Autoimunita

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4630
20.2.13 06:18

Mája_tp ahoj, tak se musím přiznat, že jsem si tu tvoji nemoc musela vygůglit a stejnak z toho nejsem moc moudrá. Mimčo pomocí kortikoidů asi ano, ale zvážila bych jestli to není moc veliké riziko. Já mám Sjongerův syndrom, který není aktivní a pokud ho léčbaq spustí, tak se s ním dá žít, ikdyž to asi bude „otravné“. Když jsem se dozvěděla, že mám nějaký problém a těhu je riziko, tak jsem si nastavila hranice za které nepůjdu. To jsem ještě nevěděla jakou autoimunitní nemoc mám. Říkala jsem si…pokud by tě to mělo ohrozit na životě, tak ne. Naštěstí v neštěstí…ta moje nemoc se dá zvládnout. I Mudr by do toho šla a ta ví co říká. Říkala, že má pacientky, kterým řekne na rovinu, mimčo ne, je to veliké riziko, vaše nemoc je ta a ta a třeba byste skončila na vozíku atd. Půjdeš na kontrolní odběry imuna? Nebo máš nějaké čerstvé výsledky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
20.2.13 06:35

Po 6 týdnech Medrolu je TNF alfa naprosto v normě :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4630
20.2.13 07:49

@Izzz tak to je krása :dance: :dance: :dance: :dance: v podstatě to matematicky vychází…ty jsi měla tuším 62 a máš normu 44, tzn skorem o dvacet čísílek za šest týdnů, já měla o 16 víc než ty 78,po šesti týdnech mám 59 tzn. taky skorem dvacet čísílek, takže když budu brát ty sra*ky další měsíc a půl, tak bych se teoreticky na normu také měla dostat. Jupííííí.

Jak teď budete postupovat dál? IVF? Nebo máte mrazáčky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
20.2.13 07:52

@estrela nám to šlo vždy přirozeně na 1.pokus, takže do toho zas půjdeme takhle…a snad už to klapne
U tebe to určitě klapne. Snížila mi Medrol na 4mg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mája_tp
20.2.13 09:20

@estrela skoro každá autoimunitní nemoc má stejné rizika. Jde opravdu o štěstí, zda se vše zvládne. Nikdo nedokáže dopředu nic říct. Teď jsem byla na prvních odběrech. A ještě si dělám různé kontroly dalších orgánů, aby se vědělo, jak na tom jsem. Cítím se teď dobře, tak doufám, že nám doktoři svolí k mimču. Já měla postižené plíce a trochu svaly. V pondělí se dozvím opět více.

• Citovat
  • Upravit
4630
20.2.13 09:24
@Mája_tp píše:
@estrela skoro každá autoimunitní nemoc má stejné rizika. Jde opravdu o štěstí, zda se vše zvládne. Nikdo nedokáže dopředu nic říct. Teď jsem byla na prvních odběrech. A ještě si dělám různé kontroly dalších orgánů, aby se vědělo, jak na tom jsem. Cítím se teď dobře, tak doufám, že nám doktoři svolí k mimču. Já měla postižené plíce a trochu svaly. V pondělí se dozvím opět více.

to ano, každá autoimunitní nemoc je riziková, ale některá víc, některá míň. Každopádně je to :cert:
Já čekám na kontrolní výsledky teď. Tak se taky trochu bojím. TNF alfa se snížila, ale co ta moje nemoc zatím nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bartovka
20.2.13 18:02

Zdravím - mohu se zeptat, jak bez příznaků dokázali určit, že se jedná o Sj. syndrokm? Jestli to tedy dobře chápu, tak to lékař určil jen na základě krve?
Jinak já už jsem matka tří dětí, takže k vám do diskuse z toho hlediska nepatřím, nicméně možná jen proto, že jsem tehdy, když jsem chtěla otěhotnět, o svých dispozicích k autoimunitním chorobám nic nevěděla. První dvě těhotenství byla v pohodě, po druhém jsem si zašla na kožní kvůli prevenci rakoviny, ta doktorka byla taková rázná, hned mi řekla, že mám určitě něco se štítnou žlázou. Trefila se, mám autoimunitní zánět ŠZ, léčený, stabilizovaný (Moje nejstarší dcera ho má již od dětství). Pravděpodobně to ta těhotenství rozjela. Pak jsme se pokoušeli o třetí dítě a dvakrát jsem potratila v 6 týdnu. Bylo mi to divné, no nakonec jsme skončili na léčbě u MUDr. Madára a máme chlapečka. teď jsou mu 2,5, děti přinesly ze školy spálového streptokoka. U nich se to projevilo, hned měly ATB. Mně se to projevilo až oteklýma rukama, bolestivými klouby a vyrážkou. Sice to asi bylo ve spojitosti s tou spálou, přesto jsem skončila na revmatologii. Tam mi ne moc příjemný doktor po dlouhé době čekání na výsledky řekl, že vše je negativní kromě dvou ukazatelů - asi to budou ty ANA. Ale prý to bez dalších příznaků nic neznamená, za rok mám přijít opět na krev. No jsem z toho trochu vedle, teď jen doufám, že mi to příští týden objasní imunoložka, ke které chodím s tou vyrážkou (která jak doufám je jen sezóní atopický exém, ne příznak lupusu). Takže ty děti a hormonální bouře asi v těle vyvolají leccos, na druhou stranu, zač by ten život stál. Přeji vám hodně zdaru Bartice

• Citovat
  • Upravit
4630
20.2.13 19:00

Bartovka ano z výsledků krve. Když zjistili pozitivní autoimunitu, dělali podrobný rozbor a zjistili pozitivitu na sjongerův syndrom, který momentálně není aktivní, ale těhu ho může i nemusí spustit. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bartovka
20.2.13 19:05

Děkuji za odpověď - no aspoň to víte a můžete se s tím vyrovnávat. To čekání je vždycky nejhorší. Držte se a hodně štěstí v léčbě.
zdravím j

• Citovat
  • Upravit
799
21.2.13 07:43
@estrela píše:
@katja376 už 13 let? zvyklo si tělo? Moje si totiž nějak nechce zvyknout, pořád je mi na zvracení, občas se mi točí hlava, ale jde to zvládnout. Jsem ráda, že jsi se ozvala…hlavně, když jsi napsala, že jsi je brala celé těhu (to mě čeká) a vše dopadlo dobře, dává to naději :kytka:

Tělo si nijak nezvykalo…neměla jsem žádné vedlejší účinky jen ten zaprděný měsíčkovitý obličej cca rok…vypadala jsem děsně, ale hlavně že to dopadlo všechno dobře…sice jsem to těžce nesla, bylo to v pubertě a kvůli tomu nateklému obličeji jsem musela přestat dělat modeling a to byl pro mě v té době konec světa :mrgreen: :P…no jo no, puboš :mrgreen:…A neboj, všechno zvládneš, když v to budeš věřit, jako já…kdyby něco tak klidně napiš :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
799
21.2.13 07:46
@calli píše:
@katja376 tak já mám RS, a když jsem nahlásila neurologovi, že jsem těhotná, tak mi doporučil vysadit, hned po porodu mi v porodnici dali kapačky imunoglobulinu a ataku jsem měla až po 4. měsících, ale díky skvělému přístupu mého neurologa, se to zaléčilo opět imunoglobuliny a já mohla kojit nakonec celý rok :dance: Teď jsem ve studii na nový lék a na další mimčo si budu muset chvilku počkat.

Calli, taky si nějaký čas budu muset na další mimi počkat…no teda jestli k tomu vůbec dojte, ale tak hlavně že máme alespoň jedno…já si dala už v dětství velký cíl, chtěla bych děti 3 :lol: Trošku scifi, já vím…Musím stát nohama na zemi, ale bylo by to kráááásnéééé :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4630
21.2.13 16:16

Tak už mám kompletní kontrolní výsledky včetně autoimunity…Mudr píše:

Dobrý den, v příloze posílám kompletní výsledky. Jsou velmi příznivé,
přetrávají jen stopy nežádoucích autoprotilátek, buněčná imunita se
výrazně zlepšila. Doporučuji začít plánovat IVF a ještě před jeho
zahájením provést kontrolu buněčné imunity. Snižte prosím dávku
Metypredu na 4 mg (1 tabletu) denně).

takže skvělé zprávy :dance: :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
21.2.13 17:44

@estrela takže furt platí těch cca 60%? nebo i to se ještě snížilo? Gratuluju! a jen tak dál a IVF určo vyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4630
21.2.13 20:39

@Izzz platí, my jsme čekali na tu autoimunitu. Prý až to bude začínat 4,tak je to super, takže i 49…a na to se prý dostanu…takže začátek dubna je můj…hurá do boje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
21.2.13 21:12
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat