Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@neila píše:
o to tady ale vůbec nejde. To je jak kdybys koupila kolo beznohému a pak zakládala diskuze o tom, jak je nevděčný, že na něm nechce jedzit
@Beckyttine5 a vy vite, ze si babicka neprala jet na dovolenou? Klidne se mohla tesit, jen vzniklo nedorozumeni s jidlem. To vy taky vytvarite teorie bez fakt. ![]()
Upřímně jsem docela prekvapeva, kolik reakcí tohle me psaní zaznamenalo.
Trochu mne mrzí, že podle mnohých bych se za sebe měla stydět, když mamu vezmu na dovolenou jen do apartmanu, jídlo a vše zaplatíme a jen mne mrzí a zároveň je mi nepříjemné, že máma k tomu pristipovala jako naše další dítě, které si nahazi věci do košíku a napapa v restauraci bez děkuji. Ano, poděkovala za první oběd, večer pak koupila polévku a dalších 5 dní vše naprostá samozřejmost.
Nekteri tady psali, ze tam s námi beztak ani jet nechtěla a chtěli jsme ji jen jako chuvu. K tomu, lije máma je sama bez partnerky a nemá s kým jet a byla za podle vás tzv. dárek opravdu ráda. Nekteri psali, že těhotenství jsem si vymyslela, ze přeci nepojedu těhotná na lyžařskou dovolenou. Dovolenou jsme rezervovali dříve než jsem otehotnela.
Co se týká mého muže, mojí mámu má rád, i když se netají tím, ze je někdy specifická, ale má rád, jak je někdy prdlá a jak hezky se má k dceři.
Co se týká mojí mámy, není to žádná stará chudinka, která obrací každou korunu. Má sice omezený rozpočet, ale na své koníčky si čas/peníze vždy najde. Lyžovat jezdí od 20 let, po rozvodu jezdila s přítelem, když se rozešli, nebyla nikde na lyžích ( jako na dovolene)asi 5 let, když nepočítám jednodenni výlet s nějakou její kamarádkou. Když jede s kamarádkou, skipas si vždy koupí, oběd na svahu taky. Chodí na různá cvičení, požívá různé bylinky, používá jen přírodní kosmetiku, tohle všechno nějakou tu korunku stojí. Žije ve vlastním byte 2+1, jsem jedine dítě, nikoho nezivi, dluhy ani hypo nemá. Náklady měsíce na bydlení včetně úplně všeho (služby, internet) je do 5000. Takže podle mne to není starenka k politování a já podle mne nejsem nejhorší dcera na světě… naše auto jsem zmínila jen proto, že mi nepřijde úplně fér, že si někteří lidé myslí, ze když se máš dobře, automaticky musíš platit a ten druhý vlastně nemusí říct ani bú.
A ještě k tomu hlídání dcery, máma hlídá ráda, ale dovca byla spíše o tom, ze si užívala, že jsme všichni spolu. Dopo byli s mužem stejně na svahu, pak malá spala cca tak do 16:30. Než se najedla, stejně už se šeřilo a pak uz jsme většinou byli všichni na apartmanu, hráli si s malou, pak šli třeba s mužem na vecerko a večer po usnuti dcery jsme většinou hráli karty, jedli, máma s mužem popijeli. Takže opravdu jsme neměli separe program, ale byli jsme všichni jako rodina. Navíc dcera bohužel měla virozu, takže na velké trajdani po venku to nebylo:-(
No, tak tímhle to asi končím, protože více vysvětlovat a hájit se stejně nemá cenu.
@Anonymní píše:
Trochu mne mrzí, že podle mnohých bych se za sebe měla stydět, když mamu vezmu na dovolenou jen do apartmanu, jídlo a vše zaplatíme a jen mne mrzí a zároveň je mi nepříjemné, že máma k tomu pristipovala jako naše další dítě, které si nahazi věci do košíku a napapa v restauraci bez děkuji. Ano, poděkovala za první oběd, večer pak koupila polévku a dalších 5 dní vše naprostá samozřejmost.
Nekteri tady psali, ze tam s námi beztak ani jet nechtěla a chtěli jsme ji jen jako chuvu. K tomu, lije máma je sama bez partnerky a nemá s kým jet a byla za podle vás tzv. dárek opravdu ráda. Nekteri psali, že těhotenství jsem si vymyslela, ze přeci nepojedu těhotná na lyžařskou dovolenou. Dovolenou jsme rezervovali dříve než jsem otehotnela.
Co se týká mého muže, mojí mámu má rád, i když se netají tím, ze je někdy specifická, ale má rád, jak je někdy prdlá a jak hezky se má k dceři.
Co se týká mojí mámy, není to žádná stará chudinka, která obrací každou korunu. Má sice omezený rozpočet, ale na své koníčky si čas/peníze vždy najde. Lyžovat jezdí od 20 let, po rozvodu jezdila s přítelem, když se rozešli, nebyla nikde na lyžích ( jako na dovolene)asi 5 let, když nepočítám jednodenni výlet s nějakou její kamarádkou. Když jede s kamarádkou, skipas si vždy koupí, oběd na svahu taky. Chodí na různá cvičení, požívá různé bylinky, používá jen přírodní kosmetiku, tohle všechno nějakou tu korunku stojí. Žije ve vlastním byte 2+1, jsem jedine dítě, nikoho nezivi, dluhy ani hypo nemá. Náklady měsíce na bydlení včetně úplně všeho (služby, internet) je do 5000. Takže podle mne to není starenka k politování a já podle mne nejsem nejhorší dcera na světě… naše auto jsem zmínila jen proto, že mi nepřijde úplně fér, že si někteří lidé myslí, ze když se máš dobře, automaticky musíš platit a ten druhý vlastně nemusí říct ani bú.
A ještě k tomu hlídání dcery, máma hlídá ráda, ale dovca byla spíše o tom, ze si užívala, že jsme všichni spolu. Dopo byli s mužem stejně na svahu, pak malá spala cca tak do 16:30. Než se najedla, stejně už se šeřilo a pak uz jsme většinou byli všichni na apartmanu, hráli si s malou, pak šli třeba s mužem na vecerko a večer po usnuti dcery jsme většinou hráli karty, jedli, máma s mužem popijeli. Takže opravdu jsme neměli separe program, ale byli jsme všichni jako rodina. Navíc dcera bohužel měla virozu, takže na velké trajdani po venku to nebylo:-(
No, tak tímhle to asi končím, protože více vysvětlovat a hájit se stejně nemá cenu.
Ja bych to brala tak, ze podekovala prvni den, a pak uz ji prislo, ze vyjadrila dostatecnou vdecnost a neresila to. Ja u mamy na nejake dekuji nekoukam a sama nevim, jestli za kazdou vec, co pro me udela, podekuji slovem dekuji. Vdecnost se da vyjadrit i jinymi slovy a v rodine nebyvam tak formalni.
Pokud jste si to s mamou uzili a nezatizilo to vas rozpocet, pozvala bych ji znovu a na nejake desate dekuji bych kaslala. Jestli vas to financne obtezuje, tak ji holt dejte k Vanocum jiny dar a vyreseno. Kdyby se ptala, tak musite na dovolene setrit a vetsi apartman je pro vas financni zatez. A vyreseno. A rozhodne bych mame nevycitala, ze malo dekovala, byl by to trapas.
Tvoje mamka je sympoška. Nechceš si dojít k psychologovi? Přijde mi že řešíš úplné prkotiny, třeba trpíš nějakou úzkostí, závistí a nebo máš nejaký jiný skrytý problém a vyléváš si ho neoprávněně na mamce. ![]()
Hele ubytko tě stálo 5 litrů navíc, ty ostatní výdaje třeba taky pět dohromady? Jestli tvoje máma hlídá ráda a pomáhá a zřejmě povozí i kočárek s druhým prckem tak se na ty prachy vykašli a pozvi jí zase! Nečekej na děkuji a buď za hodnou hlídací babičku šťastná. Já i kdybych se uděkovala k smrti tak mi nikdo nevozí ani nehlídá. Tyhle služby babiček jsou totiž k nezaplacení… Fakt
Prostě to celé s chlapem vemte ne jako dárek pro mámu, ale jako děkujeme za pomoc a pozornost kterou máma věnuje dceři a potom i druhému dítku. Na kyšku a vincentku se vy… úplně
Jak píšeš jsi jediný dítě… Máma po sobě jednou nechá byt v osobním vlastnictví… To není málo a pár dovolenýma ve vaší režii to stejně nevyvážíš. Buď za mámu se kterou vydržíš týden v apartmánu v psychickém zdraví ráda… To taky fakt všichni nemaj ![]()
Přeci svoji mámu znáš nejlíp, asi víš, jak moc děkuje a nedekuje. Třeba některé věci brala jako samozřejmost, ty ne, tak je tu menší nedorozumění. Já bych děkovani vuubec neresila, popisuješ ji jinak jako slušnou ženu, která se zajímá o své vnouce a o vás. Opravdu, kašli na nějaké děkovani. Pristi dovolenou bud už společnou nedělejte, nebo si to dopředu trochu rozvrhnete, kdo bude co platit. Já jsem z rodiny, kde si za každé prd neděkujem, tak její chování dokážu pochopit, přeci ji znáš, tak její chování tě nemusí překvapovat.
Já mít takovou mámu
tak každý den děkuji Já Jí.. že prostě je taková, jaká je, že se o vás ráda stará, že má ráda vnouče a postará se o něj..
to fakt není málo!!! a penězi to nezaplatíš..
@Anonymní píše:řešíš kraviny… tímto komentářem si to jen potvrdila. Vzpomeň si na tenhle svůj výlev, když si bude babička hrát nejblíž se svými vnoučaty, které má podle tvých slov moc ráda…
@e008 píše:
@Beckyttine5 a vy vite, ze si babicka neprala jet na dovolenou? Klidne se mohla tesit, jen vzniklo nedorozumeni s jidlem. To vy taky vytvarite teorie bez fakt.
Já nic o tom, že by si dovolenou nepřála, nepsala… Naopak..
@Kelen píše:… pravila psycholožka z Vysoké školy života
Tvoje mamka je sympoška. Nechceš si dojít k psychologovi? Přijde mi že řešíš úplné prkotiny, třeba trpíš nějakou úzkostí, závistí a nebo máš nejaký jiný skrytý problém a vyléváš si ho neoprávněně na mamce.
Záleží asi na nastavení, my doma běžně říkáme prosím a děkuji a ano pokud partnerovi donesu oběd řekne děkuji, to samé syn, přijde mi to samozřejmé
Když ale koukám na rekce tady už se nedivím, že učitelky ve školce byly úplně paf z toho jak je syn vychovaný, v celé třídě byl jediný kdo říkal prosím a děkuji, což je trošku smutné ![]()
S mamkou bych to, ale neřešila tu už nevychováš
řekla bych si partnerem, že je nevychovaná, zasmáli by jsme se tomu a víc bych to neřešila a užívala bych dovolenou ![]()
@yocheved píše: … pravila psycholožka z Vysoké školy života![]()
![]()
Tvůj vtip sice nechápu, ale já mám vysokou školu. Nevím co je škola života a nevím co máš za problém. Jestli máš trable, tak se mi svěř. ![]()