Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, chci se zeptat, malé je 14m… Jsem zaměstnana na dobu neurčitou, nárok na mateřskou jsem měla..do 5m malé jsem brala mateřskou a pak přešla na rodičovskou kterou jsem si vyřídila do 3 let malé..a ted ten problém, paní ze mzdové mi volala když se malá narodila abych jí poslala rodný list ofocený a ted vůbec nevím zda se mě ptala do kdy budu doma, mam ale pocit že jsem jí řekla že to mam do 3 let, ale chtěla po mě pouze rodný list nic víc a ted sem někde četla že si musím písemně požádat o rodičovskou dovolenou a to ja neudělala
takže nevím co ted, malé je už 14m…zaměstnavatel se mi od tej doby neozval, a že mi hned volala pořad jestli už jsem porodila tenkrat, tak si říkam že kdyby něco bylo blbě tak by volala…:-( jak jste to měli vy ted někdy děkuji
Sorry ty ses ptala o neco jinyho. O penize nejde jen o tu dovolenou?
Ne o peníze nejde to je v poho tomu rozumím, mě šlo o tu rodič. dovolenou že jsem nepožadala zaměstnavatele, když bylo malé 5m..
U obou deti jsem u zamestnavatele podepisovala papir, kde bylo datum, kdy mi konci RD.
Ja mam pravě zaměstnavatele přes 200km kde ma sídlo..tam se i tak nedostanu
Já jsem zaměstnavateli posílala písemnou žádost normálně poštou. Ale nevím jestli je nutná písemná forma, třeba to paní ze mzdovky prostě napsala do tvé osobní složky a víc nemusíš řešit. Zavolej jí, zeptej se…
My měli raky papír, bylo to zaroven i s zadosti, jestli chces vybrat dovolenou. Ale nase sekretarka v te dove byla super. Se vsim poradila, vysvetlila zadrhele… Zkus ucetni zavolat zeptat se
@Caborina mě poslal zaměstnavatel poštou papír, kde jsem vyplnila data syna a do kdy budu doma a poslala zpět. Taky ho mám 200km.
Tak buď jim zavolej nebo napiš dopis, kde žádáš o rodič. dovolenou a je to.
@lucie.edgar mě pravě nic neposlal, ja tam zítra zavolam, po mě chtěla paní ze mzdovky jen rodný list když se malá narodila a prej více nechce tak nevím jako…Malé je už 14m
docela brzo to budu řešit…pravě předtím jak řekla že rodný list stačí a pak kamaradka řekla že o ní žadala tak jsem z toho na palici
Kamarádka to kdysi taky řešila, pokud to pořád platí, tak vlastně nemusíš zaměstnavateli rodičovskou hlásit. Ta ti automaticky navazuje na mateřskou. Jenom pokud by ses chtěla vracet hned po dvou letech, nebo naopak po čtyřech.