Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@chs.jasmin píše:
Ahoj,to je hodně zvláštní příspěvek. Potrat se dělá tak, že se miminku (plodu - omlouvám se, ale budu nazývat miminkem) rozdrtí hlavička, a pak se mu háky většinou odstraní i ruce a nohy a tyto kousky se vysají, možná v ranném stádiu stačí jen ta rozdrcená hlavička. Po vysátí se ale vše kontroluje, dělá se ultrazvuk. Proto se mi zdá zvláštní, že by v těle zůstalo tělíčko plodu, které by z tebe pak vypadlo, aniž by tělo nějak reagovalo (kamarádka potratila, měla velmi silné horečky, strašný zánet právě z toho důvodu, že plod už nebyl schopný sám vyjít z těla - což by asi bylo i u tebe, když už bylo na tělíčku vše znatelné).
Nicméně pokud je to opravdu tak, tak bych rozhodně řešila s lékaři, že zákrok neudělali správně a je mi tě líto. Musel to být velmi nepříjemný zážitek.
To je hrozné, ten popis
. A zákrok dělají pod UTZ, ale mně při revizi dělohy vyndali miminko, ale nechali plodové obaly…sami uznali, že to někdo špatně zkontroloval…šupajdila jsem znovu na sál. Pak následovalo 5 měsíců depresí…miminko bylo vytoužené, potrat samovolný kolem 10tt…
Přijde mi to jako výmysl
pochybuju, že když jde někdo dobrovolně na potrat u těhotenství vzniklého ze znásilnění, bude o tom mluvit jako o miminku ![]()
@Lekninka91 píše:
Přijde mi to jako výmyslpochybuju, že když jde někdo dobrovolně na potrat u těhotenství vzniklého ze znásilnění, bude o tom mluvit jako o miminku
Bingo
![]()
@Lekninka91 píše:
Přijde mi to jako výmyslpochybuju, že když jde někdo dobrovolně na potrat u těhotenství vzniklého ze znásilnění, bude o tom mluvit jako o miminku
Leda, když viděla ten výsledek, že o tom začne mluvit jako o miminku, protože to měla na očích. Spíš měla zažalovat nemocnici za nepovedený zákrok, který může mít na psychiku stejné trauma jako hnusný zážitek v podobě znásilnění.
@Božislava I tak mi přijde jako blbost, že by tam nechali skoro celý ´´miminko´´..
Jako asi se to stát může, když jsou doktoři lemplové (sama mám za sebou dvě odfláknutý revize, akorát teda z jiného důvodu), ale i vzhledem k tomu celýmu příspěvku mi to přijde dost nepravděpodobný ![]()
@Lekninka91 píše:
@Božislava I tak mi přijde jako blbost, že by tam nechali skoro celý ´´miminko´´..Jako asi se to stát může, když jsou doktoři lemplové (sama mám za sebou dvě odfláknutý revize, akorát teda z jiného důvodu), ale i vzhledem k tomu celýmu příspěvku mi to přijde dost nepravděpodobný
Jako změna smýšlení o plodu je možná. Ve tvém případě nenastala, ale u ní ano. Příčinou změny smýšlení je šok z nepovedeného zákroku. Není na tom zas tak nic nepravděpodobného nebo nepochopitelného. Spíš by zakladatelka potřebovala uchlácholit, než ji zraňovat nedůvěrou.
@LAlezane píše:
Ty bys zase možná potraty přestala odsuzovat, kdyby ti kvůli nemožnosti jeho provedení zemřela dcera…
Nepřestala. Potrat považuji za vraždu za jakýchkoliv okolností.
@Enmamma píše:
Nepřestala. Potrat považuji za vraždu za jakýchkoliv okolností.
Existují morálně zdůvodněné potraty. Poškozený plod, riziko úmrtí rodičky a nebo znásilnění.
@jdukolem píše:
Ježíš to je strašlivě formulovaný příspěvek psát o potraceném plodu jako o miminku.. nebo jsem jen divná já?![]()
Já jsem před měsícem potratila v nemocnici ve sprše, byla jsem v 10 TT a taky o „tom“ nemluvím jako o plodu ale o mem miminku.Byl to už človíček s očima, prstikama…I když hodně zmenšený
. Po tom, co píšete jsem ráda, že se to stalo takhle.Je to smutný příběh, přeji ti, aby ses z toho brzy vzpamatovala.
@Enmamma To jsi nějaká militantní, náboženská fanatička? Potraty odsuzují z jakéhokoliv důvodu.
Kdyz pominu celkově vyjadřování tazatelky, a celkový dojem, ktery to na me dela, tak říct, že neuznávám potrat po znásilnění může jen osoba, který to znásilnění nehrozi ani po tmě
![]()
Nevím jestli někdo zakladatelce psal to nejdůležitěšjší -rozhodně zajdi k lékaři na ultrazvuk.
@Tiffany1 píše:
@Enmamma To jsi nějaká militantní, náboženská fanatička? Potraty odsuzují z jakéhokoliv důvodu.
Kdyz pominu celkově vyjadřování tazatelky, a celkový dojem, ktery to na me dela, tak říct, že neuznávám potrat po znásilnění může jen osoba, který to znásilnění nehrozi ani po tmě![]()
Ne, naopak, já jsem velmi liberální věřící. Znásilnění je strašné a je mi líto, každé ženy, která si toto musela prožít. Nic to ale nemění na tom, že utrpení jednoho nikoho neopravňuje k tomu, aby působil utrpení druhému. Existuje možnost adopce. Existují baby boxy. Tím neříkám, že to je lehké rozhodnutí.
@Enmamma píše:
Ne, naopak, já jsem velmi liberální věřící. Znásilnění je strašné a je mi líto, každé ženy, která si toto musela prožít. Nic to ale nemění na tom, že utrpení jednoho nikoho neopravňuje k tomu, aby působil utrpení druhému. Existuje možnost adopce. Existují baby boxy. Tím neříkám, že to je lehké rozhodnutí.
Já jsem taky velmi liberální, ale s prominutím, co to meleš za srač-ky?
Takhle bys mohla mluvit jedině pokud bys měla vlastní zkušenost se znásilněním a následným porozením dítěte…
Oplodněné vajíčko není žádná lidská bytost. Je to „jen“ zárodek, plod.
A co radíš pokud těhotenství ohrožuje život matky?
@aiwwa píše:
Já jsem taky velmi liberální, ale s prominutím, co to meleš za srač-ky?
Takhle bys mohla mluvit jedině pokud bys měla vlastní zkušenost se znásilněním a následným porozením dítěte…
Oplodněné vajíčko není žádná lidská bytost. Je to „jen“ zárodek, plod.
A co radíš pokud těhotenství ohrožuje život matky?
tahle věta je klíčová - pokud to má někdo obráceně, tak musí ta miminka bránit, protože v jeho očích jsou to lidi.
já myslím, že ona se jen neobratně vyjádřila, zřejmě myslela, že potrat je vždy špatný, ale někdy je třeba k němu přistoupit, jako k menšímu zlu.
Jako když se rozdělí srostlá dvojčata, ikdyž je jasné, že jedno z nich zemře, protože jinak by zemřela obě. Nebo jako když se navede letadlo bez pilota s pasažéry do pouště, aby nespadlo na město.
Jinak tedy soudím, že by uživatelka lentilka a další měly zveřejnit nejakou baterii šablon k různým životním situacím, kam by pisatelky doplnily jen své jméno a aktuální data. Aby byly všechny příspěvky korektně zformulované
protože jinak se tomu přeci nedá věřit, Vždyť jsme přeci všechny stejné, je nám stejně, vzdělané jsme stejně a cítíme a uvažujeme také stejně, no ne?