Marcipán/ fondán

1289
17.6.15 08:19

Marcipan/ fondan

Ahoj.Mate nekdo recept na marcipan/fondan, ktery nelepi? Mam doma od Tescomy silikonove formy na marcipan. Maji ruzna pismenka a tvary a vselicos, a sablony na vzorovani marcipanu. Poradite, prosim, recept – marcipan/fondan – se kterym by to slo? Ja jsem dela dva, ale vzdy se to moc lepilo a z formy jsem nic nevyndala.Ani koupeny marcipan mi tam nesel.Mam toho hodne a je mi lito to nepouzivat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2926
17.6.15 08:22

Pokud ti marcipán lepí, přidej přesátý cukr a bude ok :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
17.6.15 08:28

Zkusila bych formičky vysypat škrobem :think:, já dávám Gustin - když vyvaluju placku, formičky nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4430
17.6.15 09:06

V návodu píší dát to na chvíli na mrazák a teprve pak vyklopit. Zkoušelas to?
Já to mám taky, ale ještě jsem to nepoužila…tak jsem taky zvědavá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.6.15 09:40

Recept nemám, ale jak píší holky. bud přidat curk a nebo si pomoci tím škrobem. Já když jsem něco takového dělala tak jsem si fondan koupila. Jednou jsem si koupila i marcipán, Ale s tím se mi špatně pracovala. takže už jen fondan

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
17.6.15 10:14

@mattez doma dělám marcipán na dort (potah) ze sušeného polotučného mléka, moučkového cukru a kapky vody. Mléko a mouka 1:1. S přidáním madlového aroma je výborný. Po a během zpracování hebké hmoty přidávám moučkový cukr, dokud hmota nepřestane lepit. Myslím, že pokud formičky vysypeš moučkovým cukrem a necháš je na vzduchu, že je potom vyklopíš v pohodě. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
15.11.15 23:13

recept marcipán

Ahoj našla jsem recept na marcipán..je sice takový jednoduchý…ale chutná mi..ale je v něm uvedeno že se marcipán může konzumovat až za 2dny..nevíte proč? http://recepty.vareni.cz/…anove-tvary/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
16.11.15 02:18

@claire2 Nevím, připadá mi to zvláštní. Dělám falešný marcipán podobně, akorát bez bílku, navíc dávám sirup (ten se dá nahradit medem), a smí se jíst hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
16.11.15 07:43

Možná je pak lepší, že trochu změkne? Nevím… taky dělám radši bez bílků, na 2 lžíce cukru, 2 lžíce suš. plnotuč. mléka, 1 lžíce vody a trochu mandlového aroma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
16.11.15 09:55

Já dělám falešný marcipán ze salka. Sladký je pro nás akorát, Já nerada dávám syrová vejce. Je dobrý rychlý, jednoduchý, http://www.mamincinyrecepty.cz/…pan-ze-salka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
19.11.16 07:40

Prosím mám dotaz, musím upéct dort páč mi nikdo neudělá, je toho všude ted nějak plno, docela se toho bojím, naposledy jsem dělala dort asi před 5lety, chci marcipánový, ale..kolik toho potřebuji na kulatý? a můžu potáhnout marcipánem a figurky fondánem nebo naopak? nebo spíš vše z jednoho druhu. nechci žádné fiurky, chci houslový klíč a noty vymodelovat, poradte prosím děkuji. a pokud by někdo měl dobrej tip na krém-lehké, ne máslové, takbych byla ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
19.11.16 09:16

@AdaNaty tak to hodně štěstí. Já s fondánem dělala jednou a už nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
19.11.16 09:34

Stačí půl kila toho marcipánu. Radši ale kvůli zdobení vzít ten větší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4607
19.11.16 09:52

@AdaNaty
Udělej si doma falešný fondan, dobre se s tím pracuje :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
19.11.16 10:35