Poraďte recept

2752
14.6.15 19:07

Poraďte recept

Ahoj děvčata jdu pro radu.
Včera slavil malej narozeniny a zbylo mi tu půl veky a celý toastový chléb a tak přemýšlím co s tím :think: strouhanky mám plno, chlebíčky už nikdo nechce a žemlovku nechtějí. Nemáte nějaký dobrý slaný recept na oběd nebo večeři jak to upotřebit??? díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
MarkétkaBeruška
14.6.15 19:35

Dělám zapečené tousty…

200g šunky nakrájíš na malé kostičky k tomu přidáš nastrouhaný sýr (stejný poměr) a cca 2 vejce - tak aby Ti vznikla taková mazlavá hmota…pak vezmeš ty veky, chleba jakékoliv pečivo, potřeš trochou kečupu (jestli máš ráda česnek můžeš i ten) a dáš na to tu směs, naskládáš na plech a při cca 180 stupňích pečeš cca 20 minut.

• Citovat
  • Upravit
14.6.15 19:40

Na oleji zpěnit cibulku, přidat strouhanku, maso (dávám nedojedené zbytky z jakékoli pečeně, ale je to jedno), vejce, sůl, pepř…a do vymazaného pekáče dát péct - je to taková nádivka ze strouhanky.

Nebo bych to obalila ve vajíčku a osmažila.

Taky můžeš udělat suché topinky a na ně nějakou směs - naše mamka strouhala měkký salám se sýrem, dala to na topinku, obrátila a zapekla…jestli rozumíš, jak to myslím.

A co třeba bylinkové máslo? Trochu roztavíš máslo, přidáš bylinky nebo koření podle chuti, namažeš a dáš zapéct do trouby. Můžeš na to přidat plátek sýra a slaniny - na způsob „anglického rohlíku“.

Nebo: nakrájet na kostičky, osmahnout a zalít rozkvedlaným vejcem - můžeš přidat mraženou zeleninu - hrášek, kukuřici, baby mrkvičku - a udělat takovou omeletu (já jí dělám s klasickým chlebem).

A nebo to dej do sáčku a šup s tím do mrazáku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
14.6.15 20:08

Běž s děckama za ovečkama, labutěma, prostě nějakých zvířectvem. Tak to děláme my. No a taky to někdy zamrazím. A nebo udělám sekačku. Prostě karboše. Rohlíky a veku nechávám na tu strouhanku, to ale nechceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
14.6.15 21:25

My milujeme mozzarelové toasty - do toastového chlebu dáš na každý plátek bazalku, osolíš, opepříš, mezi dáš mozzarelu, obalíš v hladké mouce smíchané s pepřem, následně ve vajíčku s trochou mléka a opečeš z obou stran na pánvi.

• Citovat
  • Upravit
2752
14.6.15 22:28

Holky díky za typ vyzkouším jak ty směsy, tak ten toast @Meha zní to fááákt dobře. Mrazák bohužel, mám ho teď naplněný, že jsem tam stěží dneska vyndala kostičku másla :,( ovečky tu máme ale malej se jich bojí, takže tam nechodíme. Suchej chleba a rohlíky nosíme pro prasátko sousedce ale tohle je s trvanlivostí ještě skoro týden, tak mi to bylo líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí