Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Já to právě neumím myslet na sebe. Já mám pak pocit viny, že jsem sobec a to mi říká i moje matka, když náhodou udělám něco pro sebe. Momentálně žádné koníčky nemám. Od doby co jsem na mateřské tak nedělám nic jen lítám kolem prcka. Ale chodila jsem plavat a bruslit.
tampaxy do uší při komunikaci s mámou, ok?
a dělat zpět své koníčky
Víc sebevědomí, víc sebelásky a uvidíš že i prcek se bude víc usmívat, když uvidí veselou a sebevědomou mámu. Kup si klidně nějakou knížku jak pracovat na svém sebevědomí. nebo dobrou psycholožku a že jich je pomálu.
Tak já si vezmu vaše rady k srdci
a zkusím si udělat nějaký rozvrh dne a najít si nějakou aktivitu a den, kdy se budu věnovat jen sobě a třeba to přejde. Jste moc hodné, že mi tu tak radíte. Opravdu cítím se líp. Hned zítra začnu.
A s prckem přes léto někam vyrazit - procházky, hřiště, do zoo, co nejvíc být venku, to taky dost pomůže. Když bude mít podněty, tak se nebude nudit a tím pádem se bude i mín vztekat.
Kamarádky syn chodí moc rád na nádraží a koukají na vlaky
a to je jediná chvíle kdy nezlobí. Jinak je to opravdu ďábel
.
Já vím, nám se to radí…já si nedokážu představit být samoživitelka. Takže máš můj obdiv. A taky jsi dobrá že jsi odešla od chlapa-tyrana.
Fakt nemáš ani jednu kámošku s dítětem? co se zkusit někde s nějakou seznámit a chodit alespoň na hřiště - uvidíš nakonec, že máš zlatý dítě ![]()
Mamku poslouchej jednim uchem tam a druhym ven. Zenska MUSI delat i neco pro sebe, je to jeji relax a radost. Jinak by se z toho zblaznila. To je v poradku, sobec nejsi. Ber to tak, ze problem ma tva mamka, ty ne. Treba i jeji styl vychovy prameni z jejiho detstvi. Co ty vis. Takze bud sama sebou a delej to co dela dobre tobe a tvymu synovi a neres co na to rika tvoje mamka ![]()
@bberundaa Nene, kámošky s dětma nemám ani jednu. Na hřišti někdy s nějakou maminkou něco prohodím. Takže jsem ráda, když slyším, že její syn se třeba taky vzteká, ale ona to třeba zvládá líp jak já. A jestli bychom mohli být kamarádky to nevím. Jsou tam většinou samé starší maminky. Mě je 22. Občas tak přemýšlím jestli by to bylo lepší, když bych měla normálního partnera. Vždycky jsem chtěla mít dvě děti, ale když se vidím jak to nezvládám, tak nevím nevím jestli do toho ještě jít. ![]()
@Anonymní píše:
@bberundaa Nene, kámošky s dětma nemám ani jednu. Na hřišti někdy s nějakou maminkou něco prohodím. Takže jsem ráda, když slyším, že její syn se třeba taky vzteká, ale ona to třeba zvládá líp jak já. A jestli bychom mohli být kamarádky to nevím. Jsou tam většinou samé starší maminky. Mě je 22. Občas tak přemýšlím jestli by to bylo lepší, když bych měla normálního partnera. Vždycky jsem chtěla mít dvě děti, ale když se vidím jak to nezvládám, tak nevím nevím jestli do toho ještě jít.
přála bych ti, aby sis našla nějakýho normálního chlapa. A upřímně, myslela jsi někdy na to, jaký máš v životě štěstí? Máš zdravý dítě a to není samozřejmost dneska.
Co třeba zkusit nějakou knížku o výchově dětí? Včera jsem v knihkupectví koukala na různé, kde jsou třeba popsaný metody zvládání vzteku a jeho předcházení.
A už vůbec neříkej, že jsi po rodičích. Nejsi. Znám plno lidí, ke kterým se rodiče chovali v dětství hrozně, a oni jsou teď na své děti milionový. Takže se nezatracuj a nic si nevyčítej, tohle vzdorovitý období má snad každý dítě.
@Padme93 píše:
Co třeba zkusit nějakou knížku o výchově dětí? Včera jsem v knihkupectví koukala na různé, kde jsou třeba popsaný metody zvládání vzteku a jeho předcházení.A už vůbec neříkej, že jsi po rodičích. Nejsi. Znám plno lidí, ke kterým se rodiče chovali v dětství hrozně, a oni jsou teď na své děti milionový. Takže se nezatracuj a nic si nevyčítej, tohle vzdorovitý období má snad každý dítě.
Taky znam. V detsi byli fyzicky trestany, zadne vylety s rodicema, nic. Svoje deti vychovali jinak. Bez kriku a biti.
@Padme93 píše:
Co třeba zkusit nějakou knížku o výchově dětí? Včera jsem v knihkupectví koukala na různé, kde jsou třeba popsaný metody zvládání vzteku a jeho předcházení.A už vůbec neříkej, že jsi po rodičích. Nejsi. Znám plno lidí, ke kterým se rodiče chovali v dětství hrozně, a oni jsou teď na své děti milionový. Takže se nezatracuj a nic si nevyčítej, tohle vzdorovitý období má snad každý dítě.
Taky znam. V detsi byli fyzicky trestany, zadne vylety s rodicema, nic. Svoje deti vychovali jinak. Bez kriku a biti.
@Padme93 píše:
Chodis s malym hodne ven? Vemte batuzek, poradnou svacnu, dobroty a piti a vyrazte
malej nebude mit cas se vztekat a nudit se tolik jako tam, kde to zna a ma okoukany. Nekam, kde muze behat a je bezpecno, klid od aut apod. Ty nasavej slunicko a cerstvy vzduch a bude lip.
@Anonymní píše:
Ten vztah má s mou psychikou, hodně co dočinění, ale to by bylo na dlouhoProto jsem hned po rozchodu vyhledala psychologa, ale myslím, že mi psychologové nedokážou pomoci. Spíš jsme jen řešili, proč to tak je a proč se to tak děje, ale jak z toho ven už ne. Poslední psycholožka, u které jsem byla vůbec nevěděla co se mnou a říkala, že ani neví jestli se nám to vůbec povede něco změnit. Takže na psychology jsem už zanevřela.
Jenže tohle je cesta k uzdravení. Jediná. Zjistit, proč, nač, jak, odkud. Zjistit, kde se stal problém a proč takhle reaguješ…a až po xx sezeních začneš vidět sama do sebe, můžeš sama sebe navést na lepší cestu. Čekat, že ti psycholog řekne, jak z toho ven, je naivní. Co chceš slyšet? Že nemáš zavírat dvouleté
dítě do pokoje? Že se to nemá a měla bys to změnit?
To přece víš sama moc dobře. Předpokládám, že víš, že děti absorbují maximum věcí tak do 3 let, potom už je ten základ z velké míry dán. ![]()
Psycholog začal správně, bohužel, jestli čekáš zázračnou formuli, pomoci které z tebe bude matka roku, nedočkáš se.
Je to běh na dlouhou trať.
Chtělo by to najít někoho, kdo ti sedne, obejít jich víc +si klidně nechat něco napsat, je lepší mít trochu zklidněnou psyychiku léky, než takhle týrat dítě.
musíš na sebe myslet. sobec určitě nejsi. a koníčky by ti prospěly. jednou týdně do bazénu, jednou s kámoškou na víno. Kup si něco pěknýho jen pro sebe.