Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Baba píše:
Simtě, tys u toho byla?
a ty?
když přesně víš, jak tam babička trávila či netrávila čas?
na rozdíl od tebe, toto o situaci s nákupem přímo psala zakladatelka ![]()
@Keyllah píše:
a v tom bude asi ten problém a rozdílné nazírání zdejších pisatelek. Pro někoho je normální, že když mu někdo koupí kafe/oběd, že zdvořile poděkuje. Mě to takto učila maminka a já to takto učím své děti. Přijde mi to jako základ slušnosti. Ale jako všude, jde tady krásně vidět, že třeba i ty základy slušnosti vnímá každý jinak…
ale já taky poděkuju - ale ne pokaždé. neděkuju za každou polívku, hlavní chod, zákusek a kafe. a určitě ne při týdenním pobytu. Všeho s mírou. Navíc mám stále pocit, že coby obdarovaná by máma fakt do peněženky sahat nemusela a dcera by nemusela vyžadovat skoro až ponížené děkování za kdeco.
Citace z té druhé diskuze:
Mamu bereme na dovolenou, kterou ji celou platíme
Tak jo, no ![]()
@Baba píše:
A?
A nic, jen ze ta tvoje uvaha o tom, ze tehotna by nejela na hory, protoze nemuze lyzovat, je dost zcestna.
@Silverine247 píše:
Co je na tom spatneho, ze se zeptala na nazor? Asi si naivne myslela, ze od toho jsou diskuse, dostat i jiny pohled na vec.
Pomlouvat svoji matku v diskuzích na internetu, místo, aby se domluvila s ní?
Nechtěla názor. Nebo aspoň ne te, který se jí nehodí
Normálně pomlouvá.
@Keyllah píše:
a ty?když přesně víš, jak tam babička trávila či netrávila čas?
na rozdíl od tebe, toto o situaci s nákupem přímo psala zakladatelka
Jo, ona presne vi, jak to bylo, my, ktere se drzime toho, co Zakladatelka napsala, jsme uplne mimo. ![]()
@neumisa píše:
ale já taky poděkuju - ale ne pokaždé. neděkuju za každou polívku, hlavní chod, zákusek a kafe. a určitě ne při týdenním pobytu.Všeho s mírou. Navíc mám stále pocit, že coby obdarovaná by máma fakt do peněženky sahat nemusela a dcera by nemusela vyžadovat skoro až ponížené děkování za kdeco.
ale to zase ženeš schválně do extrému
zakladatelka psala, že maminka poděkovala první den a pak už nikdy. Ne že by děkovala za každé kafe, nebo polívku, ona následujících 5 dnů nepoděkovala za nic -) ani za jídlo, ani za nákupy v obchodě, ani za vstupný. Ale uznávám, že to, že měla děkovat za každé kafe nebo zákusek zní líp, víc se tím umlátí zakladatelka, to každopádně ![]()
@Baba nebudou ony obě stejný? Jaká matka taká Katka se říká ne? ![]()
@Keyllah píše:
ale to zase ženeš schválně do extrémuzakladatelka psala, že maminka poděkovala první den a pak už nikdy. Ne že by děkovala za každé kafe, nebo polívku, ona následujících 5 dnů nepoděkovala za nic -) ani za jídlo, ani za nákupy v obchodě, ani za vstupný. Ale uznávám, že to, že měla děkovat za každé kafe nebo zákusek zní líp, víc se tím umlátí zakladatelka, to každopádně
no některá z uživatelek se tu prsila, že ona děkuje za KAŽDÉ jídlo a kafe ![]()
otázkou je, co je dostatečné množství poděkování - jednou denně? po každém jídle? na konci dovolené? To má každá rodina nastaveno jinak. Zakladatelka zjevně očekávala víc, matka měla pocit, že stačilo. To si ale holky musí vyřídit mezi sebou.
@Baba píše:
Pomlouvat svoji matku v diskuzích na internetu, místo, aby se domluvila s ní?
Nechtěla názor. Nebo aspoň ne te, který se jí nehodíNormálně pomlouvá.
Cituji zacatek diskuse: „…ale mne tohle chování přijde neslušné a vůbec nevím, zda to mámě nějak říct nebo to nechat být…“
Ja jsem z toho pochopila, ze chtela nazor, to uz by sem nemohl napsat fakt nikdo nic, aby nahodou nepomlouval. ![]()
Příspěvek upraven 24.02.20 v 16:41
@Keyllah píše:
tak vezměme konkrétní situaci, jak ji zakladatelka popsala -) jsou v obchodě, kupují potraviny pro všechny a u kasy přihodí maminka svůj nákup zeťákovi. A aniž by cokoli řekla, očekává, že ho zaplatí. A on ho zaplatí a ona ani neřekne díky. To ti nepřijde absurdní? V této konkrétní situaci by jsi ty sama díky neřekla?
Hele řekla. Ale pokud by moje máma to Děkuju neřekla, možná si při té nejhorší náladě, jakou bych mohla mít, pomyslím něco v tom smyslu, že jako si to zaplatit klidně mohla (no ani to ne), ale NIKDY bych nesedla k počítači, abych proti svojí mámě spustila takovouhle štvavou diskuzi. To zas přijde absurdní mně.
@Anonymní píše:
Mne jen překvapuje, jak jsou tady všichni velkorysí, že téměř všichni v diskuzi zvou rodiče na all inclusive dovolenou, takže vlastně náš blbý pokoj v apartmanu, asi 5 obědu v restauracích, nějaké kávy, nákupy, vstupy jsou vlastně směšná almužnu a ještě bych se měla stydět, když mi bylo blbý, že máma to vše brala tak nějak samozřejmě. Jestli vy dáváte rodičům běžně za desetitisice, tak já na to zvyklá nejsem. Asi jsem divná
No konečně Ti to došlo!
Víš, že máš k rodičům (skoro) stejnou vyživovací povinnost, jakou oni měli k Tobě?
@Baba píše:
No jo, máš recht, fakt je to zakladatelka
https://www.emimino.cz/…ovat-379976/
Tyjo, teď už to chápu. Zakladatelka je fakt prdlá…
Ví, jaká mamka je a stejně jí dá dar, který ji do podobných situací přímo vmáčkne, a to hned několikrát za pobyt! Zakladatelko, ty máš fakt dost! ![]()