Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Pudloslava píše:
tahle věta je klíčová - pokud to má někdo obráceně, tak musí ta miminka bránit, protože v jeho očích jsou to lidi.já myslím, že ona se jen neobratně vyjádřila, zřejmě myslela, že potrat je vždy špatný, ale někdy je třeba k němu přistoupit, jako k menšímu zlu.
Jako když se rozdělí srostlá dvojčata, ikdyž je jasné, že jedno z nich zemře, protože jinak by zemřela obě. Nebo jako když se navede letadlo bez pilota s pasažéry do pouště, aby nespadlo na město.
mě to nějak vytočilo, zakladatelka je asi už tak v dost nepěkném psychickém stavu a ještě jí přidávat, že šla na potrat, mě přijde teda neempatické a sprosté.
Taky nejsem zastánce potratů, ale v tomto případě je to logické a správné řešení.
Jako u všeho by se mělo dbát na prevenci (antikoncepci), což jaksi u znásilnění nehrozí.
Zakladatelky je mi moc líto, já být na jejím místě, tak bych asi nebyla schopná dát dohromady souvislou větu.
Rýpalkám gratuluju k tomu, jak jsou dokonalé a kdyby chtěli medajli ať si řeknou, pošlu jim aspoň čokoládovou.
@Pudloslava píše:
Jinak tedy soudím, že by uživatelka lentilka a další měly zveřejnit nejakou baterii šablon k různým životním situacím, kam by pisatelky doplnily jen své jméno a aktuální data. Aby byly všechny příspěvky korektně zformulovanéprotože jinak se tomu přeci nedá věřit, Vždyť jsme přeci všechny stejné, je nám stejně, vzdělané jsme stejně a cítíme a uvažujeme také stejně, no ne?
@00nulka nějak nechápu, co řešíš. Předpokládám, že pokud se ti to stalo v nemocnici, tak jsi jim to, než jsi odešla řekla. Pokud ne, dojdi si ke svému lékaři a svěř se mu. S tím, že mu utrhli hlavu, no co jsi čekala? Stejně už jí ted nepotřebuje. No a to, že nebudeš mít v budoucnosti děti? S největší pravděpodobností ano, i když zvrtnout se může cokoliv.
@Enmamma píše:
Ne, naopak, já jsem velmi liberální věřící. Znásilnění je strašné a je mi líto, každé ženy, která si toto musela prožít. Nic to ale nemění na tom, že utrpení jednoho nikoho neopravňuje k tomu, aby působil utrpení druhému. Existuje možnost adopce. Existují baby boxy. Tím neříkám, že to je lehké rozhodnutí.
Promiň, ale je to postavené na hlavu. Říct znásilněné ženě, že to může dát do baby boxu.Ono takové těhotenství i porod může být jako pokračování násilí na ženě. Nehledě na to, že samotný porod je velmi invazivní na těle ženě. A kdyby ten porod byl velmi komplikovaný a ona by musela podstoupit císařský řez…Brrrrr. Měj rozum a nefilozofuj pitomosti.
@aiwwa píše:
Já jsem taky velmi liberální, ale s prominutím, co to meleš za srač-ky?
Takhle bys mohla mluvit jedině pokud bys měla vlastní zkušenost se znásilněním a následným porozením dítěte…
Oplodněné vajíčko není žádná lidská bytost. Je to „jen“ zárodek, plod.
A co radíš pokud těhotenství ohrožuje život matky?
No comment, reaguji jen na slušné příspěvky.
@Božislava píše:
Promiň, ale je to postavené na hlavu. Říct znásilněné ženě, že to může dát do baby boxu.Ono takové těhotenství i porod může být jako pokračování násilí na ženě. Nehledě na to, že samotný porod je velmi invazivní na těle ženě. A kdyby ten porod byl velmi komplikovaný a ona by musela podstoupit císařský řez…Brrrrr. Měj rozum a nefilozofuj pitomosti.
Chápu tvůj nesouhlas, ale žít eticky neznamená mít na růžích ustláno.
Pro mě je potrat nepřípustný. Pro někoho je to shluk buněk, každý to bereme jinak.Pro jednu je to dítě od zplození, pro druhou od pohybů, pro třetí od doby porodu. Já se řadím mezi ty první. Ale na druhou stranu si netroufám říct jak bych se zachovala kdyby dítě bylo zplozeno při znásilnění. Tam si myslím že se řešení potratem pochopit dá.
@Enmamma píše:
No comment, reaguji jen na slušné příspěvky.
Došly ti argumenty?
@Enmamma píše:
Chápu tvůj nesouhlas, ale žít eticky neznamená mít na růžích ustláno.
Tak jasně žít eticky neznamená mít na růžích ustláno. Nevím jestli je etické, vyžadovat po ostátních žít eticky. To ať se rozhodne každý sám. Nebo spíš v tomto případě sama. Ale rozhodně není etické vyžadovat etiku po ostátních zákazy nebo příkazy. Morální pravidla jsou pouze vodítkem, návodem nic víc. Není to vynucování. Je to možnost a každý má právo se rozhodnout z kterých možností si vybere.