Jak změnit život?

Anonymní
30.6.16 11:59

Jak změnit život?

Ahoj. Raději anonymně, protože jsem už opravdu zoufalá a nechtěla bych, aby někdo věděl jaké mám trápení a čím si procházím. Jsem matka dvouletého syna a je ze mě troska. Jsem na něho sama a vůbec mě to nebaví. Pořád v noci jen pláču, mám deprese a záchvaty úzkosti. Vše bylo tak nějak fajn dokud jsme se minulý rok s přítelem nerozešli. Do té doby mě mateřství naplňovalo a bavilo. Byla jsem šťastná, že mám rodinu, po které jsem tak toužila, ale po rozchodu to šlo všechno pryč a je to čím dál horší. Syn má zrovna období vzdoru a já to sama nezvládám. Jsem na něho zlá, on se vzteká a já mám chuť ho dobít jako bili mě moji rodiče, ale nechci dělat chyby jak oni a raději ho někam zavřu dokud se oba neuklidníme, ale i tak si to vyčítám, že nejsem s ním a neuklidňuji ho. Pořád to není takové. Snažím se, mazlím se s ním, když se zrovna nevzteká, tak mu zpívám, čtu pohádky, stavím kostky, hraju si s ním, chodíme na hřiště, ale jakmile se začne vztekat nevydržím to. Odcházím a on se začne vztekat ještě víc, začne mě bít a škrábat, tak mu dám po ruce a je to zase horší a je to takový začarovaný kruh. Někdy mám pocit, že ho nenávidím, ale když je v klidu, tak bych ho nejraději láskou snědla, ale tyhle stavy jsou jen na chvíli. Nesnáším, když řve, to ho u sebe ani nechci. Jsem horká hlava po svých rodičích, kteří mě dávali při vztekání pod studenou vodu, bili mě vařečkou a ještě horší věci. Nechci taková být, ale zase ubližuji synovi jinak :( trestám ho tím, že ho zavírám do pokoje a nejsem s ním, křičím na něho… :,( Nevím, co jiného dělat. Ztratila jsem veškerou chuť do života. Nechci být taková. Chci zase žít, věnovat se synovi a mít ze života radost. Děje se mi toho víc. Jako kdyby pořád ty samé negativní věci dokola a já nevím jak z toho ven. Navštívila jsem už pár psychologů, kteří mi řekli, že to co se mi děje teď souvisí s tím jaké jsem měla dětství, ale to je tak vše. To jsem tušila i bez nich. Mám podezření, že jsem prokletá. Ke psychologovi už nechci. Přijde mi to k ničemu. Je nějaká jiná možnost jak změnit svůj život k lepšímu, jak se radovat ze života? Sama to nějak nezvládnu. Potřebovala bych nějak nakopnout. Četla jsem o hypnoze, taky o nějakých kurzech na lepší život a rodinných konstelacích a podobně, ale stálo by to za to dát do toho peníze? Máte s něčím zkušenost? Klidně mě i suďte. Nic jiného si stejně nezasloužím. Nezasloužím si být ani matkou :,( :,( :,( a omlouvám se

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13331
30.6.16 12:04

Deprese, to znám. Nepomohla by ti kamarádka na kafe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
30.6.16 12:05

Kurzy a hypnozy apod bych velmi pečlivě vybírala, kolikrát jde o podvodníky, sektáře a jiné vyjížděče peněženek.

Mámou si zasloužíš být, chápu, že vzdor je náročný, a le asi je to jen příprava na pubertu :mrgreen: :hug: :hug: :hug:

Zkus si každý den udělat hodinu pro sebe a nejlíp občas vypadnout na pár dní bez dítěte a proprat svoje pocity s nejbližšími - třeba i s kamarádkou, prostě někým, kdo tě pochopí a komu věříš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.16 12:06
@chipsa píše:
Deprese, to znám. Nepomohla by ti kamarádka na kafe?

S kamarádkou se stýkám. Ale jen se jí vypovídám a ona mě vyslechne. Toť vše :(

• Citovat
  • Upravit
10245
30.6.16 12:07

Holka, co blbneš? Prostě je toho na tebe moc, tím si někdy projde každý. Nepíšeš důvod rozpadu vztahu, i to může ovlivňovat tvou psychiku. Zkus si najít někoho, kdo ti s malým pomůže, rodiče, kamarádky a začni se věnovat také sama sobě.
A nepropadej depkám. Úsvit nastává poté, co je největší tma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
546
30.6.16 12:07

A co psychiatr? já sama měla šílený deprse bez psychiatra bych to nedala ted AD a jr zo už lepší :) zajdi tam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
30.6.16 12:08

Nevím odkud jsi, ale doporučuji to s někým někde probrat u kafe. Lepší než tady na E-miminu. Když by jsi byla z Brna, hned bych k tobě šla a dostala tě z toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
30.6.16 12:11

Máš takové stavy, protože jsi na vše sama, co tatínek syna? ten si ho nebere například na víkend nebo, alespoň na den? a jeho rodiče? babička s dědou? nemáš kamarádku se stejně starými dětmi, aby si mohli hrát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.16 12:15
@nikola 22 píše:
A co psychiatr? já sama měla šílený deprse bez psychiatra bych to nedala ted AD a jr zo už lepší :) zajdi tam

I u psychiatra jsem byla, ale tady to stojí za nic. Nebo já nevím jestli to tak má být. I když, když jsem to vyprávěla svému psychologovi, jak jsem dopadla u psychiatra, tak se tomu divil. Přišla jsem ke psychiatrovi s pláčem a řekla jsem jaké mám trápení. A on se mě zeptal a jak vám s tím můžu pomoct? Chcete něco napsat? :nevim: Další zážitek byl, když jsem byla u obvodní doktorky, tak na psychiatrii přišel nějaký pán v hrozném stavu. Myslím, že to byl alkoholik a říkal tomu psychiatrovi, že ho posílá doktorka. No sprostě ho vyhodili, že není objednaný a že by to takto nešlo, ale ten pán na to byl opravdu špatně. Dal mu jen kartičku s termínem, kdy má přijít, ale ten pán když odcházel, ji zmuchlal a vyhodil. No nedivím se, když s ním takto jednali.

• Citovat
  • Upravit
13331
30.6.16 12:18

Psychiatr, nebo psycholog jsou cizí lidé. Ty potřebuješ oporu v někom třeba na facebooku, nebo v okolí svého bydliště. Někoho, kdo si prostě na tebe udělá čas a půjdete spolu ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.16 12:18
@Premek_Orac píše:
Holka, co blbneš? Prostě je toho na tebe moc, tím si někdy projde každý. Nepíšeš důvod rozpadu vztahu, i to může ovlivňovat tvou psychiku. Zkus si najít někoho, kdo ti s malým pomůže, rodiče, kamarádky a začni se věnovat také sama sobě.
A nepropadej depkám. Úsvit nastává poté, co je největší tma…

Ten vztah má s mou psychikou, hodně co dočinění, ale to by bylo na dlouho :( Proto jsem hned po rozchodu vyhledala psychologa, ale myslím, že mi psychologové nedokážou pomoci. Spíš jsme jen řešili, proč to tak je a proč se to tak děje, ale jak z toho ven už ne. Poslední psycholožka, u které jsem byla vůbec nevěděla co se mnou a říkala, že ani neví jestli se nám to vůbec povede něco změnit. Takže na psychology jsem už zanevřela.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.6.16 12:20
@Gabriela3 píše:
Máš takové stavy, protože jsi na vše sama, co tatínek syna? ten si ho nebere například na víkend nebo, alespoň na den? a jeho rodiče? babička s dědou? nemáš kamarádku se stejně starými dětmi, aby si mohli hrát?

Otec si ho bere jednou za 14 dní na víkend. A kamarádku s dětmi ještě nemám. Mám jen jednu kamarádku, se kterou se scházím, ale bezdětnou, ale jsem ráda alespoň za ni :(

• Citovat
  • Upravit
10245
30.6.16 12:21

Tady jsi anonymní. Jestli o tom nechceš psát, nepiš, ale určitě ti tady někdo i líp poradí, když alespoň naznačíš, co se stalo. Nebo jen uvidíš, že si podobnou věcí prošlo víc lidí a zvládli to. Já už měl bejt taky mrtvej… a teď žiju spokojený život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
30.6.16 12:26

Nesrovnávej se s rodiči, to ti ubližuje. Jsi taková, jaká jsi, matka svého dítěte.

Zkus si najít v okolí nějakou herničku pro děti - prcek se tam zabaví a nebude vyvádět, ty si pokecáš s jinými maminkami, nebo si aspoň posedíš a třeba přečteš knížku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.16 12:27
@Premek_Orac píše:
Tady jsi anonymní. Jestli o tom nechceš psát, nepiš, ale určitě ti tady někdo i líp poradí, když alespoň naznačíš, co se stalo. Nebo jen uvidíš, že si podobnou věcí prošlo víc lidí a zvládli to. Já už měl bejt taky mrtvej… a teď žiju spokojený život.

Myslím, že můj expřítel je manipulátor :( hodně se mi na duši podepsal. Všechno jsem dělala špatně. :,(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex