Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dobrý den… Byla jsem na potratu kde měli zárodek miminka vyndat…ale nechali ho uvnitř druhý den ráno když jsem měla jít domů tak jsem zárodek miminka „vyčůrala“ měla jsem před tím strašný bolesti v podbřišku… A když jsem miminko vyčůrala mělo ručičky, nožičky a byla vidět páteř ale problém je že nemělo hlavu.
Myslíme si s mamkou a přítelem že to v nemocnici udělaly špatně a miminku hlavičku utrhly… Důvod proč jsem šla na potrat byl ten že jsem byla znásilněná a dítě teď opravdu nechci a určitě ne s někým kdo ošuk* každou… A bojím se abych neměla někdy potom problém s otěhotněním… ![]()
potrat je o tom ze ho roztrhaji a vysaji ne?
A vycurat si ho nemohla, dite neroste v mocaku
zejo
Příspěvek upraven 05.10.17 v 21:00
@00nulka Hlava se u potratu běžně rozmáčkne, protože už je příliš velká. Takže není nijak divné, že ji dítě nemělo.
@jahuhudka Nejspíš ho právě špatně vysáli, bych si tak tipla. A
Ježíš to je strašlivě formulovaný příspěvek psát o potraceném plodu jako o miminku.. nebo jsem jen divná já?
![]()
Chápu, žes v takovém případě dítě nechtěla. Ale jsi jedna z mála, která má šanci si na tomto nepovedeném zákroku uvědomit, co dělá opravdu potrat s dítětem. Protože nepovedené na tom je pouze to, žes toho byla svědkem, ostatní odpovídá skutečnosti. Možná, že ti to otevře oči a staneš se jednou z těch, která potrat přestane obhajovat.
Jinak to moc nesedí, to vypadlo teda v nemocnici a ty jsi to zkoumala a neukázala lékaři?
Ahoj,
to je hodně zvláštní příspěvek. Potrat se dělá tak, že se miminku (plodu - omlouvám se, ale budu nazývat miminkem) rozdrtí hlavička, a pak se mu háky většinou odstraní i ruce a nohy a tyto kousky se vysají, možná v ranném stádiu stačí jen ta rozdrcená hlavička. Po vysátí se ale vše kontroluje, dělá se ultrazvuk. Proto se mi zdá zvláštní, že by v těle zůstalo tělíčko plodu, které by z tebe pak vypadlo, aniž by tělo nějak reagovalo (kamarádka potratila, měla velmi silné horečky, strašný zánet právě z toho důvodu, že plod už nebyl schopný sám vyjít z těla - což by asi bylo i u tebe, když už bylo na tělíčku vše znatelné).
Nicméně pokud je to opravdu tak, tak bych rozhodně řešila s lékaři, že zákrok neudělali správně a je mi tě líto. Musel to být velmi nepříjemný zážitek.
@Enmamma píše:
Možná, že ti to otevře oči a staneš se jednou z těch, která potrat přestane obhajovat.
Ty bys zase možná potraty přestala odsuzovat, kdyby ti kvůli nemožnosti jeho provedení zemřela dcera…
Teda pardon, ale takhle zprasený příspěvek jsem už dlouho nečetla. o jeho věrohodnosti nemluvě ![]()