Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Chauvinist a myslíte že to tedy cenu má a vzít si ho?
Minimálně bych to zkusil zkonzultovat, to bude snad tak hoďka. Pak se bude čekat, jak s tím naloží druhá strana. Buď budou chtít jen cvaknout auto, nebo to bude se vším všudy. A ať je to tak nebo tak, tak ČKP bude chtít zaplatit vše (minimálně to zkusej), což se jim dá taky „rozmluvit“. Ale měl bych to v záloze.
@Anonymní píše:
@Hanney on nám právě tvrdí že právník mu bude k hovnu že to stejně posral a zaplatí to.. ta česká kancelář mu řekla, že to proplati německé a pak to samozřejmě budou chtít po něm
Tak ať počká kolik bude čkp chtít, pokud tam bude ale zdravotní újma, nějaké náhrady za mzdu… nedej bože trvalé následky, právníka stejně bude potřebovat. Ten poškozený může být slušný člověk, ale taky to může být vykuk a bude se chtít na tvým kamšovi hojit.
@Hanney oni spolu pracují i v práci, chtěl se s ním i domluvit, ale marodí..
@Chauvinist to bude potřebovat určitě právníka, který se specializuje na německé právo že?
@Anonymní píše:
@Chauvinist kamarád má jen trochu odřený nárazník od toho tak právě tomu nerozumí jak může z toho pak ten dotyčný mít trvalé následky
holka když o moje auto jen opřeš nárazník a já si dojdu k mudr že mě bolí krční páteř a psychologovi že mám panickou hrůzu z aut tak jak mi dokážeš že to nebylo předtím než jsi mě nabourala chápeš ?
@Anonymní píše:
@Hanney oni spolu pracují i v práci, chtěl se s ním i domluvit, ale marodí..
Aha, tak třeba má normálně chřipku, já bych to zatím neřešila. Kamarád uvidí, každopádně ať počítá, že bude muset doplatit dlužnou částku za povinný + škodu.
@Anonymní píše:
Zdravím vás, prosím o radu pro kamaráda.. bohužel způsobil v Německu menší nehodu nepojištěnym autem, byla u toho policie, rychle sepsala menší škodu a odjela. Prý to bude vymáhát po škůdci česká kancelář pojistitelů. Otázka ale zní, že řidič, který odjel se v práci už neukázal a šel marodit. To tedy může hrát prý na trvalé následky? Děkuji za odpovědi.
Píšeš menší nehodu…opravu auta a věci kolem samozřejmě půjdou za ním. Újma na zdraví taky ale když menší nehodu? Nemůže hrát nějaké šílene trvalky přece
. No a jestli je to koumak může hrát na krční páteř nebo páteř obecně a je v pr*** …A kamarád má pravdu, právník mu nijak moc nepomůže
prostě měl mít pojištěné auto…
Setkávám se s takovýmy případy párkrát do roka v práci… neumím to pochopit, jak někdo může jet bez pojistky.
@Lucius08 píše:
Píšeš menší nehodu…opravu auta a věci kolem samozřejmě půjdou za ním. Újma na zdraví taky ale když menší nehodu? Nemůže hrát nějaké šílene trvalky přece. No a jestli je to koumak může hrát na krční páteř nebo páteř obecně a je v pr*** …A kamarád má pravdu, právník mu nijak moc nepomůže
prostě měl mít pojištěné auto…Setkávám se s takovýmy případy párkrát do roka v práci… neumím to pochopit, jak někdo může jet bez pojistky.
Prosímtě, můžeš nám sdělit, kde ráčíš pracovat, že máš k dispozici taková moudra? Městská policie, nebo obecní úřad?
@Anonymní píše:
@Chauvinist to bude potřebovat určitě právníka, který se specializuje na německé právo že?
Vyčkal bych. Jestli se z práce znají, ať mu zavolá a dohodne se, co je teda za problém. Zase mi neříkej, že by se kolega snažil odrbat kolegu takhle natvrdo, když ho má denně na očích.
Pak bych řešil co a jak - jestli se to stalo na území ČR, bude to řešit ČR soud.
@Chauvinist Ne, alkohol nula. Auto jsem nedobrzdila na namrzlé ulici. Rychlost jsem v obci dodržela. I tak to byla řacha. Tak snad je pán v pořádku. Dnes za ním měl jet likvidátor.
@Chauvinist stalo se to v Německu on je Němec a kámoš Čech, pracují v Německu, od té nehody in marodí a je to prý zmetek neskutečný
@alisekR píše:
@Chauvinist Ne, alkohol nula. Auto jsem nedobrzdila na namrzlé ulici. Rychlost jsem v obci dodržela. I tak to byla řacha. Tak snad je pán v pořádku. Dnes za ním měl jet likvidátor.
Stane se. Pokud máš PR, vyplnili jste papíry, podali jste si ruce a i ty jakožto viník jsi nehodu nahlásila své pojišťovně(!), můžeš být v klidu.
@Anonymní píše:
@Chauvinist stalo se to v Německu on je Němec a kámoš Čech, pracují v Německu, od té nehody in marodí a je to prý zmetek neskutečný
Hmmm, situace nic moc. Kvůli tomu chybějícímu PR bych dal konzultaci s právníkem, co se na to specializuje a předpřipravil strategii a vyhradil jeho čas. A pak bych čekal, jak se to vyvine a podle toho jednal. Přijde nějakej papír (případně víc papírů) a na něj je třeba včas a adekvátně reagovat - neignorovat, nerezignovat. Hint - i když přijde plaťák, neznamená to, že je konečné slovo. Hlavně ty papíry neignorovat, no. Pokud pozvou k podání vysvětlení nebo k výslechu, nebo předvolánka k soudu, tak v žádným případě nechodit bez konzultace s tím, že „řeknu pravdu a bude to dobrý“. Naopak. Systém je nastaven tak, že „řeknu pravdu a je to špatný“ a na to spousta poloretardovanejch ouřadů čeká. Takže jde o velký částky. Kdyby tam to PR bylo, hodil bych to za hlavu, pokud by nepřišlo něco od soudu. Ale takhle fakt jsou rizika velká. Platit bude mašli tak jako tak (příspěvek do garančáku za chybějící PR a nějakou část škody), ale dá se ovlivnit jak velkou a nenechat si vyloženě nakašlat do boudy, pokud ten kolega bude hrát levou.
@Chauvinist díky už kontaktoval právníka, tak prý mu s německou stranou pomůže..
@Chauvinist a myslíte že to tedy cenu má a vzít si ho?