Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@calli píše:
@estrela ne, kortikoidy jsem měla před těhotenství, v těhotenství se neberou, mohly by poškodit plod…Jinak pokud by ti hrozilo to, co mám já, pak určitě najdi dobrého neurologa a domluv se, abys mohla po porodu dostat imunoglobuliny
kortikoidy jsem brala celé těhotenství i kojení, někdo bez nich totiž žít nemůže (mám lupus erythematodes)…akorát mi před otěhotněním vysadili cyklosporiny…Těhu proběhlo bez problémů, porod císařem a syn zdravý…Já taky a dokonce jsem mohla půl roku kojit ![]()
@estrela píše:
@calli bohužel já mám ve zprávě medrol před i během celého těhotenství
Já Medrol taky mám, už 13 let 8mg denně
@Izzz jen metypred, nic jiného. Já se bála, že to nepoleze…teď, ikdyž to ještě není na normě, mám obrovskou radost
. Koukám, že ty máš ještě pět dní do kontroly. tak tfuj, tfuj, tfuj ![]()
@katja376 už 13 let? zvyklo si tělo? Moje si totiž nějak nechce zvyknout, pořád je mi na zvracení, občas se mi točí hlava, ale jde to zvládnout. Jsem ráda, že jsi se ozvala…hlavně, když jsi napsala, že jsi je brala celé těhu (to mě čeká) a vše dopadlo dobře, dává to naději ![]()
@estrela já mám teda medrol. metypred u nás neměli. ale prej neva. no kdyby mi to kleslo o 20, byla bych v normě…ani se mi nechce věřit, že ta možnost je!!!
@Izzz já to taky nečekala, pořád jsem si říkala, když to klesne o deset budu šťastná a ejhle, kleslo to skoro o dvacet. Ještě není vyhráno, to vím, ale naděje je.
Moc ti přeju, aby ti to taky kleslo, když ne o dvacet jako mě, tak alespoň o deset, aby byl prostě posun směrem dolů ![]()
@estrela já myslim, že posun určitě bude. Tady na emiminu jsou případy, kdy to v naprostý většině kleslo. Takže to snad zabere a třeba i hodně! Závidim.
@katja376 tak já mám RS, a když jsem nahlásila neurologovi, že jsem těhotná, tak mi doporučil vysadit, hned po porodu mi v porodnici dali kapačky imunoglobulinu a ataku jsem měla až po 4. měsících, ale díky skvělému přístupu mého neurologa, se to zaléčilo opět imunoglobuliny a já mohla kojit nakonec celý rok
Teď jsem ve studii na nový lék a na další mimčo si budu muset chvilku počkat.
@estrela to by bylo super, kdyby to fakticky zabralo a měla bych pod 50. To je tušim hranice, kdy Malíčková povoluje otěhotnění. A ona ta alfa je to nejpodstatnější?
@Izzz to se nedá říct, jestli je nejpodstatnější. Pro někoho to zas může být jiná hodnota, třeba alergie na placentu, ale pro mě je alfa podstatná.
@estrela a kdy jdeš na další kontrolu? zas 6 týdnů nebo i kratší doba? nemluvily jste s malíčkovou o imunoglobulinech?
@Izzz malíčková čeká na zbytek výsledků a pak se uvidí. Kontrola bude asi konec března, začátkem dubna bych měla jít na IVF, tak aby se vědělo, zda půjde bojovník k mamince nebo do mrazáku.
Já Vás tu zdravím
Mám také autoimunitní nemoc (systémovou sklerodermii) Plánujeme mimčo. Začali jsme chodit do Pronatalu v Teplicích. Máme za sebou odběry a teď náš čeká první vyšetření. Bojim bojim.. Doufám, že to ta moje nemoc dovolí a budeme moci míti mimčo.