Hexa a Synflorix

258
12.4.10 20:15

HEXA A SYNFLORIX

Milé maminky, potřebuji poradit a diskuzi přímo o téhle kombinaci vakcín jsem zde nenašla…
Malému jsou 4 měsíce a dnes byl poprvé očkován hexavakcínou společně se Synflorixem … asi 2 hodiny po očkování byla hrozná reakce, pláč a pláč, nebo řev a řev, nechtěl ani pochovat, ani ležet… nevím jestli ho místa vpichu bolí a víc asi levá nožička kde je myslím Hexa… zatím má 37,5…právě se napapal a slabě usnul ale při přebalování a jakémkoliv pohybu křičí, neníto pláč ale křik a já nevím jak ho utišit, jak pomoct… je taková reakce normální a jak dlouho bude trvat? Myslela jsem že hexa je šetrná ale dočetla jsem se že reakce jsou bolestivé..... může mít i jiné nežádoucí účinky? Moc děkuji za odpovědi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65395
12.4.10 20:20

Jani,my jsme teda vždy nechali očkovat zvlášt…po 14ti dnech,aby to neměl najednou…
a na místo vpichu jsem dávala studený obklad…
jinak nevím… snad to zvládnete…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
12.4.10 20:23

Četla jsem, že po očkování Hexou některé děti řvou i hodiny v kuse :-( Asi bych volala na pohotovost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
12.4.10 20:27

Ja davam na doporuceni dr. vzdy pred ockovanim jako prevenci nezadoucich ucinku homeopatika - Thuya Occidentalis (5 kulicek rozpustenych ve lzizce vody) 9ch den pred ockovanim, 15 ch v den ockovani a 30 ch den po ockovani a nikdy zadna reakce nebyla, nevim jestli to bylo homeopatiky, ale proc je nedat ze? Koupila jsem je normalne v lekarne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
12.4.10 20:29

Já bych nikam zatím nevolala a snažila bych se být v klidu.Emička měla dohromady hexavakcínu a prevenar,měla vždy jeden den po očkování teplotu kolem 39.

Místo vpichu měla zarudlé,večer po očkování napuchlé a horké,pak ještě pár dní zatvrdlé

Ptala jsem se dr.,jestli je lepší očkovat dohromady nebo zvlášť.Dr.říkala,že dohromady,protože hexa je kombinace látky proti 6 nemocem,Prevenar jen proti jedné.Dohromady se to očkuje běžně.

Věřím,že to zvládnete.Některé děti to snáší lépe,některé hůře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6243
12.4.10 20:32

Ahoj, malej je naočkovanej také touto kombinací a už má za sebou všechny 3 dávky. Očkování Hexa i Synflorix bylo vždy najednou, ale reakci jsme neměli téměř žádnou, takže ti bohužel moc neporadím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
12.4.10 20:34

Myslím, že za všechno může Hexa. První měl kluk zvlášť jen hexu, reakce byla. Poslední synflorix byl zase bez hexy a bez problémů. Kluk měl jen teplotu, jinak se tvářil ale normálně. Za telefon na pohotovost nic nedáš, ale myslím, že je to normální. Zkus změřit teplotu, pokud bude na 38 po odečtu, doporučila mi doktorka paralenový čípek.

• Citovat
  • Upravit
23847
12.4.10 20:37

Tak takhle drsná reakce u nás nebyla (měli jsme Hexu s Prevenarem) a mudr říkala, že do 36 hodin se projevují ty vedlejší reakce. Je fakt, že bolestivější byla Hexa, to bylo vidět, že nožička bolí a měl okolo flíček. Taky mi mudr říkala, že při horečce, nebo při velkém podráždění mám dát Paralen, ale tím se snižuje i účinnost očkování. Příště bych to nechala radši očkovat zvlášť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
12.4.10 20:38

neutišitelný pláč po dobu 3hodin a více se považuje za vedlejší účinek Hexy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
12.4.10 20:43

Reakce je to úplně normální… my jsme měli také Hexu společně se Synflorixem, malý už má za sebou 2 dávky a zatím je snesl naprosto bez reakce. Ale sestřička pokaždé upozorňuje, že reakce bývají a že ty injekce jsou bolestivé (i místa vpichu).
Také doporučila dát malému preventivně na noc půlku čípku Nurofen… ani ne tak na teplotu, ale hlavně že mu to pomůže od bolesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8049
12.4.10 20:48

Tak my máme taky tuhle kombinaci a už 3.dávku za sebou a u té první byla naprosto stejná reakce. Při očkování ani nekníkla, ale pár hodin na to začala hrozně plakat. To ani nebyl normální pláč. Úplně vzlykala, že jsem jí takhle ještě neslyšela :nevim: Na nožky jsem jí pomalu nemohla ani sáhnout, což byl problém, když jsem jí při chování chtěla uklidnit. Každý dotek nohou jí nejspíš bolel. Bylo vidět, že se jí chce hrozně spinkat, ale nejspíš bolestí nemohla zabrat. Když se jí to pak jednou podařilo aspoň na 20 minut usnout, tak už bylo vidět, že se jí kapku ulevilo. Večer teplota do 39 stupňů. Ráno už pak všechno v pohodě. Jako by se nic nedělo!!
Další 2 dávky už byly bez problémů, jen na večer vždycky trošku zvýšená teplota. Tak držím palce ať to zvládnete…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
12.4.10 20:59

Ahojky, děkuji za reakce, běhám sem tam… malý má 38.6, takže po odečtu 38,1… jenže mám doma Paralen čípky a jsou od 7kg..... malý má 6,6kg, mám dát jen půlku nebo celý … může mít i těch 39 a jak často mám měřit? Je to mé druhé dítko, ale první měl tehdy jednu vakcínu a nic jen teplotu do 38..... Martínek má bolavou vážně jen tu levou nožičku i ten vpich po odstranění náplasti je více rozlezlý tak to bude určitě ta hexa… ach jo, pořád musíme něco mít a když si představím tyhle reakce ještě další dva měsíce tak nevím jak to zvládnu… nebo spíš ten malej… už to že očkování máme o měsíc později …a asi má průjem, ale to k tomu patří že? děkuji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
12.4.10 21:13

dala bych celý čípek.

Bolení bych chladila. Mladší dceří se tedy otok po hexe zvětšoval týden a pak další dva pomalinku mizel.

Vzhledem k tomu, že navíc měla reakci po hexe na TBC, už jí pak nedostala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
12.4.10 21:22

Hm, tak na to jsem zvědavá! Příští týden jdeme na Hexu + Synflorix… 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
12.4.10 21:24

to jde, nedat další hexu? náš synek měl odložené očkování právě kvůli nezahojenému ramínku po TBC teď se tedy děsím aby neměl ještě nějakou reakci i na tohle, to pak nevím co dál… tak jsem dala půlku čípku a změřím ho do dvou hodin… pak dám raději celý… moc děkuji maminky že pomáháte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek