Autoimunita

4630
20.12.12 12:17

Autoimunita

Ahoj všem,

je tu někdo kdo má pozitivní autoimunitu tzv.jeho tělo tvoří protilátky proti sobě samému a šel do těhotenství i přes rizika s tím spojená? Jak se těhu vyvíjelo a jak po porodu. Já mám bohužel pozitivní ANAb a ENA anti-SS-B autoprotilátky (zatím se nejedná o autoimunitní onemocnění, ale po porodu je zvýšené riziko vzniku) a dále poruchu buněčné imunity s vysokou i. c. produkcí embryotoxických cytokinů (TNFalfa 78,1 % ). Je na tom někdo podobně, pojďme si předat zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
817
20.12.12 12:34

@estrela ahoj, já mám sice autoimunitní onemocnění, ale vůbec nevím, jaké autoprotilátky mám :think: Co ti má jako hrozit za riziko onemocnění? Takhle z toho chytrá vůbec nejsem :nevim:
Jinak u mě a mojí nemoci je těhotenství taková pauza od té potvory, spíš po porodu se může projevit a zhoršit, ale klepu na dřevo, že zhoršená nejsem :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4630
20.12.12 12:40

Já z toho také chytrá nejsem. nevím jestli dokážou dopředu říct, jaké onemocnění mi hrozí. Konzultaci u imunoložky mám až po vánocích, výsledky mám meilem. závěr ve zprávě je, tak jak jsem ho vypsala v popisku. Jen jsem nekopírovala větu - Gravidita je riziková též z důvodu zvýšeného rizika vzniku jasného autoimunitního
onemocnění u matky po porodu. A pak možné navržení léčby, když do toho rizika půjdu, tzn. 8mg Medrolu denně tři měsíce před a pak během celého těhu.
Takže ty jsi těhu byla, měla jsi kortokoidy? A po porodu dobrý? to je super. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
20.12.12 12:45

@estrela ne, kortikoidy jsem měla před těhotenství, v těhotenství se neberou, mohly by poškodit plod…Jinak pokud by ti hrozilo to, co mám já, pak určitě najdi dobrého neurologa a domluv se, abys mohla po porodu dostat imunoglobuliny ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
20.12.12 12:49

A neboj, hlavně se nestresuj, stres u autoimunitního onemocnění nadělá víc paseky než samotná nemoc. Všechno je individuální, nic není tak hrozné, jak se na první pohled může zdát. A se skoro vším se dá žít :-) Teď hlavně mysli na miminko, ať se narodí zdravé, užij si Vánoce a Nový rok :* :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.12 13:01

Měla jsem pozitivní anti-ro, ENA a Jo přechodně. Tohle se zjistilo před druhým těhotenstvím. Šla jsem do těhoteství s tím, že je tam riziko, jak nějaké VVV u dítěte, tak u mě, že by se něco mohlo rozjet.
Dítě v těhotenství hlídali kvůli možné VVV srdce, chodila jsem na UZV každý týden od cca 18tt. Špatně mi vyšel test na Dow. syndrom v 13tt, tak jsem byla i na amnio.

Dítě je v pořádku, já snad relativně taky.
Po pár letech se přidala autoimunitní porucha šť. žlázy, nově mám pozitivní i ANA protilátky. Doufám, že u toho zůstane.

• Citovat
  • Upravit
4630
20.12.12 14:21

@calli bohužel já mám ve zprávě medrol před i během celého těhotenství

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4630
20.12.12 14:23

@calli a určitě už se s tím nestresuji, ale prvotní šok byl veliký a samozřejmě jsem to ořvala, teď už přemýšlím co dál. každopádně černé myšlenky nechávám někde hluboko a vánoce si užiju co to půjde :*.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4630
20.12.12 14:26
@Anonymní píše:
Měla jsem pozitivní anti-ro, ENA a Jo přechodně. Tohle se zjistilo před druhým těhotenstvím. Šla jsem do těhoteství s tím, že je tam riziko, jak nějaké VVV u dítěte, tak u mě, že by se něco mohlo rozjet.
Dítě v těhotenství hlídali kvůli možné VVV srdce, chodila jsem na UZV každý týden od cca 18tt. Špatně mi vyšel test na Dow. syndrom v 13tt, tak jsem byla i na amnio.Dítě je v pořádku, já snad relativně taky.
Po pár letech se přidala autoimunitní porucha šť. žlázy, nově mám pozitivní i ANA protilátky. Doufám, že u toho zůstane.

a měla jsi kortokoidy i během těhu? Každopádně držím palce, aby imunita zabrzdila ve svých nájezdech na tvé tělo. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.12 14:51

Neměla jsem kortikoidy. Mám pouze pozitivní protilátky, ne konktr. nemoc.

• Citovat
  • Upravit
10351
20.12.12 17:02

Já chodívala do cca 18ti let na imunologii. Zprávu mám někde zahrabanou, moc si z ní nepamatuju, ale vím, že tam byla jakási aktivita antinukleárních protilátek. Tehdy mi doktorka říkala, že až budu chtít miminko, musím to hned hlásit a budu pod dohledem..Celkově mi ta dr ale neseděla a v kombinaci s mojí odbojnou pubertou to způsobilo, že jsem do ní v těch 18ti odešla a od té doby nic nevím, testy jsem už neměla :nevim: Mám za sebou dva porody a dvě ZT, třeba to má souvislost? :nevim: Kopu se k tomu hodně dlouho, najít si novýho dr :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4630
21.12.12 06:51

@zuzouš aha,tak to nevím. Nechtělo by to pro jistotu nové vyšetření? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
21.12.12 08:35

@estrela Já vím, že chtělo :oops: Dám si novoroční předsevzetí :) Nevíš prosímtě-je třeba na imuno doporučení nebo se můžu rovnou objednat na základě toho, že kdysi jsem chodila? Přemýšlím o něčem soukromém, ale docela se bojím ceníku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4630
21.12.12 10:27

@zuzouš zašla bych si za obvodní doktorkou. Ta ti může doporučení napsat, pokud máš záznamy, že jsi chodila neměl by to být problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1002
22.1.13 08:53

@estrela taky trochu bojuju s autoimunitou., teď čekám na výsledek kontrolních odběrů :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí