Dvouletá dcera neposlouchá - první období vzdoru

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7989
6.10.14 00:16

@3HE :D, neříkám, že to funguje stoprocentně, ale funguje to dobře při třech dětech, děti mi všechno nasnáší a poslední, kdo je připraven jít ven je maminka :oops: :lol: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
665
6.10.14 17:51

Mluví už docela pěkně… Věci nepodává (když jí o něco poprosím, prostě říká NE), vše bojkotuje, bonbonek chce hned, zkoušela jsem toho už dost. Plakání za hračky taky nefunguje (zkouším to, když si třeba venku hraje s míčkem a pak ho tam nechá ležet a jde pryč). Na zadek párkrát dostala kvůli tomu oblékání, ano, občas je to sranda, ale když pak pospíchám a ona ani po půl hodině nahánění není ochotná se nechat obléct (peru se s ní při každém oblékání, řve, kope nohama, háže rukama), nebo se mi vzápětí vysvlékne, tak jí na zadek dám. Jinak děkuji za radu, že na úklidu ještě lpět nemusím - zkusím to a když to neklapne, tak to uklidím, jako to dělám dosud (nechce uklízet ani společně).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
6.10.14 21:50

@želvička28 Myslim,že ty sama by si se sebou něco měla dělat. Promin, ale nepřijde mi to normální a to dítě to ví. Děti jsou dost chytrý a tvoje dcera očividně z toho má srandu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
665
6.10.14 21:52
@annaei píše:
@želvička28 Myslim,že ty sama by si se sebou něco měla dělat. Promin, ale nepřijde mi to normální a to dítě to ví. Děti jsou dost chytrý a tvoje dcera očividně z toho má srandu

Tak teď opravdu nechápu - co ti nepřijde normální?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
6.10.14 21:57

@želvička28 Celý uplácení bonbonu mě přijde zoufalí. A dítě tu hru vyhraje. Proč by si měla plakat za hračky. Děláš ze svého dítěte nějaký nezvladatelnýho živla přitom jsi nenapsala nic, co by bylo vyjmečný. Prostě dítě v tomhle věku má rozumět, že se obléká, nemusí se umět oblect. To je, ale rodič kdo tohle musí se naučit zvládat. A když se řekne, že se jde oblekat tak by se i přes protest mělo se dítě donutit oblect. A časem pochopit, že se to musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
665
6.10.14 22:06
@annaei píše:
@želvička28 Celý uplácení bonbonu mě přijde zoufalí. A dítě tu hru vyhraje. Proč by si měla plakat za hračky. Děláš ze svého dítěte nějaký nezvladatelnýho živla přitom jsi nenapsala nic, co by bylo vyjmečný. Prostě dítě v tomhle věku má rozumět, že se obléká, nemusí se umět oblect. To je, ale rodič kdo tohle musí se naučit zvládat. A když se řekne, že se jde oblekat tak by se i přes protest mělo se dítě donutit oblect. A časem pochopit, že se to musí.

Ježiši… Tak na uplácení mi nepřijde nic nenormálního (donedávna fungovalo a v okolí funguje). To plakání za hračky tu někdo zmiňoval - já říkám hlavně, že se tam balónek, hračka apod.bude sama bát, aby se naučila, že nemůže věci nechávat venku. Nechci po dceři, aby se uměla sama obléct, to spíš ona chce vše sama, ale ještě to neumí… Prosila jsem o nějakou radu jak to správně zvládat, vím, že její chování není výjmečný… Poradím si nějak sama, neb mě tady chytračky jako vy jinak ukamenují :zed: A na plácnutí na zadek nebo přes ruku nevidím nic špatného - pokud Vám se to nelíbí je Váš problém :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
6.10.14 22:10

@želvička28 Tak se nechod radit, když vše víš. Nevidim jediný duvod, proč dítě musim uplacet proste jsem rodič, tak že musim autoritu si vydobit. Období, kdy dítě něco chce dělat a neumí je naprsto normální a vedu s tim denodenní diskuze o tom, že mu pomužu
Já ti dávám radu, jak to správně zvládatm, ale očividně jí přijmout nechceš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
665
6.10.14 22:17

Zatím jsem se dočetla od tebe pouze kritiku. Vím, že období sám/sama je úplně normální a správný - dcera pomoct věčinou nechce, je nešťastná a vzteklá, že jí to nejde, ale jakmile chceme pomoci, tak se vzteká ještě víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
665
6.10.14 22:20
@annaei
Vlastně jo - poradila jsi mi, že bych se sebou měla něo dělat :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
6.10.14 22:22

@želvička28 Tak musí člověk opatrně zkoušek pomoct, ale tak aby se pořád dítě cítilo, že to dělá samo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
6.10.14 22:37

@želvička28 Zkus taky s dítětem pořád mluvit vysvětlovat. pevně si stát za tim, co řekneš. Tak že když se jde pryč z hřiště tak se jde i kdyby řev byl jakkýkoliv. Ono se to píše jednoduše, ale vim, že v realitě je to mnohem těžší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1674
7.10.14 00:17

@želvička28
Auuu, vsechno spatne. Slysela jsi nekdy o knize Respektovat a byt respektovan? Ja to moc nemusim, prijde mi, ze podle toho vetsinou striktne jedou takovy ty kvetinovy matky a delaj to spatne a vychovavaj nezvladateln haranty. Ale tobe bych to doporucila. Aspon jako inspiraci pro celkovou zmenu pristupu k diteti, z toho jak dceru a vase spolecne (ne)fungovani popisujes, je mi smutno. Mam dcerku 21 mesicu. Docela dost se schoduju ve vycove s www.nevychova.cz Nemame s malou vetsi problemy, na vsem se vicemene dohodneme. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
7.10.14 00:46

Já mám tuhle knihu: http://knihy.cpress.cz/…ouchaly.html

neříkám, že s ní stojím uprostřed bytu a listuji jako ve slovníku - cože to mám teď udělat nebo říct :mrgreen:, ale pomohla mi hodně moc v pochopení dětského myšlení… a hned se mi s dětmi lépe jedná a je znát, že jim to vyhovuje, ptž na mne reagují :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
665
7.10.14 07:50

Děkuji moc všem za věcné rady a odkazy… Jinak jsem se právě někde doslechla, že se nemá lpět úplně na všem a má se dítěti někdy i ustupovat, tak nevím… Např. mu chci dát tenisky, ale ono chce holinky, tak mu dám holinky (pokud to ničemu nevadí). Samozřejmě mít několik pravidel, ve kterém člověk neustoupí :nevim: S hřištěm naštěstí problém nemíváme, to jí dokážu přivést na jiné myšlenky (zatím).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
7.10.14 14:01

@želvička28 taky nemusí jít nutně o ústupek… když je možnost dát jí na výběr.. které chceš tričko? a ukázat dvě tak at si vybere z těch dvou nabízených… nebo s těma botama - chce jiné… ano, ale a´t pěkně poprosí a poděkuje… aby nebylo podporováno to, že s tebou manipuluje…ono je to teď milé, že si vybírá botky, ale za pár měsíců ti bude poroučet :mrgreen: a jasně, že má právo na volbu obuvi - nám taky nikdo neporoučí, co si obout :mrgreen:, ale musí umět akceptovat tvoje vysvětlení, že třeba holínky jsou do deště a dnes přece neprší.. tak si vezmeš boty, podívej, jak jsou hezké, těší se, že je vezmeš na procházku, bla, bla bla :mrgreen: nebo když teda chce jinou obuv, tak poprosit a nevztekat se… atd.

Hlavně se vyhýbej pouhému poroučení… prostě normálně mluv - vysvětluj, zdůvodňuj… a neuplácej bonbonama, nevyhrožuj, že nebude bonbonek… a nedávej na zadek, to akorát dítěti ubližuje…

to jsou takové jednoduché věci… ale člověk si to ani neuvědomuje… právě proto jsem si koupila tu knížku, ptž to mě podporuje ve výchově… pročítám si ji párkrát týdně… důležité věci barevně označím a něco si třeba opíšu a dám na ledničku… a pak mám podpůrné informace kolem sebe a hned po ruce a jde to všechno lépe. V knížce prolistuji a přečtu si to barevně označené a hned jsem zase „nakopnutá“ do dalších nápadů trpělivosti ve výchově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí