisic, to bude ta stejna. Snad takovych dcer neni vic. A maji 2letou holcicku, takze mamu pozvali na hory, aby pomohla tehotne dceri s peci o 2letou dceru. Ubytovali ji u sebe v apartmanu, takze zadne velke soukromi nemela, vesla se s nimi do jednoho auta, takze cena za dopravu minimalni. Dali ji to jako dar. A na zacatku parkrat podekovala za jidlo a pak uz ne. Asi mela pocit, ze uz podekovala dost a ze je jidlo soucasti pozvani, navic pomahala s vnuckou. Ja bych na nejakem xtem podekovani porad dokola nebazirovala, je to mama. A kdyz na to nemate, nezvete ji na dovolenou, ale kupte ji treba darkovy kos. A budete mit klid a nemusis pak zakladat ostudna temata na emiminu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
24.2.20 16:28
@Keyllah píše:
tak vezměme konkrétní situaci, jak ji zakladatelka popsala -) jsou v obchodě, kupují potraviny pro všechny a u kasy přihodí maminka svůj nákup zeťákovi. A aniž by cokoli řekla, očekává, že ho zaplatí. A on ho zaplatí a ona ani neřekne díky. To ti nepřijde absurdní? V této konkrétní situaci by jsi ty sama díky neřekla?

Simtě, tys u toho byla? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
24.2.20 16:30
@Martina D. píše:
Jasny, maminka tam taky vydelava 20 tisic, to bude ta stejna. Snad takovych dcer neni vic. A maji 2letou holcicku, takze mamu pozvali na hory, aby pomohla tehotne dceri s peci o 2letou dceru. Ubytovali ji u sebe v apartmanu, takze zadne velke soukromi nemela, vesla se s nimi do jednoho auta, takze cena za dopravu minimalni. Dali ji to jako dar. A na zacatku parkrat podekovala za jidlo a pak uz ne. Asi mela pocit, ze uz podekovala dost a ze je jidlo soucasti pozvani, navic pomahala s vnuckou. Ja bych na nejakem xtem podekovani porad dokola nebazirovala, je to mama. A kdyz na to nemate, nezvete ji na dovolenou, ale kupte ji treba darkovy kos. A budete mit klid a nemusis pak zakladat ostudna temata na emiminu.

Ale houby, simtě. Babička si tam celý den lyžovala na dcerou zakoupenou permici, vozili ji až na sjezdovku, večer snědla svačinu a večeři pro celou rodinu, nádobí nemyla, s dítětem nepomohla a ještě nesplachovala!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
24.2.20 16:31
@Baba píše:
Ne, to syčela až aby to maminka neslyšela.
Dospělí lidi a chovaj se jak děti. Pokud zakladatelka nehodlala za mámu už nic na dovolené platit (tak to je fakt,,dárek"), měla jí to říct. A ne tady pomlouvat :roll:

Co je na tom spatneho, ze se zeptala na nazor? Asi si naivne myslela, ze od toho jsou diskuse, dostat i jiny pohled na vec. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
41724
24.2.20 16:31
@Baba píše:
Zakladatelka slušné vychování schází evidentně. A sebevědomí evidetněn taky. Místo, aby to vyřešila smámou, tak ji pomlouvá v diskuzi na síti. To je fakt slušnost první třídy.
A jak to má všechno rozpočítaný. O kolik byla dovča dražší, co si máma dala do košíku…
Nejsrandovnější je, jak máma platila oběd - jak slíbila, a oni si dali zrovna jen polívku :jazyk:
fakt ubohost celý

ale to nic nemění na tom, že poděkovat ona mohla, ne? já bych to mamince zaplatila celý a rozhodně bych po ní nic nechtěla, ale zase vím, že ona by to nebrala automaticky. Tak jako já ji poděkuji, když mi udělá u sebe kafčo, tak ona mi poděkuje, když jí přivezu zákusek, nebo pečivo. A to není o penězích, posílám ji každý měsíc přilepšení k důchodu a to mi opravdu každý měsíc neděkuje. Ale jde i to drobnosti z lásky, jako čerstvé rohlíky, nebo to, když mi věnuje svůj čas a udělá mi sama kafčo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová