Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Né opravdu nemusí…já teda už dávno nejsem na Rd, ale lidí kterým můžu opravdu věřit je taky málo…netrap se tim ![]()
Ja na materske jsem a taky sem v tom dost sama. Pro kamarady pred ditetem nejsem dost atraktivni, pritom s malym stale neco podnikam. Chodime vsude mozne, chodi se mnou i do podnikani atd, takze opravdu se muj svet netoci jen kolem plen a mlika, ale bohuzel tech lidi kolem me je tak malo, s kym si muzu normalne popovidat… Jinak ja si rada podrbu
Ale nemam rada tyhle slepicarny o x kamaradkach…
Přesně, mám to asi jako Vy a nemrzí Vás to občas?? Já si kolikrát říkám, že jsem se narodila ve špatné době ![]()
@Anonymní píše:
Přesně, mám to asi jako Vy a nemrzí Vás to občas?? Já si kolikrát říkám, že jsem se narodila ve špatné době
muze te ujistit, ze tyhle drbaci spolky byly vzdycky a myslim dokonce, ze vic driv nez dneska. drive se dbaly sousedky, pribuzne, zname, matky spoluzaku… dneska si aspon cast lidi vybije sve „potreby“ na netu, bud v diskuzich nebo pod clanky o „celebritach“ a v realu mi prijde, ze si dost lidi jde po svem.
jinak ja taky doma s detma, ale na kamaradky nemam totalne cas, takze me to nejak nepali. praktikuju spis ty virtualni pratelstvi ![]()
@Anonymní píše:
Přesně, mám to asi jako Vy a nemrzí Vás to občas?? Já si kolikrát říkám, že jsem se narodila ve špatné době
No mrzi, ale prdim na ty lidi… Nema cenu se tim trapit, protoze az me maly odroste a budu mit nove pratele, zabrednou do tehle samoty oni, az budou mit male deti
Pokud jsi z Prahy, tak klidne napis do zprav. U nas neni moc kamaradskych matek ![]()
Kamarádky, ty opravdové mi zůstaly, spíš se mi změnil okruh známých, ale ti co zmizeli mi nechybí.
S někrerými babami na MD je to těžké. Měla jsem 4 kamarádky, co otěhotněly a od té doby se s nimi nedalo o ničem bavit. Pořád řešily jen sebe a břicho
pak přišly děti a bylo to ještě horší. Takový kydy co řešily pořád a neustále
kakáníčka, prdíčky, a malý toto a támhleto, takže člověk jen seděl a poslouchal ten šílený mateřský slovník ![]()
A pak přišlo na řadu : a ty ještě nechceš jo, vždyť je to krásné, a proč a proč a proč nechceš, máš bydlení, dobrou práci, tak prooooč? Je ti 26, už máš na to nejvyšší věk
a podobné exkrementy. Kdo to má furt dokola poslouchat
a pomlouvání ostatních? Na denním pořádku…
Teď těhotná jsem a doufám, že se ze mě nikdy nestane taková slepice…
Ne bohužel, jsem z Vysočiny, jako dost mě to mrzí…Přijde mi prostě že jsem jiná a také mě to třeba mrzí z toho důvodu, že opravdu jsem sama na vše, rodina daleko, manžel je v práci a přeci jen je to manžel, že, chápete mě??
@Šmoulice Tak teď mi mluvíte z duše, přesně to samé mám také tak, enedalo se s nimi ani bavit a samé hovinka, papani, atd…Necítíte se sama? Mám pocit, že to máme podobně
Ono je to tak, že pokud kamarádka je v jiné životním období, že to prostě už moc nejde dohromady..
já když jsem děti neměla a kamarádka ano, tak jsem se s ní horzně nudila.. Protože jsem chtěla rozebírat klasické věci- jako mladá holka a ne, kolik UM, kolik stojí plenky atd. v té době mě to nic neříkalo..
Pak když ji děti odrostly a chtěla žít, tak já zase měla dítě a zase ji to nebavilo.
Já mám jednu známou co se stýkáme tak jednou za dva měsíce, proberem kde co… ale je to jenom s ní..
Nejsem typ, jak jsem poznala na hřišti, že každý s každým o každém.. To jsem jednou přišla na hřiště a seznámila jsem se s maminkou a hned za hodinu mi vyprávěla o vychcané švagrové, o zlé tchýni, že ta a ta podvádí svého chlapa..
To jako můžu říct, že mě hodně zaskočilo…
@Janasas Tak tyto zkušenosti mám také…
Ale ony třeba jsou na MD také, ale s jedním prckem a to je také problém…
Takže se cca jednou za 2 měsíce sejdete a jinak se s nikým??
@Anonymní píše:
Ahoj maminky i nemaminky, mám takový problém, co mě docela trápí a ráda bych Vaše zkušenosti a rady. Jsem mladá maminka dvojčátek a přijde, mi, že od té doby co jsem porodila se ode mě kamarádky, či známé separovaly, jak už s jedním miminkem, jelikož jsme si asi neměly moc co říct, tak i y co nejsou na MD.
Prostě nejsem tip DRBNA, že dojdeme, sedneme si a nic jiného nebudeme dělat, jen že drbat jedna druhou, sjedeme v drbech celé město a já nevím co a pak když toho pomlouvaného potkáme, tak se budeme tvářit super, prostě celkově se se mnou špatně drbe…Takže asi v tom bude docela problém, nemám ráda tenhle přístup, teď třeba mám „kamarádku“ co je let vdaná a z toho má x let už milence, všichni kolem to víme, ale manžel samozřejmě ne! Tuhle jsme se tam u nich tak nějak všichni sešly, já, manžel, naše děti, její děti a hlavně její kamarádky a ještě k sobě dotáhla a staly se nej kamarádky s ženou jejího milence, dost se mi to teda příčí, všichn i co jsme tam seděly jsme věděli jak na tom ta holoka je, ale všichni tam dělali, jak jsou nejlepší kamarádky, tohle jsem prostě nechápala a hold se to naše kamarádství začalo nějak rozpadat, protože asi nemám potřebu s nimi držet basu, pomlouvat a dělat takovéto věci…Řekněte mi, to opravdu člověk musí v dnešní době být falešný a pomlouvat každého, aby si udržel alespoň jednu kamarádku?? Jak to máte Vy na MD? Prostě si připadám strašně sama, že mi málokdo rozumí, jsem asi jiná, no a mrzí mě to…
Navíc kamarádky nemají čas, buď studují a nebo pracují a rodinu mám daleko, máte to některá podobně?? Děkuji za názory a podporu
Ahojky,
Ja uz sice nejsem tak mlada, je mi 36 ale na md jsem taky a mam to uplne stejne.
dokonce moje exnej kamaradka co ma jen o mesic starsi dite se tak strasne zmenila, ze se nesneseme. Obcas je to v klidu, ale vetsinou se vzdycky v necem (v cemkoliv) neshodneme a mame vymenu nazoru. Ja uz jedno 15ti lete dite mam a tech zkusenosti tim padem o dost vic a uz me to absolutne nebavi se s ni furt o necem dohadovat.:-( tak se ji radeji vyhybam a jsem taky skoro furt sama nebo jen s rodinou. Nastesti mam rodinu skvelou tak si vystacime.. ale jsou chvile kdy mi to je hodne lito. ![]()
Právě, tohle velice chápu, také mě to moc mrzí a navíc ještě vím, že mě jistě pomlouvá mezi ostatními, stačí, jak se pak ty ostatní koukají a tváří, jistě to každá znáte…Ale dokázat ji to nemohu, no, některé věci, mě od ní hodně mrzí…Takže mi asi nezbývá nic jiného jak být se svými dětmi hlavně a to je vše?? Má nejlepší kamaradka chodí do práce, má čas, tak jednou do 1-2 měsíců, ty jo jsem tak ráda, že v tom nejsem sama
![]()
@Anonymní píše:
Přesně můj pocit ![]()
Ahoj maminky i nemaminky, mám takový problém, co mě docela trápí a ráda bych Vaše zkušenosti a rady. Jsem mladá maminka dvojčátek a přijde, mi, že od té doby co jsem porodila se ode mě kamarádky, či známé separovaly, jak už s jedním miminkem, jelikož jsme si asi neměly moc co říct, tak i y co nejsou na MD.
Prostě nejsem tip DRBNA, že dojdeme, sedneme si a nic jiného nebudeme dělat, jen že drbat jedna druhou, sjedeme v drbech celé město a já nevím co a pak když toho pomlouvaného potkáme, tak se budeme tvářit super, prostě celkově se se mnou špatně drbe…Takže asi v tom bude docela problém, nemám ráda tenhle přístup, teď třeba mám „kamarádku“ co je let vdaná a z toho má x let už milence, všichni kolem to víme, ale manžel samozřejmě ne! Tuhle jsme se tam u nich tak nějak všichni sešly, já, manžel, naše děti, její děti a hlavně její kamarádky a ještě k sobě dotáhla a staly se nej kamarádky s ženou jejího milence, dost se mi to teda příčí, všichn i co jsme tam seděly jsme věděli jak na tom ta holoka je, ale všichni tam dělali, jak jsou nejlepší kamarádky, tohle jsem prostě nechápala a hold se to naše kamarádství začalo nějak rozpadat, protože asi nemám potřebu s nimi držet basu, pomlouvat a dělat takovéto věci…
Řekněte mi, to opravdu člověk musí v dnešní době být falešný a pomlouvat každého, aby si udržel alespoň jednu kamarádku?? Jak to máte Vy na MD? Prostě si připadám strašně sama, že mi málokdo rozumí, jsem asi jiná, no a mrzí mě to…
Navíc kamarádky nemají čas, buď studují a nebo pracují a rodinu mám daleko, máte to některá podobně?? Děkuji za názory a podporu