Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj děvčata jdu pro radu.
Včera slavil malej narozeniny a zbylo mi tu půl veky a celý toastový chléb a tak přemýšlím co s tím
strouhanky mám plno, chlebíčky už nikdo nechce a žemlovku nechtějí. Nemáte nějaký dobrý slaný recept na oběd nebo večeři jak to upotřebit??? díky
Dělám zapečené tousty…
200g šunky nakrájíš na malé kostičky k tomu přidáš nastrouhaný sýr (stejný poměr) a cca 2 vejce - tak aby Ti vznikla taková mazlavá hmota…pak vezmeš ty veky, chleba jakékoliv pečivo, potřeš trochou kečupu (jestli máš ráda česnek můžeš i ten) a dáš na to tu směs, naskládáš na plech a při cca 180 stupňích pečeš cca 20 minut.
Na oleji zpěnit cibulku, přidat strouhanku, maso (dávám nedojedené zbytky z jakékoli pečeně, ale je to jedno), vejce, sůl, pepř…a do vymazaného pekáče dát péct - je to taková nádivka ze strouhanky.
Nebo bych to obalila ve vajíčku a osmažila.
Taky můžeš udělat suché topinky a na ně nějakou směs - naše mamka strouhala měkký salám se sýrem, dala to na topinku, obrátila a zapekla…jestli rozumíš, jak to myslím.
A co třeba bylinkové máslo? Trochu roztavíš máslo, přidáš bylinky nebo koření podle chuti, namažeš a dáš zapéct do trouby. Můžeš na to přidat plátek sýra a slaniny - na způsob „anglického rohlíku“.
Nebo: nakrájet na kostičky, osmahnout a zalít rozkvedlaným vejcem - můžeš přidat mraženou zeleninu - hrášek, kukuřici, baby mrkvičku - a udělat takovou omeletu (já jí dělám s klasickým chlebem).
A nebo to dej do sáčku a šup s tím do mrazáku ![]()
Běž s děckama za ovečkama, labutěma, prostě nějakých zvířectvem. Tak to děláme my. No a taky to někdy zamrazím. A nebo udělám sekačku. Prostě karboše. Rohlíky a veku nechávám na tu strouhanku, to ale nechceš.
My milujeme mozzarelové toasty - do toastového chlebu dáš na každý plátek bazalku, osolíš, opepříš, mezi dáš mozzarelu, obalíš v hladké mouce smíchané s pepřem, následně ve vajíčku s trochou mléka a opečeš z obou stran na pánvi.
Holky díky za typ vyzkouším jak ty směsy, tak ten toast @Meha zní to fááákt dobře. Mrazák bohužel, mám ho teď naplněný, že jsem tam stěží dneska vyndala kostičku másla
ovečky tu máme ale malej se jich bojí, takže tam nechodíme. Suchej chleba a rohlíky nosíme pro prasátko sousedce ale tohle je s trvanlivostí ještě skoro týden, tak mi to bylo líto.