Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Lehrerin o co jde?
@estrela 3 měsíce? se mnou mluvila o 6 až 8 týdnech, že pak má smysl to zas „změřit“…tyjo, já se těšila, že už budu ok
Měly by tom asi lépe růst vajíčka, čistit organismus, taky ho omlazovat, atd..
@Lehrerin to já bych spíš uvítala něco na tu imunitu…beru wobenzym. Nic víc.
@Lehrerin slyšela jsem a i jsem o tom četla…ale nevím, nevím. Uvidím, jak mi klesne imunita a třeba to půjde i bez ní.
@Izzz já femibion, ale nic jiného. Malíčková mi říkala, že imunitu chceme snížit, ne podporovat
.Já tu kontrolu budu mít po cca 6 týdnech, tak jsem zvědavá.
@estrela včera u ní byla jedna „kolegyně“ z jiný diskuze a wobenzym dopadl dobře, bála jsem se, abych nebrala něco, co mi škodí s tou imunitou. Zas madar a nouza ho vřele doporučujou. Femibion chci brát, až bude vhodnej čas a budem se moct snažit. Já k ní jdu po 6 týdnech a 2 dnech braní léků.
Jako učitelka, který „hrozej“ prvňáci, bych ráda otěhotněla co nejdřív, abych do 1.třídy nastoupit nemusela…čili otěhotnět bych chtěla nejdýl v červnu…ale doufala jsem spíš v březen
@Izzz učitelka? no vidíš a já zase přemýšlím jakou školu dodělat abych mohla buď učit první stupeň nebo ve školce.
Já ten femibion beru už rok, má se začít před snažením, tak jsem začala v předstihu
. jsem zvědavá, jak ti ty léky zamavájí s čísílkama.
@estrela ty jsi první, koho „znám“, že má ty hodnoty horší. Já mám teda vyšší i nějaký další hodnoty, ale vůbec nevim, co to znamená
Imunoglobuliny:
IgG: 13,30 g/l [7,00..16,00], IgA: 4,62 g/l [0,70..4,00], IgM: 1,59 g/l [0,40..2,30] Intracel. cytokiny:
IFNg: 45,0 % [11,0..31,0], TNF ALFA: 62,0 % [12,0..44,0], Interleukin 2: 30,8 % [8,0..28,0], Interleukin 4:7,7 % [2,0..8,0]
No a hlavně okamžitě nastoupim na rizikový…a musim vymyslet, co říct ve škole…nechci, aby to věděli. Po 2 ZT nejsem zvědavá na ty pohledy a přání, aby to bylo dobrý.
@Izzz já jich mám vyšších taky dost, třeba to jak ty máš IFNg: 45,0 % [11,0..31,0], tak já tuhle hodnotu mám 65,8 %. Každopádně z těch hodnot v Intracel. cytokiny jsem o jednu hodnotu lepší, ty Interleukiny mám v cajku…alespoň něco. Jinak mám ještě pozitivní :
Subpopulace LYMFO:
IRI: 0,7 – [1,0..1,5
CD3+HLADR+: 19,8 %[8,0..15,0],
a pak tu autoimunitu ANAb IgG: sl.+zrn. – [0..0,9],
Anti-ENA ELISA: pozitiv. index, Anti-ENA SS-B:sl. pozit.- [0..0,9]
hele já malíčkový věřím, takže se moje imunita má proč bát ![]()
Já jí taky věřim a hrozně se na ní zas těšim…a ještě víc na výsledky. Ale vysnila jsem si dobrý výsledky…takže se musim maličko krotit.
Tak si pak povíme, jak to s náma zacloumalo.
Jdu k ní v 10hod…to mám bejt nalačno, nevíte?
@Izzz mě říkala, že na lačno být nemusíme, ale den předem nic tučnýho. Taky sním o „dobrém“ výsledku.
Určo zůstaneme ve spojení ![]()
@estrela píše:
@denisa 76 psalazjišťovala jsem náhodou nemáš něco podobného…ale máš něco jiného. A už vím, jaká autoimunitní nemoc to ve mě chrní…je to Sjögrenův syndrom (postižení slinných žláz, slzných žláz, kloubů) prý to jednou přijde…buď po porodu nebo po přechodu a je blbost nemít kvůli tomu děti prý by do toho Malíčková taky šla…takže baštím pilule.
Tak super a snad pilule zaberou
![]()
holky…TA MOJE HODNOTA LEZE DOLŮ!!!
![]()
první hodnoty byli: IFNg: 65,8 % [11,0..31,0], TNF ALFA: 78,1 %
a kontrolní: IFNg: 47,4 % [11,0..31,0], TNF ALFA: 59,2 % [12,0..44,0],
takže obě skoro o dvacet čísílek dole
ještě se čeká na čísla z autoimunity, ty budou koncem týdne. Jestli mi upraví dávkování se uvidí až dojde ten zbytek…ale jupííííííííííííííííí, já se moc bála, že to neklesne.Sioe ještě není vyhráno…ale…jak napsala…máme nakročeno správnou cestou
![]()
@estrela
tyjo!!! gratuluju!!! udělala jsi mi radost a ještě víc se těšim na kontrolní odběry, že mi to třeba taky sleze o 20 čísel! Jsi dobrá! ![]()
A brala jsi jen metypred? mě dala ještě pentomer
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď