Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak názor nebo doporučení není příkaz. Ty jsi rodič, který v konečném důsledku rozhoduje. Pokud jsi měla jiný pohled na věc a pořád ho máš jiný, tak si za ním budeš stát. Pokud jsi uznala, že ses mýlila, přiznáš to a budete s tim pracovat dále.
A pozorovala jsi za tu dobu na svém synovi, že ty psycholožky měly pravdu, nebo ne?
Tak za tohle asi postih neni. To je jen na tvem svedomi, zda se neco zanedbalo tim, ze jsi ignorovala diagnozu a doporuceni. Pises dost obecne, tak nevime ty dopady na dite
Taky jsem teď v situaci kdy odmítám další doporučení
, po třech letech lítání po nemocnicích a od čerta k ďáblu mám nějaké výsledky které vysvětlují synův stav a oni chtějí dělat další a další vyšetření znovu ( rozšířená genetika, znovu biopsie kůže, MR mozku) na kontroly poctivě chodíme, ale momentálně jsem toto odmítla s tím, že syn se vyvíjí, jde dopředu, sice pomalinku, ale jde. Každe vybočení z jeho stereotypu znamená zhoršení stavu nebo vrácení se o pár krůčků zpět. Narovinu jsem to řekla neurologovi ( na jeho onemocnění co našli léčba není ) a on souhlasil s mým názorem. Že by do něj teď momentálně také nevrtal a počkal by pár měsíců. Napsal mi to i do zprávy ze preferuji momentálně Wait And save nebo tak nějak a ostatní to prostě respektují. Samozřejmě jsem domluvená, že kdyby se vývoj zastavil nebo zhoršil, budeme to řešit hned. Záleží jak s těmi lidmi mluvíš a jak si to mezi sebou vykomunikujete
@izabe trvám si na tom, že jsem udělala dobře.
@Tarena myslím si, že své dítě znám a negativní dopady to nemělo.
@RajaMatangi myslím, že to je pořád stejné.
@Tarena píše: Více
Protože problémy má pořád stejné. Je to PPP, takže tam chodíme každý rok až dva.
@Anonymní píše: Více
A jaké to doporučení mělo být nebo čeho se týkalo?
Je teda celkem k zamyšlení, že se obě dvě psycholožky shodly na stejném názoru… ![]()
Asi bych to jejich doporučení jen tak ze stolu nesmetávala.
No to mi nedava smysl, kdyz stejne doporuceni ignorujes. Jaky to ma význam tam porad chodit?
To je povinne, nekde musis prokazat papír, ze jsi tam byla?
Když nenapíšeš, o co šlo, těžko ti někdo řekne názor. A moc nechápu, proč tam chodíš a zabíráš ostatním termíny, když se stejně neřídíš doporučením.
@Černá Madonna nedoporučily změnu školy, protože je silně úzkostný. My změnu školy udělali a za mě jsme udělali dobře.
@Tarena protože máme doporučení pro školu, to bez PPP nejde.
Tak pokud má problémy stále stejné, tak by bylo asi na místě, řídit se doporučením psychologů…
Jenomže, když to všechno bagatelizuješ, nemůžeš se divit tomu, že se to nikam neposouvá. Jinými slovy, si z nich děláš „dobrý den”.
Takový přístup přece nikam nevede. To je za mě ztráta času, který mohl být využit pro někoho, komu na tom doopravdy záleží. Nezlob se…
Zajímalo by mě, jestli to tu má někdo podobně, jak to dopadlo.
Byli jsme před rokem se synem v PPP a řešili jsme určitou věc, nechci být konkrétní a psycholožka měla jiný názor než já. Stejný názor jako psycholozka z PPP měla i klinická psycholožka, takže jsem vlastně neposlechla ani její doporučení.
Teď máme jít na kontrolní vyšetření a přiznávám, že mám obavu, jak bude reagovat.