Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Silverine247 píše:
Co je na tom spatneho, ze se zeptala na nazor? Asi si naivne myslela, ze od toho jsou diskuse, dostat i jiny pohled na vec.
Tady se nechodi pro rady, ale pro vyprask. Je ti blbe a potrebujes se vypovidat? Tak to hod na emimino, a po par prispevcich si muzes jit rovnou koupit provaz, protoze se akorat dozvis, jaka opovrzenihodna osoba jsi ![]()
@Baba píše:
Jakože babička rozhodovala o tom, kam pojdou na výlet do kterého muzea zajdou atd. No tak to fakt pochybuju. Hezky vzali sebou hlídací bábu.
Zakladatelka je lakomá maloměšťačka, co si myslí, jak není hogo fogo s SUV.
Sorry, ale pozvat ji, a čekat, že bude za minimálně 3 další lidi platit v restauraci? Ona rozhodovala, kam se půjdou najíst? Kdyby koupila sekanou Globusu, tak je to OK, ne?
Spíš to bylo že si rodinka vyjela na dovolenou, a lakomou Barku napadlo, že by zabili dárek i hlídání jednou ranou.
Nenapsala bych to líp
@neila píše:
A pak ji daruje dar nedar - odvoz jo, ubytování jo, jídlo ne - a čeká, že matka najednou
vše pochopí, opustí své (zlo)zvyky a bude se chovat tak, jak by si zakladatelka přálaTo se, samozřejmě, nestane a tak zakladatelka píše novou story na emimino, kde se to jako má asi vyřešit, nebo nevím
Po přečtení diskuze o odsypávání do pytlíčků, mám na to úplně stejný názor. Rodiče mají občas divné zvyky, někteří vyrůstali za velice špatných podmínek, takže šetří i případě, že již nemusí a je to spíše směšné nebo otravné, ale stejně jako nás tolerovali oni v dětství, tak bychom měli tolerovat my je v seniorském věku. ![]()
@Keyllah píše:
jo, ráno poděkuju chlapovi, že mi udělá snídani a svačinu a přidám pusu a když mě někdo z kolegů vezme na oběd a zaplatí, tak opět poděkuju. V práci mi udělá kamarádka kafe, opět s úsměvem poděkuju. Prostě, když pro mě někdo něco udělá, něco mi koupí, ať už jde o kytku, zmrzku, vstupný tak v momentě, kdy mi to dává, děkuju. Otázka dvou vteřin, automatika jako pozdrav.
Naprosty souhlas, mam to uplne stejne.
@e008 píše:
Jakoze je tvou povinnosti zatahnout obed v restauraci za cloveka s 20tis prijmem?mas trochu zkreslene predstavy
To nejsou představy, to je zákon! A nemluví se v něm o obědě v restauraci, ale o povinné výživě rodičů. Takže ano, pokud to trochu přeženu, tak pokud si vozíš (_!_) v luxusním SUV a máš se jako prase v žitě a Tvojí rodiče třou bídu, tak Tě klidně mohou donutit je živit! ![]()
@e008 píše:
@jege a ona tre bidu? S dvaceti tisici?
A ty víš, jestli netře? 20.000 o ničem nevypovídá, záleží na tom, jaké má náklady a také, jestli těch 20.000 je čistého na ruku nebo hrubého na pásce. Také na tom, kolik ma celkem dětí, jak a co komu platí a pod.
@_.Emilyyy píše:
Holky, vy jste nektere ze vseho tak dotčený..
Ikdyby mi ma mamka nepodekovala za nákup, za ruzne placeni, tak ja to vubec neřeším.
Protoze je to ma maminka pro kterou udelam vse s radostí..
Tak ona to není jen maminka, ale je to taky tchýně a kdoví jestli v tom není zakopaný pes…
@jege mas pravdu, znam toho, kdo trel s 55tisice. Proste rozhazoval a kazdy mesic na nule. Je to tak individualni.
@DoktorkaZorkaHorká píše:
Tak ona to není jen maminka, ale je to taky tchýně a kdoví jestli v tom není zakopaný pes…
Tak je to i tchyně no…
@marcellia píše:
Tak ono pro nekoho muze byt smutny zase to, ze bydlis od svoji mamy na vozicku 6 hodin autem, a nenastehujes si ji k vam, aby ses o ni mohla starat. Vis?
Vis, mamka zije u brachy..Kdyby maminka chtela bydlet v Cesku, pritelovi by nevadilo, kdyby se k nam ma maminka nastehovala…Prave by zařídil, aby jsme meli bezbariérový dům..
Maminka je na vozíčku od mych 12-ti let a vzdy se snazi na 100% fungovat..Ale jasne, ze mam o ni ten strach..
Mamka je strasne aktivni porad neco podniká s moji tetou, vida se normalne s kamaradky..
@DoktorkaZorkaHorká píše:
tak… už jsem to tu dvakrát nadhodila, ale zakladatelka na tohle téma mlčí
@neila píše:
@Keyllah https://www.emimino.cz/…ovat-379976/… zajímavé čtení, zvlášť, když si ho dáš do souvislosti… Proto je víc než zarážející, že si tady zakladatelka takhle stěžuje. Jde tomu naproti a pak držkuje.
Po přečtení předchozí diskuse zakladatelku už vůbec nechápu. Stěžuje si, že matka šetří na jídle (radši si odsype od nich) a jako dárek k narozeninám jí dá ubytování bez jídla?
Nehledně na tom, že v předchozí diskusi píše, že jí s mužem zaplatili celou dovolenou (to dle mého znamená včetně jídla)
@Baba píše:
Jakože babička rozhodovala o tom, kam pojdou na výlet do kterého muzea zajdou atd. No tak to fakt pochybuju. Hezky vzali sebou hlídací bábu.
Zakladatelka je lakomá maloměšťačka, co si myslí, jak není hogo fogo s SUV.
Sorry, ale pozvat ji, a čekat, že bude za minimálně 3 další lidi platit v restauraci? Ona rozhodovala, kam se půjdou najíst? Kdyby koupila sekanou Globusu, tak je to OK, ne?
Spíš to bylo že si rodinka vyjela na dovolenou, a lakomou Barku napadlo, že by zabili dárek i hlídání jednou ranou.
Tak treba zakladatelka předpokládala, že za sebe mamka vždy zaplatí vše sama.. Zet řekne dohromady a ona to odmítne a řekne, že bude za sebe platit zvlášť..