Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky, máme problém. Chlap má narozeniny, a tak do práce chce donést zákusky. Naše potenciální švagrová je cukrárka. A tak jsem se jí zeptala, zda je ochotná nám udělat špičky, a věnečky. Prej není problém. Ale nastal problém. Dnes donesl chlapovo brácha na ochutnání nápln do špiček. Moc dobre věděl, ze to nese do práce. Jenze nevím jak je to mozné, ale v náplni je velkej poměr rumu, a pouští to vodu. Nevím jak je to mozné, po ochutnání je to hnusně horké. Nedá se to jíst. Celkem je špiček 41kusu.Ale to prece nemuze chlap dotáhnout do práce a nabídnout vedení. Otázka zní. Zaplatili by jste za Špičky které se nedají jíst..Které ani nemuze nabídnout.
![]()
Ne, reklamovala bych to. Kdyz to neumi udelat pozivatelne, musi pocitat se ztratami.
Taky bych to neplatila a cestou do práce se stavila někde v cukrárně. Já bych si na jejím místě o peníze za to nepovedené ani neřekla. ![]()
@patricie2014 A tak to dopadá, když člověk poptává příbuzenstvo. ![]()
Koupila bych nové. Nepovedené bych nesla na ochutnání budoucí švagrové a optala se, co tím zamýšlí. Je dost možné, že to ona ani neochutnala a neví o tom. Předpokládám, že si to zaplatit nedá.
No, chlap to má dotáhnout do práce v pátek. Jsem naštvaná, protoze mě to vjde dráz, jak v cukrárně. No poučila jsem se.
@patricie2014 píše:
No, chlap to má dotáhnout do práce v pátek. Jsem naštvaná, protoze mě to vjde dráz, jak v cukrárně. No poučila jsem se.
Třeba to fakt neví, že jsou nepoživatelné a udělala by jako náhradu jiné. ![]()
No to nám má dělat ještě věnečky.
Jenze to jsem jí volala asi pred hodinou, ale asi chrápe nebere to. A to na ty špičk koupila dvě sojové mouky, pritom to nechápu. Vaječák taky kupovala. nechápu na co, kdyz vaječnák se dá udělat, nevím no. A jak se dušovala ze ona to zvládne, ze je cukrárka ![]()
To, že je cukrářka, ještě neznamená, že je dobrá cukrářka… to jsou první zákusky, které jste od ní ochutnali, enbo normálně to jde, jen tohle něják odflákla? no a teda dala bych ochutnat bráchovi a jí co k tomu řeknou… ono jedna mámy známá se taky považuje za výbornou kuchařku a dycky si to jídlo upřímně pochválí, ale reakce okolí už tak nadšené nejsou…
@patricie2014 píše:
No to nám má dělat ještě věnečky.Jenze to jsem jí volala asi pred hodinou, ale asi chrápe nebere to. A to na ty špičk koupila dvě sojové mouky, pritom to nechápu. Vaječák taky kupovala. nechápu na co, kdyz vaječnák se dá udělat, nevím no. A jak se dušovala ze ona to zvládne, ze je cukrárka
no tak vaječnák se sice dá udělat, ale je to celkem pracné a je tam riziko, že se zdrcne. Dělám ho často. tohle bych jí nevyčítala.
Taky nechápu, proč jí vyčítáš, že chrápe.. Nesmí? ![]()
JInak bych jí zavolala nebo se s ní sešla a normálně bych jí to řekla. Pokud je normální, uzná, že se to nepovedlo a peníze chtít nebude
I když jakožto často pečící člověk moc nechápu, že to neochutnala a jestli to ochutnala, pak nechápu, že vám to dala
bych se styděla
@patricie2014 kdyby to nebyla potencionální švagrová určitě bych je vrátila, ale takhle, upřímně řečeno nevím, asi podle toho jaká je. Pokud by bylo dusno v rodině, tak bych je raději si nechala a příště už od ní nic nebrala.
@patricie2014 já bych jí to donesla, že se mi to zdá nějaké hořké, aby to ochutnala. Pokud o tom ví, tak to s ní a bude tvrdit, že se nic neděje, tam pak to bude buď na variantu naštvat jí, že jste jí prokoukli nebo dělat mrtvého brouka, zaplatit a už od ní nic nechtít. Nebo druhá možnost, neví o tom, zděsí se sama a samo peníze chtít nebude.
Kupovanému vaječňáku se taky nedivím, jak teď bývá horko, tak ten přeci jen víc vydrží.
Asi tak udělat takové mrchy cukrárna. Tak jim odmítnutí zaplatit ať si ty pohnusky nechají a buď dodají nové pořádané nebo nic nezaplatim.
Ale v rodině, v rámci zachování vztahu. Bych ji prachy dala, Zmetky zavezla prasatům někde a jela koupit do cukrárny nové a dalsim výtvorům od ní bych se vyhýbala, jak čert kříži.
@atominnka píše:
no tak vaječnák se sice dá udělat, ale je to celkem pracné a je tam riziko, že se zdrcne. Dělám ho často. tohle bych jí nevyčítala.
Taky nechápu, proč jí vyčítáš, že chrápe.. Nesmí?
JInak bych jí zavolala nebo se s ní sešla a normálně bych jí to řekla. Pokud je normální, uzná, že se to nepovedlo a peníze chtít nebudeI když jakožto často pečící člověk moc nechápu, že to neochutnala a jestli to ochutnala, pak nechápu, že vám to dala
bych se styděla
Tak né jasně, ze je to její věc. Jen mě to opravdu naštvalo, a ta nápln je zdrclá, vodnatá. To je právě poprvé co jsem od ní něco takového chtěla. No tchýně se totiz taky ptala švagra kolik bude chtít za t zákusky dohromady, a on ze to odhadovali tak na 1000kč dohromady s věnečkama. Jinak, ohledně vaječnáku jasně, někdo si netroufne beru to. Já vaječnák dělám právě taky skoro pravidelně. Tak mi to asi nepríjde. Šavgr má dojet právě dneska, tak mu to dám ochutnat. Hádku v rodině stoho dělat nebudu jako za to mi to nestojí, je to zbatečné.
@patricie2014 No já bych jí zkusila zavolat ještě jednou a pokud možno zatím nenaštvaným hlasem jí řekla, že ta náplň je zdrclá a jestli o tom ví a co navrhuje… Něco jako… Víš Máňo, asi je něco špatně…