Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj Heleeno,
Jsem tu na diskuzi poprve. Cetla jsem tvuj prispevek o Hexa vakcine a homeopatika Thuya Occidentalis. Uz je mam koupena v lekarne. Davis Jen 5 kulicek rozpustenych ve vode 9ch den pred, 15ch v den ockovani a 30ch po ockovani? Jenom jednou? Nebo treba nekolikrat za den? Diky moc za info. Cheka nas hexa v pondeli 14-1-2013 a pak za 14 din prevenar13..
Diky moc za info,
Oli
Taky by mě to zajímalo. A homeopatika se můžou dávat od narození? Jsou nám 2 měsíce a čeká nás první očkování..Díky
Mně napsala doktorka co se zabývá homeopatii Thuyu 30ch a dávkování- těsně před ockovanim 3kulicky rozpustit v kojen.vode a podat.pak každy týden 3rozpustene kuličky až do konce ockovani
Ahoj holky poradíte mi? mám tříměsíční holčičku a zíra by nás mělo čekat očkování hexou a synflorixem, ted nevím zda ten synflorix dát? zdá se mi to brzo abych do malinký nechala nacpat tolika bacilů najednou, četla sem že synflorix se přenáší nejčastěji dětmi ( Takovéto nosičství se často vyskytuje u malých dětí a bakterie se tak na další děti mohou přenést dotykem nebo kašlem. Děti se mohou nakazit při kontaktu se starším sourozencem či v dětských kolektivech, jeslích nebo školkách.)zatím je jedináče a nikam mezi děti nechodí/me tak mi to přijde zbytečné a když ji nechám naočkovat tak co když si ty protilátky nevytvoří a prodělá mi to? samozřejmě chci pro svoji dceru jen to nejlepší ale furt mám pochybnosti
můžu znát váš nazor?
![]()
No pokud očkovat pneumokoky a nelimitují Tě finance, volila bych spíše Prevenar13 z důvodu širšího pokrytí (více serotypů).
Očkovat lze najednou s hexou, zde je vyšší riziko teplotní reakce po očkování.
Pneumokoky může na dítě naprskat kdokoliv, nejen jiné děti.
Očkují se kojenci, protože invazivní pneumokokové onemocnění jsou u malých dětí závažné. Ochrana po očkování není u žádné vakcíny stoprocentní, jaký by byl event. průběh u nevytvořených protilátek Ti nikdo neřekne.
Moje děti mají Prevenar13, odděleně od hexy. Bez problémů.
My ted byly na preočkováni v roce a měl reakci až ted pred tim ne asi to bude tim, že už se hejbe
a nevydrzi v klidu
Ahoj, minulý týden jsme očkovali synflorixem (miminko 3,5 měsíce). Dr nám doporučila příští týden očkovat první hexavakcínou.. Do teď jsme hexu odkládali.. Měli jste nějaké vedlejší účinky po kombinaci synflorixu a po 14. dnech hexu? Mám z toho opravdu hrůzu.. viz. např. tento článek: https://rotter.blog.idnes.cz/blog.aspx?…… Ten Prevenar je vlastně skoro to samé co synflorix.. Vím, že se nemůže věřit všemu, ale stejně..
Stejně jednou budeme muset očkovat.. Ptala jsem se dr na 2+1 a řekla mi, že to v žádném případě očkovat nebude, že prostě musí 3+1 a že to je hotová věc..
Já nechávala očkovat najednou Hexu i prevenar od 2.měsíce a bez jakékoliv reakce.
@Lenka Sombergová píše:
Já nechávala očkovat najednou Hexu i prevenar od 2.měsíce a bez jakékoliv reakce.
Taktéž najednou a bez reakce
@Gortyna píše:
Taktéž najednou a bez reakce
My taky najednou a taky bez reakce
Pokud chceš očkovat 2+1 tak ti do toho doktorka nemá co mluvit.
Ahoj doktorka ti nemůže nutit schéma 3+1, může ti ho doporučit. Já ockuji 2+1 a jsem ráda, podepsala jsem MUDr papír a je to. Od roku 2018 to bude možné a schválené od státu. Co se týče 14 denního rozestupu, je to běžná praxe. I když, co jsem četla ohledně synflorixu, tak je proti 10 kmenům buněk a existuje přes 90 kmenům. Takže je to minimum a doporučuje se Prevenar ( když už). Držím palce! ![]()