Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Dobry vecer vsem tu preju ja bych se rada zeptala nekoho kdo ma stejny problem jako ja a muj pritel muj pritel ma strasne mali procento plodnosti a rada bych se zeptala jestli uz ste nekdo stejny problem resili. a jestli ste skouseli umnele oplodneni a kolik vas to stalo dekuji ![]()
A jake mate vysledky? Meli jste vice odberu? My meli Oligoastenoteratozoospermie a nakonec pocali prirozene.
@pikola píše:
A jake mate vysledky? Meli jste vice odberu? My meli Oligoastenoteratozoospermie a nakonec pocali prirozene.
To je šílené slovo
@lucinaka21 píše:
Dobry vecer vsem tu preju ja bych se rada zeptala nekoho kdo ma stejny problem jako ja a muj pritel muj pritel ma strasne mali procento plodnosti a rada bych se zeptala jestli uz ste nekdo stejny problem resili. a jestli ste skouseli umnele oplodneni a kolik vas to stalo dekuji
Ahojky, chtěla bych tě nabít pozitivní energii. Mému manželovi diagnostikovali azzospermie což znamená neplodnost a ta možnost počít přirozeně se rovnala nule. Toto jsme zjistili po roce snažení o početí miminka. Na radu mého gynekologa jsme se objednali do centra asistované reprodukce. Musím říct, že vše co se tíče léčby je dost psychicky i fyzicky náročné, ale pokud ten výsledek je pozitivní tak to stojí za to. Aby jsme mohli počit naše biologické dítě, tak byla manželovi nabídnuta operace mesa- tesa což je mikrochirorgický odběr spermií z nadvarlete a u ná byla 20% šance, že se nějaké najdou. Což není moc, ale nakonec se mršky našli. Operace stála kolem 17 000kč. Pak jsem byla nařadě já. Stimulovala jsem kvůli odběru vajíček, ty se pak oplodnili a čekalo se kolik se jich bude dobře vyvíjet. Nám zbylí 4 embria. Nechala jsem si zavést 2, ale bohužel první pokus nevyšl. Druhý pokus bohužel taky nevyšel. Celá první IVF nás vyšla zhruba na 25 000kč. Pak jsme začali znova a na druhý IVF jsme si nechali zavést tři embria a ono to vyšlo a já po čtrnácti dnech čekání uviděla na těhotenském testu ty vytoužené dně čárky. Nyní mám pár dní do porodu. Termín mám 11. 1.2013, ale vypadá to, že budeme rodit dřív. Čekáme chlapečka. Před rokem by jsem tomu neveřila, že otěhotním a podívej
a to jsme měli jen 20% šanci, že budeme mít společné miminko. Proto neztrácejí naději a věř, že dnešní medicína umí zázraky. Doktoři jsou v tomto machři
Pokud budeš mít jaké koliv otázky tak se klidně ptej… Ráda ti poradím protože sama vím jak je těžké se s něčím takovím smířit. Než jsem se s tím vyrovnala tak jsem probulela hodně nocí. Pro manžela to byla taky pěkná rána, ale zvládli jsme to ![]()
Dekuji moc sem moc rada za vase odpovedi a taky dekuji vsem tady jak my rozumite ja sem stoho taky zaoufala ale kdys si tady ctu ty vase pribehy tak my to dodava na energii a zvisujemyto to procento toho ze jednou s pritelem budem myt miminko
a doufam ze uz brzy a je ste sem se chtela zebtat jak to cele dloho trva muj pritel ma asi 10procent plodnosti myslite ze to natom umelem oplodneni zvladnou dekuji moc
@lucinaka21 píše:
Dekuji moc sem moc rada za vase odpovedi a taky dekuji vsem tady jak my rozumite ja sem stoho taky zaoufala ale kdys si tady ctu ty vase pribehy tak my to dodava na energii a zvisujemyto to procento toho ze jednou s pritelem budem myt miminkoa doufam ze uz brzy a je ste sem se chtela zebtat jak to cele dloho trva muj pritel ma asi 10procent plodnosti myslite ze to natom umelem oplodneni zvladnou dekuji moc
Určitě vám poradí to nejlepší řešení. Pokud má v ejakulátu nějaké spermie, tak vyberou ty nejsilnější a určitě to zvládnete. Musíš, ale počítat s tím, že je to běh na dlouhou trať. Nám to trvalo tři roky než jsme se dočkali miminka. Jak jsem už psala, tak nám dva pokusy vyšli bez výsledku a na třetí pokus jsem otěhotněla.
Tak mi řešíme něco podobného akorát s operací messa/tesse, jelikož nemáme žádné spermie a umělé nás bude čekat u toho taky, takže jo, šance tam máte, sice jsou menší ale dnešní medicína je zázrak,..
Pokud mám 10% pohyblivých spermií, tak to je krása. To se nestresuj ![]()
@Anonymní píše:
Tak mi řešíme něco podobného akorát s operací messa/tesse, jelikož nemáme žádné spermie a umělé nás bude čekat u toho taky, takže jo, šance tam máte, sice jsou menší ale dnešní medicína je zázrak,..
Ahojky, tak manžel též podstoupit tuto operaci, protože mu diagnostikovali neplodnost a jediná šance jak mít biologicky naše miminko byla operace mesa- tesa. A už jste tu operaci podstoupili? My ano a spermie se našli. Sice ta šance byla jen 20%, ale člověk musí věřit. Nyní čekáme miminko a mám pár dní do porodu. Vojtíšek se má na svět vykulit každým dnem. Proto vám přeju hodně, hodně štěstí, pevné nervy a ať se co nejdříve zadaří.
@Vila2 píše:
Ahojky, tak manžel též podstoupit tuto operaci, protože mu diagnostikovali neplodnost a jediná šance jak mít biologicky naše miminko byla operace mesa- tesa. A už jste tu operaci podstoupili? My ano a spermie se našli. Sice ta šance byla jen 20%, ale člověk musí věřit. Nyní čekáme miminko a mám pár dní do porodu. Vojtíšek se má na svět vykulit každým dnem. Proto vám přeju hodně, hodně štěstí, pevné nervy a ať se co nejdříve zadaří.
Ne, ne, operace nás teprv čeká,,, ještě nejsme ani objednaní, ale chystám se volat po novém roku…Gratuluji že Vám to vyšlo, já se nejvíc bojím toho že to nevyjde,,dárce spermatu nechcem a ani adopci ne, takže tohle je naše jediná šance ![]()
@Anonymní píše:
Ne, ne, operace nás teprv čeká,,, ještě nejsme ani objednaní, ale chystám se volat po novém roku…Gratuluji že Vám to vyšlo, já se nejvíc bojím toho že to nevyjde,,dárce spermatu nechcem a ani adopci ne, takže tohle je naše jediná šance
Též jsem nechtěla adopci, ale s rádcem jsme se po velké debatě s manželem smířili, ale byla to ta poslední věc ke které by došlo kdyby se spermie nenašli. Měli jsme to štěstí, že se spermie našli. Operace nás stála sice 17 000kč, ale stálo to za to. První dva pokusy umělého oplodnění byli s negativním výsledkem a musím říct, že jsem to dost špatně snášela. Těch probrečených nocí byla spousta. A třetí pokus vyšel a to byla ta největší odměna co nás za to všechno co jsme museli podstoupit čekala. Od úplného začátku kdy jsme začali chodit do centra asistované reprukce nám to trvala dva roky. Tři roky od úplného snažení otěhotnět, protože rok jsme se snažili počít přirozenou cestou než nám zjistili, že je manžel neplodný.
@Vila2 píše:
Též jsem nechtěla adopci, ale s rádcem jsme se po velké debatě s manželem smířili, ale byla to ta poslední věc ke které by došlo kdyby se spermie nenašli. Měli jsme to štěstí, že se spermie našli. Operace nás stála sice 17 000kč, ale stálo to za to. První dva pokusy umělého oplodnění byli s negativním výsledkem a musím říct, že jsem to dost špatně snášela. Těch probrečených nocí byla spousta. A třetí pokus vyšel a to byla ta největší odměna co nás za to všechno co jsme museli podstoupit čekala. Od úplného začátku kdy jsme začali chodit do centra asistované reprukce nám to trvala dva roky. Tři roky od úplného snažení otěhotnět, protože rok jsme se snažili počít přirozenou cestou než nám zjistili, že je manžel neplodný.
Můžu se zeptat kde jste byli na M/T??
@Anonymní píše:
Můžu se zeptat kde jste byli na M/T??
Na tomto zákroku mesa/tesa jsme byli v Sanusu v Hradci králové, ale umělé oplodnění kde se nám podařilo otěhotnet jsme podstoupili v centru asistované reprodukce ARLETA v Kostelci nad Orlicí. Nevím odkud jste, ale toto centrum mohu jen a jen doporučit. Pan doktor Doležal je super!!! Je tam pěkný přístup, rodiné prostředí, sestry tam jsou hrozně příjemný a každýmu tam jde o to aby se Vám co nejdříve podařilo otěhotnět a nedovolí Vám myslet negativně. Spermie nám tam bezplatně převezli.
Tak to je super mate prosim kontakt nebo internetovou stranku dekuji