Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Zdravím vás, prosím o radu pro kamaráda.. bohužel způsobil v Německu menší nehodu nepojištěnym autem, byla u toho policie, rychle sepsala menší škodu a odjela. Prý to bude vymáhát po škůdci česká kancelář pojistitelů. Otázka ale zní, že řidič, který odjel se v práci už neukázal a šel marodit. To tedy může hrát prý na trvalé následky? Děkuji za odpovědi.
Ano může a klidně ty následky mít opravdu může. A hlavně to všechno zacvaká kamarád, když je takový b..c, že jezdí s nepojištěným autem.
Začala bych počítat majetek.
Samozřejmě, že může. Kamarád ml trvat na okamžitém vyšetření u lékaře. Sice by to zaplatil, ale vyšlo by ho to levněji. Takže okamžitě najmout právníka, který to bude řešit. Za hloupost se platí a tady se kamarád asi pěkně prohne.
Samozřejmě, že může poškozený něco zkoušet. Ale trvalé následky těžko nahraje, to spíš nějakou pracovní neschopnost, třeba s bolestí hlavy ..Jinak kamarád je idiot, že jel s nepojistěným autem.
To auto poškozeného prý bylo jen drobet škráblé a normálně s ním odjel, takže i tak může mít trvalé následky? No německá kancelář to vyplatí Němcovi a pak dají obratem vědět české kanceláři pojistitelů a ta to bude vymáhát po tom škůdci.
@Anonymní píše:
To auto poškozeného prý bylo jen drobet škráblé a normálně s ním odjel, takže i tak může mít trvalé následky? No německá kancelář to vyplatí Němcovi a pak dají obratem vědět české kanceláři pojistitelů a ta to bude vymáhát po tom škůdci.
Nemusí mít trvalé následky. Ale může chtít zacvakat ušlý plat, pokud dojde k lékaři a ten mu napíše neschopenku třeba na to, že ho zé enhody bolí záda a bude s tím měsíc doma. By ses divila kolik lidí si vzpomnělo na to, že je něco bolí, třeba po rozohovoru s právníkem a nebo s někým z rodiny.
A taky to klidně může zkoušet, protože to kamaráda bude stát balík, aby to dal v Německu u soudu.
@Anonymní píše:
může tvrdit že má psychické následky, nebo třeba něco s páteří ![]()
Jet bez povinného a ještě v Německu může jen blázen. Já minulý týden nabourala pána, volala jsem PČR, i když škoda nepřesáhla 100 tis. Policie se nás zeptala, jestli jsme v pořádku, všichni účastníci jsme odkývali, že ano. Policajt to zaznamenal do papíru. Já povinné ručení samozřejmě mám, i tak se bojím, aby pán taky dodatečně nešel k lékaři. Ale to by mu hradila pojišťovna, že?
Ale to by tedy měl vše požadovat po té české kanceláři pojistitelů a ta následně by to měla vymáhat ne?
@Anonymní píše:
Zdravím vás, prosím o radu pro kamaráda.. bohužel způsobil v Německu menší nehodu nepojištěnym autem, byla u toho policie, rychle sepsala menší škodu a odjela. Prý to bude vymáhát po škůdci česká kancelář pojistitelů. Otázka ale zní, že řidič, který odjel se v práci už neukázal a šel marodit. To tedy může hrát prý na trvalé následky? Děkuji za odpovědi.
Jako že neměl zaplacené povinné ručení? Tak to se prohne za škodu a klidně může platit poškozenému za zdravotní újmu. No a ještě po něm čkp bude vymáhat povinné za dobu, kdy neplatil. Poraď mu, ať vyhledá právníka.
@Hanney on nám právě tvrdí že právník mu bude k hovnu že to stejně posral a zaplatí to.. ta česká kancelář mu řekla, že to proplati německé a pak to samozřejmě budou chtít po něm
@alisekR píše:
Jet bez povinného a ještě v Německu může jen blázen. Já minulý týden nabourala pána, volala jsem PČR, i když škoda nepřesáhla 100 tis. Policie se nás zeptala, jestli jsme v pořádku, všichni účastníci jsme odkývali, že ano. Policajt to zaznamenal do papíru. Já povinné ručení samozřejmě mám, i tak se bojím, aby pán taky dodatečně nešel k lékaři. Ale to by mu hradila pojišťovna, že?
Pokud tam není vědomé porušní (chlast, třeba), tak to cvaká pojišťovna, ano.
@Anonymní píše:
Ale to by tedy měl vše požadovat po té české kanceláři pojistitelů a ta následně by to měla vymáhat ne?
Pokud tam budou trvalé následky, bude muset proběhnout soud, který určí výši odškodného a cvaká ČKP, následně bude vymáhat třetinu, pokud tam nebyl chlast. Když byl chlast nebo něco podobného, bude cvakat „fplný palbě“.
@Anonymní píše:
@Hanney on nám právě tvrdí že právník mu bude k hovnu že to stejně posral a zaplatí to.. ta česká kancelář mu řekla, že to proplati německé a pak to samozřejmě budou chtít po něm
No, jestli budou TN, bude dobré zasáhnout do soudu, protože to může být ranec. Právníka bych v tomto případě doporučoval taky.
@Chauvinist kamarád má jen trochu odřený nárazník od toho tak právě tomu nerozumí jak může z toho pak ten dotyčný mít trvalé následky
@Anonymní píše:
@Chauvinist kamarád má jen trochu odřený nárazník od toho tak právě tomu nerozumí jak může z toho pak ten dotyčný mít trvalé následky
Není důležitý, jak je to reálně, ale co řekne dochtor. Pokud zajde k dochtorovi a jejej, pane dochtore, tady mě bolí záda a hlava a to předtím nebylo a dochtor to sepíše, tak to může bejt za mašli. Proto tam musí být právník, který toto řeší a nechá udělat protiposudky a podobné. Pokud k tomu dojde a platbou za opravu to neskončí, tak právníka doporučuju a bránit se aktivně.