Nepovinná očkování

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
993
25.4.10 13:03

Nepovinná očkování a Priorix-Tetra

Ahoj holky, máme 13-ti měsíční dceru a zvažujeme jaká nepovinná očkování zvolit. Zajímaly by mě vaše názory na různá nepovinná očkování a co jste zvolili vy.
A ještě bych se chtěla zeptat na váš názor na očkování Priorix-Tetra, nabídla mi to doktorka, že je v tom očkování i proti planým neštovicím, ale stojí to kolem 2000Kč. Teda já nevim, ale očkovat proti neštovicím se mi zdá fakt zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
FloraBolger
25.4.10 14:27

Já synka nechala „nadstandartně“ očkovat jen proti žloutence typu A…a co se týká očkování proti planým neštovicím - my je prodělali před bezmála dvěmi lety. Maty je dostal na začátku léta, museli jsme být 3 týdny doma (protože byla vedra a sluníčko) a to jsem se zařekla, že druhé dítko naočkovat nechám…ale pravděpodobně názor změním a nechám, ať si to dcerka/syn prodělá :wink:

• Citovat
  • Upravit
1100
25.4.10 14:38

Máme navíc žloutenku, žádná další. Dr mi naopak doporučila neočkovat protože Vítek je zdravej na nemocnost si stěžovat nemůžu. Zato je to čunís a volíže kdeco :roll: Ještě dám klíště - to určitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xzuzkax
25.4.10 16:23

Ahoj! Já mám dcerku naočkovanou proti neštovicím. To ale neznamená že je nedostane. Dostane, ale měly by mít lehčí průběh.

• Citovat
  • Upravit
6545
25.4.10 16:25

Starší holka dostala ve školkovém věku meningokoka a žloutenku A.

Mladší nemá doočkovanou ani hexu, pak se chystáme na Trivivac ( nebudem mít priorix). Jiné očkováníu ní zatím nepadá v úvahu. Jedině jsem zvažovala nějakýho pneumokoka, protože začala hodně trpět na záněty uší, ale nakonec to prozatím nedám, protože ve výtěru z ucha neměla vůbec pneumokoka, ale jinoubreberu, na kterou se neočkuje, takže bych si nepomohla.

Výhledově u holek zvážím očkování neštovic, ale to tak v době před pubertou, kolem 10 orku, pokud je neprodělají samy. A předcházet tomu bude odběr krve na stanovení protilátek, jestli je náhodou neprodělaly skrytě, abych je zbytečně nezatěžovala očkem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
25.4.10 16:26

Jo a osobně - pokud bych se rozhodla, že chci očkovat neštovice, nedám to dohromady s priorixem, alébrž v náležitě dlouhém odstupu zvlášť

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5239
25.4.10 17:49

Ahoj,

my jsme nechali Denisku navíc naočkovat Synflorixem a právě Priorixem Tetra. Nechci, aby zbytečně procházela nemocemi, když nemusí. :wink: Např. neštovice. Já sama jsem je neměla, a tak mě očkování čeká taky. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xzuzkax
25.4.10 17:57

Jo, proti pneumokoku jsme taky očkovaný! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
21994
25.4.10 18:34

Helenka je očkovaná proti pneumokoku (Prevenar), neštovicím (Varilrix) a meningokoku (Neisvac), příští týden dostane žloutenku (Havrix).

Mareček dostává Synflorix a dostane Priorix Tetra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44181
25.4.10 18:44

Adámek je očkovaný proti pneumokokům(Prevenar),žloutence(Havrix),meningokoku(Neisvac)

Emička má 3 dávky hexavakcíny a Prevenar,dostala priorix,neštovice prodělala..Časem určitě naočkujeme žloutenku a meningokoka.Bývá často nemocná,až po ukončení základního očkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9404
25.4.10 20:23

Kačenka má zatím navíc jen Priorix tetra, očko proti neštovicím rozhodně doporučuju, práve je máme, nejdřív starší Kubík, po 14 dnech Kačka - má 4 pupínky, žádné teploty :palec: měla zatím jen jednu dávku, možná po druhé by je neměla vůbec.....

Čeká jí ještě klíšťovka, jsme z JČ, tady se to klíšťatama hemží…

Kuba má kromě té klíšťovky ještě meningogoka, víceméně náhodou, šli jsem na žloutenku A a momentálně nebyla, tak jsem využila, že byl na očko psychicky připravenej :wink: , žloutenku ale ještě dáme, kouše si totiž nehty :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
993
25.4.10 20:25

Děkuji všem za názory a rady. Určitě jste nám usnadnili rozhodování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21509
25.4.10 21:12

Klárka je ještě ta skupina, kdy nebyl dotovaný Priorix, takže jsem jí ho nechala nadstandartně. Jinak teď máme objednanou žloutenku A (jen se tam musíme dokopat). chtěla jsem očkovat neštovice, ale než jsem se stihla s doktorkou domluvit, tak mi je malá přinesla a naštěstí u ní byl velmi slabý průběh. Druhé ale nechám určitě naočkovat. Moje doktorka jinak nic moc navíc nedoporučuje, že je to zbytečné zatěžování organismu, takže meningokoka necháme až na pubertu a klíšťovku taky. sicě jezdíme na vysočinu, ale i po celoprázdninovém běhání po zahradě a s kočkou žádné klíště neměla - používáme repelenty.
Jinak si taky myslím, že není moc dobré dávat rovnou priorix tetra. dala bych klasický a s odstupem samostatné neštovice. Klárka nikdy neměla reakce na očkování kromě priorixu. Tohle je dost silná vakcína sama o sobě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
25.4.10 22:07

Holky nechávate naočkovat kvůli klíšťatům?

Jinak my mamé Prevenar a budem jeste žloutenku A - ale obojí kvůli ceste do afriky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
25.4.10 22:12

ne, klíšťovku dávat nebudu. Doporučuje se spíš naočkovat dospělého

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie