Autoimunita

Napsat příspěvek
Velikost písma:
799
13.2.13 07:32
@calli píše:
@estrela ne, kortikoidy jsem měla před těhotenství, v těhotenství se neberou, mohly by poškodit plod…Jinak pokud by ti hrozilo to, co mám já, pak určitě najdi dobrého neurologa a domluv se, abys mohla po porodu dostat imunoglobuliny ;-)

kortikoidy jsem brala celé těhotenství i kojení, někdo bez nich totiž žít nemůže (mám lupus erythematodes)…akorát mi před otěhotněním vysadili cyklosporiny…Těhu proběhlo bez problémů, porod císařem a syn zdravý…Já taky a dokonce jsem mohla půl roku kojit :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
799
13.2.13 07:33
@estrela píše:
@calli bohužel já mám ve zprávě medrol před i během celého těhotenství

Já Medrol taky mám, už 13 let 8mg denně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4630
13.2.13 08:10

@Izzz jen metypred, nic jiného. Já se bála, že to nepoleze…teď, ikdyž to ještě není na normě, mám obrovskou radost :dance:. Koukám, že ty máš ještě pět dní do kontroly. tak tfuj, tfuj, tfuj :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4630
13.2.13 08:12

@katja376 už 13 let? zvyklo si tělo? Moje si totiž nějak nechce zvyknout, pořád je mi na zvracení, občas se mi točí hlava, ale jde to zvládnout. Jsem ráda, že jsi se ozvala…hlavně, když jsi napsala, že jsi je brala celé těhu (to mě čeká) a vše dopadlo dobře, dává to naději :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
13.2.13 08:21

@estrela já mám teda medrol. metypred u nás neměli. ale prej neva. no kdyby mi to kleslo o 20, byla bych v normě…ani se mi nechce věřit, že ta možnost je!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4630
13.2.13 08:24

@Izzz já to taky nečekala, pořád jsem si říkala, když to klesne o deset budu šťastná a ejhle, kleslo to skoro o dvacet. Ještě není vyhráno, to vím, ale naděje je.
Moc ti přeju, aby ti to taky kleslo, když ne o dvacet jako mě, tak alespoň o deset, aby byl prostě posun směrem dolů :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
13.2.13 08:56

@estrela já myslim, že posun určitě bude. Tady na emiminu jsou případy, kdy to v naprostý většině kleslo. Takže to snad zabere a třeba i hodně! Závidim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4630
13.2.13 10:58

@Izzz nezáviď…taky ti klesne. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
13.2.13 12:58

@katja376 tak já mám RS, a když jsem nahlásila neurologovi, že jsem těhotná, tak mi doporučil vysadit, hned po porodu mi v porodnici dali kapačky imunoglobulinu a ataku jsem měla až po 4. měsících, ale díky skvělému přístupu mého neurologa, se to zaléčilo opět imunoglobuliny a já mohla kojit nakonec celý rok :dance: Teď jsem ve studii na nový lék a na další mimčo si budu muset chvilku počkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
13.2.13 14:53

@estrela to by bylo super, kdyby to fakticky zabralo a měla bych pod 50. To je tušim hranice, kdy Malíčková povoluje otěhotnění. A ona ta alfa je to nejpodstatnější?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4630
13.2.13 15:42

@Izzz to se nedá říct, jestli je nejpodstatnější. Pro někoho to zas může být jiná hodnota, třeba alergie na placentu, ale pro mě je alfa podstatná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
13.2.13 15:51

@estrela a kdy jdeš na další kontrolu? zas 6 týdnů nebo i kratší doba? nemluvily jste s malíčkovou o imunoglobulinech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
13.2.13 16:17

@estrela No tak super děvče a jen tak dál ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4630
14.2.13 06:03

@Izzz malíčková čeká na zbytek výsledků a pak se uvidí. Kontrola bude asi konec března, začátkem dubna bych měla jít na IVF, tak aby se vědělo, zda půjde bojovník k mamince nebo do mrazáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mája_tp
19.2.13 20:30

Já Vás tu zdravím :-) Mám také autoimunitní nemoc (systémovou sklerodermii) Plánujeme mimčo. Začali jsme chodit do Pronatalu v Teplicích. Máme za sebou odběry a teď náš čeká první vyšetření. Bojim bojim.. Doufám, že to ta moje nemoc dovolí a budeme moci míti mimčo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex